ÖSTERMALM MOM STYLE

Wednesday, April 13, 2016

Rakastan tutkailla matkoillani paikallisten tyyliä ja viime vuosien aikana olen tietysti tarkastellut suurella mielenkiinnolla paikallisten äitien tyylejä. Muutaman viime vuoden aikana olen tehnyt paljon matkoja Ruotsiin ja tukholmalaisten, ja erityisesti Östermalmilaisten, äitien tyyli on ehtinyt tulla jonkinverran tutuksi. Asiaan tarkemmin huomiota kiinnittäessä alkaa usein jopa hymyilyttämään, kuinka samankaltaisesti alueen äidit ovat pukeutuneet.


Kuvat: Vaatteet: Net-a-Porter, vaunut: Pinterest, sormus: Tiffany


Östermalmin mammat tuntuvat edustavan perinteistä scandi chiciä. Tyylin kulmakivenä ovat olleet syksyllä ja keväällä laadukas trenssi, farkut, lenkkarit, kallis käsilaukku ja laadukas neule. Farkut ovat harvemmin enää ihan tiukempia skinny-malleja, useimmiten äitien jalassa näkyi maltillisesti polvista revittyjä boyfriend-malleja keskisinisen väreissä. Heti, kun sää sallii, rullataan farkun lahkeet paljastamaan nilkat. Takki on lähes poikkeuksetta harmaa, tummansininen tai musta ja leikkaukseltaan moderni, usein hiukan oversize. Takin alta löytyy useimmiten yksinkertainen harmaa tai musta kashmir-neule.

Laukkujen osalta Chanel tuntuu olevan Tukholmassakin suuressa suosiossa ja malleista joko perinteinen flap bag tai ehkä jopa useammin hiukan modernimpi boy mustassa värissä. Lenkkareissa näkyi tietysti paljon trendikästä Adidaksen Stan Smithiä, mutta myös Niken eri malleja. Hämmentävää oli ehkä enemmän se, että muita kenkiä kuin tennareita oli todella vaikea ruotsalaisäitien jaloista löytää. Suuria koruja ei näillä äideillä juurikaan näkynyt, vasenta nimetöntä ja pieniä elegantteja korvakoruja (useimmiten pieniä timantteja) lukuunottamatta. Tukholmalaisäitien sormesta tuntuu lähes poikkeuksetta löytyvän klassinen kruunuistutettu pyöreä timantti. Mikäli sormuksia  on kaksi, on vieressä joko valkokultainen kivetön sormus tai pienillä timanteilla varustettu eternity band. Ruotsalaisäitien rennon kaupunkityylin viimeistelee huoleton poninhäntä tai "pikku-myy -nuttura". 

Vaunujen osalta Tukholman kaduilla rullaavat lähes poikkeuksetta Bugaboot. Malleista Cameleon ja Donkey näyttäisivät olevan suosituimmat ja värinä useimmiten musta. Tässä asiassa ruotsalaisella brändillä Emmaljugalla olisi siis paljon parannettavaa. Mielenkiintoista nähdä vaikuttaako Carl Philipin ja Sofian valitsema Emmaljungan Viking merkin suosion kasvuun Tukholmassa.


I love to observe street styles of local moms when traveling. The scandi-chic style of mothers in Östermalm in Stockholm has caught my eye and it is almost funny to see how consistent the mothers are in their outfits. 


Tintti

6 comments:

 1. Hih, hauska nähdä että mun mutsityyli on precis sama kuin Östermalmilla - miinus Chanel toki :) Silti jostain syystä Tuhkolmassa tuntee olonsa aina ihan ryönämuijaksi! Joku ihmeellinen tyylihehku heillä siis on josta itse saa vain haaveilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta muuten, kävisit ihan Östermalmilaisesta :) Mutta höpsis, olet aina niin tyylikäs ja omaat ihan samanlaisen hehkun. :) Vaikka ymmärrän toki mistä puhut, tukholmalaisissa on sitä jotain. :)

   Tintti

   Delete
 2. Moi!

  toi kuva näkyy ainakin IE-selaimella vain puoliksi mun koneella :( klikkaamalla kuvaa pääsee koko kuvaan!

  Niinu

  ReplyDelete
  Replies
  1. hmmm..hassua. Itselläni näkyy kaikissa selaimissa kunnolla. Kiitos, että jätit kommentin, jotta pääsen vielä varmistamaan, miten saisi korjattua. :)

   Tintti

   Delete
 3. Hauska postaus! Vaikka en äiti olekaan, niin sama tyyli iskee (miinus se Chanel ;D )

  Aiempaan kommenttiin viitaten, mullakin näkyi vain puoliksi kuva. Vasta luettuani tuon kommentin tajusin klikata kuvaa isommaksi.

  ReplyDelete
 4. Kiitos ihanasta kommentista! :) Ja nyt ehkä keksimme, mistä tuo kuvaongelma johtui ja nyt pitäisi näkyä oikein kaikilla selaimilla. Hyvää viikonloppua!

  Tintti

  ReplyDelete