AIRPLANE BIRTHDAY

Sunday, April 24, 2016

Eilen oli aika juhlistaa poikani 3-vuotissyntymäpäivää yhdessä hänen läheisimpien ystävien ja heidän vanhempiensa kanssa. Teemana tänä vuonna olivat erilaiset lentävät vekottimet; kuumailmapallot, helikopterit ja lentokoneet. Asiat, joista tämänikäiset (pojat) usein innostuvat. Rakastan tällaisten juhlien suunnittelemista ja ideoiden etsimistä Pinterestistä.

Saan aika paljon kyselyitä lahjaideoista eri ikäisille lapsille ja ajattelin koostaa tähän muutamia lahjaideoita. Jotta vältyt viime hetken lahjaostoksilta, on suositukseni hankkia lahjat todella hyvissä ajoin odottamaan. Kortit ostan yleensä ulkomailta ihanista paperikaupoista, niitäkin suuren määrän valmiiksi kerrallaan tulevia juhlia ja niiden sankareita ennakoiden.

Pillit saivat teeman mukaisen lisän potkurisiivistä, idea suoraan Pinterestistä. 
Tämäkin idea löytyi Pinterestistä ja nämä yksinkertaiset kuumailmapallokoristeet olivat superhelppo askarrella. Samalla idealla tein myös pienemmät karkkikipot, jotka näkyvät alemmassa kuvassa.
Perinteisiä vaniljakeksejä leivon aina teeman mukaisesti, tänä vuonna lentokoneita ja kolmosia.

1v
Yksivuotiaana alkaa puistossa käyminen ja tähän tarkoitukseen olisi oiva lahja koota pieni puistokassi, jossa olisi muutama ämpäri, lapio ja hiekkamuotteja. Se ei haittaa laisinkaan, mikäli tällainen lapselta löytyisi jo, näitä tarvitaan paljon ja niitä välillä tietysti häviääkin. 

Yksivuotiaat rakastavat palloja. Muutama erilainen ja kokoinen pallo on varmasti mieluisa lahja ja jossain vaiheessa tätä ikävuotta käytössä heiteltäessä tai potkittaessa. 

Duplot ilhaduttavat lapsia pitkään ja yksivuotiaana niiden rakentaminen yleensä alkaa. Duplojen osalta ei haittaa, vaikka niitäkin löytyisi etukäteen tai tulisi useampi setti. Mitä enemmän palikoita, sitä korkeammat tornit. 


2v
Kaksivuotiaat alkavat oppia piirtämään pikkuhiljaa ja lapsille sopivat puuvärit tai liidut ja paperia on varmasti mieluisa lahja. Pienille sormille kannattaa metsästää hiukan paksumpia ja helposti puhdistettavia kyniä. Sellaisia löytyy hyvin esimerkiksi Akateemisesta ja Suomalaisesta Kirjakaupasta. 

Muutama saippuakuplapurkki ilahduttaa varmasti kaksivuotiasta, erityisesti kevät/kesäaikaan synttäreitä juhlittaessa.

Kaksivuotiaat aloittavat yleensä jonkinlaisen pyöräilyn potkupyörällä tai pienellä kolmipyöräisellä. Kaikki tähän liittyvä ilahduttaa varmasti myös paljon, esimerkiksi pyörään kiinnitettävä töötti, kori tai muu koriste. 

Iltasadut alkavat yleensä toisen ikävuoden aikana nousta tärkeään rooliin ja erilaiset satukirjat ovat hyvä lahja. Tässä vaiheessa kannattaa panostaa vielä hyvin kuvitettuihin kirjoihin. 

Tämän vuoden aikana lapset osoittavat yleensä suurta mielenkiintoa keittiöpuuhiin ja etenkin leivontaan on kova into osallistua. Lahjaksi voisi kerätä oman pienen kaulimen ja vaikka muutaman oman piparkakku/keksimuotin.

Kakun osalta halusin tehdä jotain, mistä päivänsankari oikeasti tykkäisi. Perinteiset täytekakut eivät pojalle usein maistu, mutta tuhti suklaa kylläkin. Kokeilin mudcaken ja täytekakun yhdistelmää, jossa oli täytteenä vadelmia sekä suklaa-tuorejuustomoussea. Tämä oli myös ensimmäinen "naked cake" -kokeiluni ja tätä teen varmasti uudestaankin!


3v 
Kolmivuotiaat alkavat oppia askartelemaan ja erilaiset askarteluvälineet, muovailuvahat tai puuhakirjat  ovat hyvä lahja.

Tässä vaiheessa lapsen kanssa pystyy alkamaan pelaamaan yhteisiä pelejä ja lelukaupoista löytyy 3-vuotiaille tarkoitettuja koko perheen pelejä.

Hoplop ja Snadistadi ovat varmasti tuttuja tämän ikäisten vanhemmille ja lahjakortti jompaan kumpaan ilahduttaa koko perhettä.


Yesterday our home was filled with airplanes, hot air balloons and helicopters. And happy kids with sugar overdose. Planning birthday parties for my children is something I love and luckily Pinterest is full of good ideas for decorations. Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!