BASTVIKIN KARTANOAAMIAINEN

Wednesday, May 25, 2016

Espoon Saunalahdessa sijaitsevasta Bastvikin kartanosta löytyy hiukan keskustan brunsseista poikkeava kokemus. Aamupala tunnelmallisessa kartanossa kuulostaakin niin ihanalta, että tästä haluan teille vinkata, vaikkei paikka uusi olekaan. Brunssi järjestetään aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna lauantaina sekä sunnuntaina. Kalenterin näkee täältä. Brunssikattaukset ovat klo 10 ja 12 ja tämän jälkeen 14-17 kahvila on auki ilman pöytävarauksia. 


Kartano ehti olla aikanaan asuttamattomana todella pitkään, kunnes Espoon kaupungin järjestämän kilpailutuksen jälkeen sen sai hallintaansa arkkitehtipariskunta. He restauroivat kartanon täysin ja avasivat sen kahvilakäyttöön yleisölle 2008. Kartanoaamupalatkin ovat olleet toiminnassa jo pitkään, mutta suuresta kysynnästä johtuen näitä ei ole suuremmin missään mainostettu.

Olen itse ollut Bastvikin brunssilla nyt neljä kertaa ja jokaisella kerralla se on ollut erinomainen. Tarjolla on perinteisen puuron lisäksi hiukan ruokaisampiakin salaatteja ja ruokia ja brunssin päättävät herkulliset kakut. Ruokalajivalikoima ei ole valtava, mutta täysin riittävä ja pidän siitä, että tarjoilussa laatu voittaa määrän. Tälle kesälle on tulossa ensimmäistä kertaa vegaaniaamupaloja ja tämän kokeilun takia aamupala tarjotaan myös kesäkuun toisena viikonloppuna.  

Pöytävarauksen kanssa tulee olla ajoissa, ymmärtääkseni brunssit ovat todella usein varattu jo muutamaksi kuukaudeksi etukäteen. Paikka tuntuu senkin vuoksi aina jotenkin koskettavalta, että olimme täällä ensimmäistä kertaa esikoisemme ollessa tasan kahden viikon ikäinen. Tuo kerta ei helposti unohdu ja joka kerta Bastvikiin suunnatessamme muistelen tuota alle kolmekiloista pienokaista sylissäni brunssilla.


If you want to try a little different breakfast I can highly recommend a breakfast in Bastvik

Tintti

4 comments:

 1. Oi miten upea rakennus, tuolla olis kyllä kiva syödä.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää keskiviikko päivää sulle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rakennus on kyllä upea ja tunnelmallinen!

   Tintti

   Delete
 2. Bastvikin brunssi todellakin on hyvä ja puuro taivaallista. Olen pari kertaa siellä syönyt. Pitäisikin kesällä taas mennä, koska asumme, no aika vieressä. Ja piti aiemmin jo kommentoida, että kiva päästä seuraamaan teidän remppaprojektia. Itse päädyimme muuttamaan uudiskohteeseen, koska pelkäämme remppoja :D Luulen, että aika kasvattaa ja joskus olemme saman äärellä. Luulen myös, että asuimme ennen samalla alueella kanssasi ja hoodit ovat niin tuttuja, että on kiva seurailla sivusta vielä siellä tapahtuvaa. Käymme vielä kuitenkin aktiivisesti rannassa lenkillä, kahvilla ja viinillä ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta - puuro on aivan taivaallisen herkullista! Suurena puuron ystävänä arvostan aina, mikäli puuron eteen on nähty vaivaa :)

   Ihana kuulla, että remppaprojekti kiinnostaa! Saa nähdä, pelkäämmekö mekin kohta..:) mutta kerran elämässä on kokeiltava tällaista totaalista remottia. Sitten sen ainakin tietää, mistä on kyse ja tykkääkö siitä. :)

   Onpas hauska kuulla, että alue on sinulle tuttu! Näemme siis ehdottomasti näissä maisemissa (ja noissa tismalleen samoissa harrastuksissa (on muuten erinomainen rose onneksi saatavissa aina kesällä))! On ollut niin mahtavaa, että näistä rantamaisemista on päässyt nauttimaan jo nyt toukokuussa ihan täysillä. Ette tekään siis ilmeisesti kauas tältä alueelta päätyneet?

   Tintti

   Delete