VAATEKAAPIN KULMAKIVI: MUSTA HAME

Tuesday, February 9, 2016

Jos jostakin viime vuosien aikana blogit ja tyyliopukset ovat puhuneet, niin oman vaatekaapin kulmakivistä. Vaatekappaleista, joiden pitäisi muodostaa garderobin punainen lanka ja jotka ovat jatkuvassa käytössä. Tyyleihin pureutuvien podcastien kuunteleminen sai minut jälleen pohtimaan tätä tuttua aihetta ja niitä oman vaatekaappini luottopelureita, jotka saavat eniten käyttöä ja joissa minun on aina mukava olla. Konmarin oppien mukaan nämä vaatteet ovat myös niitä, jotka kipinöivät iloa - ainakin omalla kohdallani sen kautta, miten hyvä vaatteissa on tilanteessa kuin tilanteessa olla. 

Yksinkertainen musta hame on ehdottomasti tällainen. Hiukan a-linjaan leikattu hame on käytössä arjessani, pakataan aina matkalle mukaan ja on juhlinut kanssani niin virallisemmat tilaisuudet kuin tanssinut aamuun asti epävirallisimmissakin tapahtumissa. Parhaat juhlavaatteetkin ovat mielestäni niitä, jotka toimivat arjessakin eri tavoin asustettuna ja tästä yksinkertainen hame on erinomainen esimerkki. Betinan kirjoittamaan työmatkapakkaamiseen liittyen pieneen tilaan mahtuva ja useimpiin tilaisuuksiin sopiva hame on monen työmatkan pelastaja.
Hame toimii erityisen hyvin silloin, kun liikkeellä ollaan aamusta iltaan. Työpäivän aikana hame saa parikseen kauluspaidan ja neuleen. Työpäivän jälkeen hame muuntuu yläosaa vaihtamalla erinomaiseksi afterwork-kokonaisuudeksi tai hienompaankin tilaisuteen asusteiden avulla. Matkoilla ja viikonloppuisin hameen kanssa kokonaisuuden rakentaa t-paita ja ballerinat. Säkenöiville illallisille musta hame muodostaa yksinkertaista pikkumustaakin toimivamman vaihtoehdon pitsi- tai paljettipaidan kanssa yhdessä korkeiden korkojen kanssa.

Yksinkertaisuudestaan huolimatta, tällaista hametta ei ole aina helppoa löytää. Zarasta löytyy aika varmasti ulkonäöltään hyviä vaihtoehtoja, mutta niiden haaste on usein heikompi laatu (ja liian lyhyt helma!). Net-a-Porterin valikoimista hyviä vaihtoehtoja löytyy useita ja tässä alla omat suosikkini. 

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6  


Pituuntensa puolesta hameeni tulee olla riittävän pitkä; omalla kohdallani monikäyttöisin on juuri polven yläpuolelle loppuva. Toinen paljon käyttämäni malli on hiukan lyhyempi ja peplum-helmalla varustettu. Useimmin erilasissa tyyliopuksissa on mainittu jokanaisen vaatekaappiin kuuluvan mustan kynähameen, mutta omalla kohdallani a-linjainen on toimivampi. Suosikkihameessani vyötärö on napakka ja vyötärökaistale hiukan leveämpi. Materiaaliin kannattaa hameessa panostaa, hiukan raskaampi helma laskeutuu kauniimmin ja ennen kaikkea rypistyy vähemmän.


An office day, a day in the city or dinner parties: a black skirt is the perfect piece for looking both dressed up and sophisticated. A simple black skirt with a little girly twist is one of my wardrobe cornerstones that I use a lot. 

Tintti

2 comments:

  1. Musta hame on kyllä yksi monikäyttöisimmistä hameista, itselläni kynähame toimii parhaiten. Yläosia, jalkineita ja asusteita vaihtamalla siitä on moneksi.

    ReplyDelete
  2. Kynähame näyttää ihanalta muiden päällä, ja taipuu tosiaan moneksi! katsotaan josko itse sen vielä joskus löydän, mutta tällä hetkellä se ei tunnu itselle sopivan.

    Tintti

    ReplyDelete