TRAVELLING LIGHT

Friday, February 5, 2016

Olen vuosien saatossa kehittynyt mielestäni suhteellisen hyväksi pakkaajaksi, sillä pyrin matkustamaan aina pelkillä käsimatkatavaroilla, kun vain suinkin mahdollista. En tiedä mitään ärsyttävämpää kuin kadonneiden matkatavaroiden odottelu väsyneenä matkan jälkeen ja siksi pyrinkin välttämään sen riskiä parhaani mukaan. Piipahtelen muutamilla lyhyillä matkoilla tulevien viikkojen aikana ja keräsin parhaaksi kokemani vinkit etenkin työmatkoja ajatellen.Pack Light 
Tämä koskee niin kosmetiikkaa kuin esimerkiksi käsilaukun sisältöä, jonka tyhjennän aina ennen matkaa kaikesta tarpeettomasta. Kosmetiikan osalta minulla on aina valmiina erillinen pieni matkanesessääri, jossa on kaikille tarvitsemilleni tuotteille omat läpinäkyvät purkkinsa, jotka täytän ennen matkaa normaalisti käyttämilläni tuotteilla. Tämä on osoittautunut hyväksi käytännöksi, sillä liian monta kertaa olen matkalla käyttänyt tuotteita ensimmäistä kertaa esimerkiksi näytepakkauksista ja huomannut kasvojen ihon kiiltelevän tai hiusten latistuvan väärien tuotteiden käytöstä johtuen. Matkustettaessa tulee helposti muutenkin nuhjuinen olo, joten siksi olen todennut hyväksi tavaksi pitää omat tuotteet matkalla mukana. Kun on erillinen matkanesessääri valmiiksi pakattuna, ei myöskään hammasharja unohdu kotiin.

Keep It Super Simple 
Suosikkielämänohjeeni pätee hyvin myös matkagarderobin suunnitteluun. Pyrin pakkaamaan matkalle aina mukaan mahdollisimman hyvin yhteen sopivia vaatteita, joka käytännössä usein tarkoittaa musta-valkoisia asukokonaisuuksia. Valitsen mukaan ennen kaikkea sellaisia vaatteita, joissa tiedän tuntevani itseni varmaksi ja mukavaksi; matkat eivät ole oikea aika uusien vaatteiden ensikäytölle. Pyrin valitsemaan mukaan aina ensisijaisesti sellaisia vaatteita, joiden tiedän sopivan käytännössä tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, sillä liian usein ajateltu vaatteidenvaihtohetki jää kiireessä pois agendalta.

Bring a Back-Up 
Olen myös todennut hyväksi tavaksi ottaa lyhyillekin matkoille mukaan "back up" -asun yllättävien tapahtumien varalta. Taannoin Hong Kongissa vara-asulle oli käyttöä, kun jäin ohuesta kashmirneuletakistani kiinni hotellin oveen (kyllä, minulle tapahtuu aina tällaista!) ja hihaan tuli valtava reikä. Varamekolle oli melkein myös käyttöä viime viikolla, kun lentokentällä kollegani huomasi unohtaneensa kakkospäivän vaatteet kotiin; onneksi lentokentällä oli kivoja vaateliikkeitä!

Be Prepared - and Polished  
Matkat sujuvat huomattavasti mukavemmin, kun käsilaukusta löytyy tiettyjä tavaroita, kuten kännykän laturi, proteiinipatukka, vesipullo, lämmin huivi* ja huulivoide. Lisäksi lehden ja kuulokkeiden avulla pystyy hieman rentoutumaan, jolloin myöskään mahdolliset odotteluajat eivät tunnu niin pitkiltä.

Kauneudenhoidon suhteen paras vinkkini matkustukseen on valita kynsiin helppo nude-lakka, jossa pienet virheet eivät näy niin helposti kuin tummemmissa lakoissa. Rehellisyyden nimissä kynsilakan suhteen en muutenkaan ole mikään hurjastelija ja elän tämän filosofian mukaan melkein aina.

Mitkä ovat teidän parhaat matkavinkkinne?

I consider myself quite the talent when it comes to packing - all driven by the fact that I absolutely hate checking in luggage, so I try to bring a carry-on when ever possible. My philosophy: pack light (clear cosmetic minis are a must), keep it super simple (you can wear a LBD to basically anything) and always be prepared (bring some protein bars) - and polished (nude nails). 

Betina

(*Yhteistyössä: Balmuir) 

2 comments:

 1. Työmatkoilla luotan lähinnnä mustaan,valkoiseen ja harmaaseen. Vaatteita voi yhdistellä aika loputtomiin. 4-6 päivän työmatkat matkustan matkalaukun kanssa, 8 kiloon en saisi mahtumaan tarpeeksi vaatekertoja muiden tavaroiden joukkoon enkä ihan samoilla vaatteilla pärjäisi kaikkia päiviä. Joitain ylimääräisiä vaatteita on oltava yllättävien tilanteiden varalle, esim. siihen kun kaataa kahvit päälleen aamiaisella... En myöskään halua pakata ylikiloja käsimatkatavaraan, liian paljon näkee koneissa ihmisiä, joilla on niin painavat käsimatkatavarat, etteivät he saa niitä nostettua yksin matkatavarahylylle. Lyhyemmillä, joissa on yöpymisiä, pärjään pienemmälläkin, ne tosin taitetaan autolla, joten tavaraa mahtuisi enemmänkin mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Erinomaisia vinkkejä :) Haasteeksi nouseekin nopeasti tuo käsimatkatavaran paino, etenkin vapaa-ajan matkoilla ostosten kanssa! Ja kahvien päälle kaataminen aamiaisella kuulostaa enemmän kuin tutulta ;)

   Ihanaa viikonloppua!

   Betina

   Delete