A GRAND EXPERIENCE

Wednesday, May 11, 2016

Sydämestäni löytyy soft spot vanhoille historiallisille hotelleille. Olen valmis panostamaan matkoillani hyvään hotelliin ja pihistämään sitten jostain muualta. Vappuna pääsin vihdoin ja viimein kokemaan Tukholman ehkä tunnetuimman hotellin, erinomaisesti juuri kuninkaallisena merkkipäivänä. 1800-luvun lopulla valmistunut Grand Hôtel on nähnyt vuosien aikana paljon ja sen kristallikruunujen alla ovat vierailleet niin kuninkaalliset kuin valtiopäämiehet eri puolelta maailmaa meidän tavallisten turistien lisäksi. Suuntasimme Tukholmaan Adelen keikalle ja nauttimaan keväisestä Tukholmasta ilman lapsia, täydellisesti juuri kirsikkapuiden kukkiessa täydessä loistossaan. 


Ruotsalaiset osaavat luoda tähänkin arvokkaaseen kohteeseen välittömän ja rennon ilmapiirin, vaikka kyseessä ehkä Tukholman ekslusiivisin hotelli onkin. Sisustukseltaan Grand on juuri ennakko-odotusten kaltainen; kristallin kimallusta, pastellin sävyisiä raskaita kankaita ja ajattoman eleganttia tyyliä. Jokainen huone ja sviitti on yksilöllisesti suunniteltu ja ilahduttavan tilava. Marmoria ei ole kylpyhuoneissa säästelty ja kaiken kruunaavat tietysti upeat maisemat Gamla Stanin yli. Suuresta hotellista jäi yleisiä tilojakin meiltä vielä paljon näkemättä seuraavia kertoja varten ja esimerkiksi upeasta Spa-osastosta täytyy päästä vielä nauttimaan paremman ajan kanssa. Hotellia on remontoitu aivan viime vuosina ja se tuntuukin vanhasta iästään huolimatta freesiltä ja tähän päivään viimeistellyltä.

Tällä kerralla erityisen tunnelman kokemukseen toi tietysti kaikki se kuninkaallinen suhina, jonka kuninkaan syntymäpäiväjuhla toi päivään. Kerroksissa päivysti henkilökohtaisia avustajia sekä turvamiehiä ja pääovista ei päässyt ulos ohittamatta suurta poliisijoukkoa. Tämä kaikki häiritsi hiukan tietysti hyvien valokuvien ottamista, tällä kertaa kuvissa täytyi siis keskittyä tarkempiin yksityiskohtiin. 


Grand on tunnettu hyvistä ravintoloistaan ja me ehdimme kokeilla yhden Michelin tähden omaavaa Matsalenia lounaalla. Oman kokemukseni mukaan voin sitä todella lämpimästi suositella. Menu koostuu alkupalan ja pääruuan välimaastosta kooltaan olevista annoksista, joita tilataan nälän mukaan (annoshinnat n.20-40€). Jokainen maistamamme annos oli taivaallinen ja viinit myös todella erinomaisia. Ruoka on bistro-tyylistä ja koostuu enimmäkseen ruotsalaisista ja pohjoismaalaisista tuoreista raaka-aineista. Viinit taisivat kaikki olla kotoisin pientuottajilta, sillä listalta ei ainakaan meille tuttuja nimiä löytynyt laisinkaan. Matsalenin lounaan lisäksi voin suositella lämpimästi hotellin baaria, jonka upeassa miljöössä kannattaa käydä nauttimassa iltapäivätee tai lasillinen kuohuvaa, juuri niin kuin Betina aiempaan postaukseemme vinkkasikin.

Parempaa paikkaa notkuvan aamupalapöydän antimille ei varmasti ole, kuin Grandin veranta. Voitte arvata, että etenkin Carl Gustafin 70- vuotispäivän aamuna kuninkaanlinnaa vastapäätä aamukahvia nauttimassa istui onnellinen bloggaaja. Ainoan miinuksen annan hotellille siitä, ettei merkkipäivää oltu huomioitu tarjoilussa, aamupalalla tarjottu syntymäpäiväkakku olisi kruunannut kokemuksen upeasti!As promised, the Grand Hôtel offered us a grand experience. When traveling without our children we really want to invest to a good hotel and Grand was a perfect choice for us when we spent a day in Stockholm few weeks ago. We had a perfect timing for our staying with the King's birthday celebrations going on on the same day. 


Tintti

4 comments:

 1. Grand on upea hotelli itse, tosin olen ollut vain aulassa. Joskus pitäisi taas myös yöpyä Tukholmassa.

  ReplyDelete
 2. Odotukseni olivat korkealla hotellin suhteen, mutta samaa mieltä olen kanssasi - upea se on. Itselläni tuli kova hinku päästä pian takaisin, esim. spa-osastoa emme ehtineet tällä matkalla kokeilla laisinkaan ja se näytti ihanalta! Onneksi tunnelmasta ja miljööstä voi käydä nauttimassa Tukholman päiväreissuillakin esim. hotellin baarissa, tämä tulee olemaan itselleni ainakin must juttu tulevilla piipahduksilla kaupungissa. :)

  Tintti

  ReplyDelete
 3. Aamiaiskakku olisi todellakin ollut must! :) Olen aina välillä miettinyt, että Tukholman reissulla menisin Grandiin aamiaiselle tai vaikka edes drinkille, mutta se on ihan vielä suunnittelutasolla kun on niin monta muutakin paikkaa aina testattavana. Viikon päästä lähden taas viikonlopuksi Tukholmaan, mutta Grand jää edelleen testaamatta. Joitain muita paikkoja on kyllä valmiiksi taas varauksessa.

  Kiitos kun jaoit kokemuksen, kuulostaa upealta paikalta!
  Ellen

  ReplyDelete
 4. No eikö olisikin! Tämä olisi ollut todella pieni juttu hotellille, joka olisi tuonut vahvasti kaupungissa (ja erityisesti Grandissa) näkyvät juhlallisuudet hotellivieraiden pariin. Ja tiedätkö - minulla on ollut ihan sama juttu ja Grandissa käynti on aina vain jäänyt odottamaan seuraavaa matkaa. Kunnes vihdoin nyt! :) Toisaalta tietysti ihan ymmärrettävää, koska kaupungissa riittää niin paljon nähtävää ja koettavaa muutenkin. :) Ihanaa tulevaa Tukholman viikonloppua! Jaathan sitten ehdottomasti kokemuksesi, mikäli löytyy uusia hyviä juttuja? :)

  Kiitos kivasta kommentistasi, ihana kuulla, että tykkäsit postauksesta! <3

  Tintti

  ReplyDelete