PÄÄSIÄINEN

Friday, March 25, 2016

Pääsiäinen on juhlapyhistä ehkä se oma suosikkini. Vaikka olenkin vannoutunut jouluihminen, vie pääsiäinen siltikin pidemmän korren. Molempiin kuuluu tietysti niitä parhaita asioita; ihanan monta vapaapäivää, hyvää ruokaa ja perheen sekä ystävien kanssa vietettyä kiireetöntä aikaa. Pääsiäinen hurmaa pastelliväreillään, iloisuudellaan ja rentoudellaan. Kevään juhlaan ei liity joulun kaltaisia odotuksia tai pitkiä perinteitä ja kaiken kanssa otetaan jotenkin rennommin. Kaiken viimeistelee tietysti tämä vuodenaika ja näille päiville yleensä aina osuva aurinkoinen kevätsää.


Kuten sanottu, yksi tämänkin juhlapyhän parhaista jutuista ovat pitkät ateriat hyvän ruuan ja viinin äärellä. Jos tarvitset vielä ideoita pääsiäisen tarjottaviin, niin tässä on yksi suosikkijälkiruuistani. Pavlova toimii kaikkina vuodenaikoina ja Pääsiäiseen se sopii mainiosti raikkaan rahkatäytteen ja nyt sesongissa olevan passion-hedelmän kanssa. Pavlova on siitäkin oiva valinta, että pohjan voi tehdä mainiosti edellisenä päivänä valmiiksi ja täytteiden kasaaminen onnistuu todella nopeasti juuri ennen tarjoilua.


Marenki-pohja
Teen itse pohjan yleensä reseptiin, jossa on mukana viinietikkaa. Tämän myötä pohjasta tulee ihanan sitkeä. Resepti täältä. Aivan yhtä hyvä vaihtoehto on päästää itsensä helpommalla ja ostaa marenkipohja valmiina, kuten näissä kuvissa näkyväkin.

4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele leivinpaperille n. 25cm halkaisijan ympyrä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja viinietikka. Sekoita ja sihtaa vielä joukkoon maissitärkkelys.

Lusikoi vaahto leivinpaperille ympyrään. Jätä reunat hiukan keskiosaa korkeammiksi. Paista n. 1 h30 min, kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ja siirrä kakkuvadille.


Täyte
2prk (à200g) Sitruunarahkaa
2dl Kuohukermaa
Sitruunaa kuorineen.
Mangoa
Vadelmia
Passion-hedelmää
Minttua

Vispaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen rahka. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja mikäli haluat vielä kirpsakamman maun, purista joukkoon sitruunan mehua. Laita täyte marenkipohjan päälle.

Purista passion-hedelmän sisukset rahkatäytteen päälle ja lisää mukaan haluamasi marjoja ja hedelmiä. Itse käytin mangoviipaleita (kuorimaveitsen avulla onnistuu helposti), vadelmia ja minttua.So happy my favorite holiday season is here! Wish you all a relaxed and happy Easter!


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!