TINTIN KEVÄTMEIKKI

Friday, March 4, 2016

Äitiyslomalle jäämisen myötä arkeni muuttui luonnollisesti todella paljon ja yhtäkkiä sitä onkin koko ajan "vapaalla". Kaiken muun (tärkeämmän) lisäksi merkitsee se jokapäiväistä vapaa-ajan pukeutumista ja olemusta. Vaikka arkeni ei tällä hetkellä vaadi toimistokelpoista ulkonäköä, ei äitiysloma ole juurikaan muuttanut meikkirutiinejani. Meikkaan edelleen joka päivä ja haluamani huoliteltu ja siisti lopputulos syntyy tehokkaasti muutamien tuotteiden avulla. Oman kokemukseni mukaan tämä jakaa meitä äitejä aika paljon. Osa nauttii äitiysloman tuomasta meikittömästä vapaudesta ja toisten aamuisia meikkausrutiineja äitiysloma ei taas juurikaan muuta.

Tuotteiden osalta meikin täytyy nykyään olla hiukan aiempaa kestävämpi. Äitiyslomapäivien aikana vietän paljon aikaa ulkona ja meikiltä vaaditaan helppouden lisäksi pitkää kestävyyttä. En useinkaan ehdi korjailemaan meikkiä laisinkaan päivän aikana ja aamulla laitetun meikin täytyy kestää iltaan asti.


Tärkein osa meikkiäni on hyvä meikkipohja, joka tekee kasvoista huolitellut, mutta myös suojaa herkkää ihoa. Suosikki meikkivoiteeni on Nude Perfection -meikkivoide, mutta kevään myötä täytyy herkästi aurinkoon reagoivan ihoni vuoksi vaihtaa meikkivoide aurinkosuojan sisältävään. Useimmiten käytössäni on tällöin Lumenen CC-voide, joka on todellinen pienen lapsen äidin unelmatuote helppoutensa vuoksi. Jos päivä vaatii hiukan peittävämpää ja pidempään kestävää tuotetta, on käytössä Blur -meikkivoide heleyttävän primerin kanssa. Pohjan viimeistelen kevyesti poskipunalla ja aurinkopuuterilla.

Silmämeikkini on todella kevyt ja usein se onkin pelkkä ripsiväri ja kajal. Rajauksen osalta olen oppinut nestemäisen kajalin olevan ainoa riittävän kestävä vaihtoehto ja se onkin korvannut täysin pehmeämmät rajauskynät. Mikäli katse tarvitsee kirkastusta, on oma kikkani alaluomelle käytettävä vaalea kajal. Kulmameikki hoituu puolestaan supernopeasti ja helposti puuterimaisella kulmavärillä ja kestävyyden viimeistelee kulmageeli.

En jostain syystä osaa olla ilman kynsilakkaa ja kynsissäni on oikeastaan ympäri vuoden jonkinlainen nude-lakka. Aikaa kynsien lakkaamiselle ja etenkään lakan kuivumiselle ei enää aiempaan tapaan ole ja kynsilakkojen suhteen olen nykyään todella valikoiva. Ainoastaan nopeasti kuivuvat ja kynsissä pitkään kestävät lakat pääsevät nykyään käyttöön. Suosikkini ovat muutaman vuoden ajan jo olleet Lumenen Gel Effect -lakat, jotka ovat ainoat, jotka kestävät kovassa kulutuksessa viikonkin siistinä. Huulien osalta runsas ulkona vietetty aikana näkyy ja tuntuu kuivuutena ja huulirasva onkin aina mukanani. Muutoin tykkään kovin luonnollisista huulista ja talvisin jätän huulet usein kokonaan meikkaamatta. Kevään myötä huulikiillot löytävät yleensä tiensä meikkipussiini.

Ei ole sattumaa, että monet meikkisuosikkini löytyvät nykyään Lumenelta. Tein tietoisia muutoksia meikkivalikoimaani muutama vuosi sitten, kun siirryin esikoisen kanssa äitiyslomalta hoitovapaalle. Etsin tuolloin arjestani potentiaalisia säästämisen kohteita ja kokeilin monen kalliimman kosmetiikkatuotteen vaihtamista edullisempaan. Tämän kokeilun myötä löysin monesta meikkituotteesta edullisemmat ja jopa paremmin itselleni sopivat tuotteet Lumenen valikoimista ja nyt en niitä pois haluakaan vaihtaa.


Maternity leave has affected my daily make-up routine surprisingly little. Even though my days are filled with spare time, I still want to look and feel as I used to before the children. My everyday makeup is quick and easy to apply and must last all day long. Tintti

4 comments:

 1. Lumenelta löytyy tänä päivänä monen monta hyvää tuotetta. Itsekin olen monen tuotteen kohdalla alkanut käyttää juurikin Lumenen tuotteita. Viimeisimpänä kokeiluna uusi True Mystic -ripsari, joka todella hyvä!

  ReplyDelete
 2. Tismalleen samaa mieltä kanssasi! :) Olen ollut ihan yllättynytkin, miten monen tuotteen kohdalla Lumene on paitsi hintansa, myös laatunsa osalta ollut kilpailijoitaan parempi.

  Ihanaa viikonloppua!


  Tintti

  ReplyDelete
 3. Käytän pääasiassa edullisempia sarjoja, mm. aika paljon Lumenea. Moni tuote on mennen tullen hakannut paljon kalliimpia selektiivisen kosmetiikan vastaavia tuotteita. Niihin päiviin kun haluan vähän peittävämmän, mutta ohuemman meikkivoiteen, satsasin kuitenkin nyt selektiiviseen sarjaan oltuani näytteestä kokeilemaani niin tyytyväinen. Meikkivoide on ollutkin kompastuskiveni, ainakaan aiemmin ihan täydellistä ei ole löytynyt kalliista sarjoistakaan.

  ReplyDelete
 4. Hinta ei tosiaan aina kerro laadusta kosmetiikan(kaan) osalta, se on pitänyt itsekin kokemuksen myötä oppia. :) selektiivisen kosmetiikan ylelliset pakkaukset tosin ovat itselleni ainakin kovin houkuttavia ja välillä tekisi mieli panostaa niihin ihan pakkauksenkin vuoksi. Näytteiden pyytämisessä olisi muuten itselläni edelleen paljon parantamisen varaa! Liian usein tulee ostettua iso purkki kokeiluun ilman näytettä. Mahtavaa, että olet löytänyt hyvä meikkivoiteen, se on lähes yhtä tärkeä löytö kuin hyvä kampaaja ☺️

  Kivaa viikonloppua!

  Tintti

  ReplyDelete