ASUNTOUUTISIA

Tuesday, May 17, 2016


Kuninkaallisten asuntoasioiden lisäksi kaikki remontointiin liittyvä kiinnostaa tällä hetkellä todella paljon, sillä teimme perjantaina asuntokaupat! Uuden kodin etsintä on ollut jo hiukan pidempään käynnissä ja unelmiemme remonttikohteen tullessa vastaan muutama kuukausi sitten emme epäröineet sen ostamista. Nykyisestä kodista ei kiirettä ole ollut pois ja sen vuoksi olemmekin ihan rauhassa etsineet sitä oikeaa. Olemme haaveilleet täysremonttia vaativasta kohteesta ja sellaisen me nyt vihdoin löysimme. Alueen suhteen olimme todella tiukkoja, halusimme uuden kodin ihan tästä nykyisen läheltä, eli muutoksia arkeen ei sen osalta onneksi ole edessä.

Kuvat: Pinterest

Tällä hetkellä kaikki ylimääräinen aika kuluu Pinterestin ja sisustuslehtien parissa ja suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa hahmottua. Kyseessä on niin mittava remontti, että mukana on myös sisustusarkkitehti, jonka avulla teemme asunnon pohjaan joitakin muutoksia kaikkien pintojen lisäksi. Tämä helpottaa projektia paljon, sillä oma osaamisemme ei takaisi varmastikaan ihan haluamaamme lopputulosta.

Tarjouksemme hyväksyttiin päivälleen (!) 37 vuotta sen jälkeen, kun nykyiset asukkaat olivat sen upouutena ostaneet ja tulemme olemaan vasta toiset asukkaat tässä rivitaloasunnossa. Vaikka kodista näkee, että siitä on pidetty todella hyvää huolta, on se osittain ihan alkuperäiskunnossa. Tekemistä siis riittää ja ensikertalaisina näin suuren remontin parissa tulemme varmasti oppimaan paljon tulevina kuukausina. Tuon ikäisen talon ollessa kyseessä täytyi myös ensin olla tarkkana itse talon kunnosta ja tehdä sen vaatimat kartoitukset ja mittaukset. Heti, kun tarvittavat luvat ovat kunnossa, alkaa vimmattu purkaminen ja toivottavasti saamme remontin hyvään vauhtiin ennen pahinta lomakautta.

Tulen tallentamaan mittavan remontin vaiheita tänne blogiin ja koti-kategoriamme tulee siis saamaan rutkasti täytettä tulevina kuukausina. Ideoita tulen varmasti täällä myös kyselemään paljon ja toivottavasti sieltä ruudun takaa löytyy sisustusasioista innostuvia? Remontin pitäisi valmistua alkusyksystä, joten kesä tulee kulumaan  osaltamme pitkälti remonttitunnelmissa. Suuri projekti tietysti jännittää paljon, mutta ennen kaikkea saa innostumaan ja emme malttaisi odottaa remontin käynnistymistä!


Breaking news - we have a new home! Or will have, there gonna be a lot of a renovation and planning before we can move in. The plan is to get the renovation done in three months and there will be a lot of renovation stories to share to our home category of the blog. 

Tintti

8 comments:

 1. Onnea uuteen kotiin ja remonttihankkeisiin!

  ReplyDelete
 2. Mahtavaa, onnea uuten kotiin! Remonttiurakat ovat haastavia, mutta ah niin palkitsevat ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana! <3 Ja todellakin, täytyy vain pitää palkinto tiukasti mielessä koko projektin ajan. :)

   Tintti

   Delete
 3. Onnea uuteen kotiin myös täältä! Ja mahtavaa, että löytyi mieleinen ja rungoltaan hyväkuntoinen remonttikohde. :)

  Remontti- ja kotijutut TODELLAKIN kiinnostavat ja innolla odotan juttuja teidän remontista ja sisustuksesta, sillä olemme myös etsimässä uutta kotia (kenties jopa samoilta nurkilta) ja kaikki vaihtoehdot rempatuista asunnoista ihan alkuperäiskuntoisiin kyllä tutkitaan tarkkaan (etenkin nyt, kun yksi todella potentiaalinen kohde meni juuri sivu suun, nyyh...). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla! Ja kiitos <3

   Ja hei sehän olisikin upeaa, jos jatkossa törmättäisiin samoilla lenkkipoluilla! :) Ja voihan höh tuolle sivu suun menneelle :( hyvät kohteet liikkuvat nopeasti kyllä ja siksi mekin totesimme, että nyt ei voi jäädä odottamaan, vaikka nykyisestä kodista ei sinänsä kiirettä pois ollut. Ja tosiaan kaksi vuotta mekin ehdittiin kuitenkin uteliaina tältä alueelta potentiaalista uutta kotia etsiä. Olen kyllä varma, että teillekin löytyy uusi koti pian (joka on vielä parempi kuin tuo nyt ohi mennyt)! <3

   Tintti

   Delete
 4. Onnea uuteen kotiin! Ja tsemppiä remonttiin myös, vaikka se onkin raskasta hommaa niin mikäs sen ihanampaa kuin saada kodista juuri omansa näköinen. :) Täällä ruudun puolella odotellaan myös innolla ainakin ennen- ja jälkeen-kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Ihana kuulla, että remonttipostaukset kiinnostavat, niitä kun tosiaan riittää tulevina kuukausina :) En malta odottaa, että pääsen näyttämään teille ennen ja jälkeen -kuvia :)

   Tintti

   Delete