MALEDIIVIT

Friday, February 26, 2016

Malediivit on varmasti yksi maailman tunnetuimmista luksusrantakohteista. Turkoosi meri, veden päälle rakennetut villat ja ylelliset postikorttimaisemat - nämä mielikuvat tulevat luultavasti meillä jokaisella ensimmäisenä maasta mieleen. Päätimme mieheni kanssa seurustelumme alkuvaiheessa, että jos joskus menemme naimisiin, on jokin Malediivien yli 1000 saaresta häämatkakohteemme. Onneksemme emme joutuneet pettymään, onhan tuo yksi elämän tärkeimmistä ja ikimuistoisimmista matkoista, johon panostetaan paljon. Kokosin tähän muutamia vinkkejäni Malediiveille matkustamisesta auttamaan sinne matkaa suunnittelevia.


Meri on Malediiveillä vielä kuviakin turkoosimpaa eikä sitä kauneutta oikein saa ikuistettua kameralle - se on koettava itse. Jotta upeista maisemista ja kristallin kirkkaasta vedestä saa lomallaan kaiken irti, suositan valitsemaan asumiseen veden päälle rakennetun bungalowin, joista Malediivit on tunnettu. Aiemmin maan turismia rajoitettiin tarkemmin ja majoittumaan pääsi ainoastaan ns. resorttisaarille, eli saarille, joissa ei paikallisia asunut. Joitakin vuosia sitten tämä säännöstely purettiin ja nykyään majoittumaan pääsee myös paikallisten asuttamille saarille. Tämä on tuonut Malediivien matkailuun monipuolisuutta - etenkin hintatason osalta. Esimerkiksi Maafushin saarelle on rakennettu paljon hotelleja viime vuosina ja halutessaan sieltä pääsee tekemään päiväretkiä näille resorttisaarille

Koko lomaa ei onneksi Malediiveillakaan tarvitse käyttää paikallaan makaamiseen, vaan turisteille on tarjolla paljon erilaisia retkiä. Useimmat tietysti veteen ja sukeltamiseen liittyviä, mutta myös paljon muutakin. Yksi omista retkisuosikeistamme oli aamupäivän viettäminen omalla autiosaarella piknik-eväiden kanssa, uniikki ja ikimuistoinen kokemus.


Saaria ja majoituksia on valittavana ihan hurja määrä ja valintaa tehdessä kannattaa miettiä, mitä lomaltaan haluaa. Monet saarista ovat niin pieniä, ettei niillä ole yhtään mitää muuta kuin yksi hotelli ja aktiviteetit ovat tämän myötä todella vähissä. Näissä kohteissa nautitaan enimmäkseen yksityisyydestä ja totaalisesta rauhasta. Muutamalla suuremmalla saarella löytyy hiukan enemmän tekemistä esimerkiksi tenniksen, kuntosalin ja pienen par3 -golfkentän muodossa. Ravintoloita on resorttisaarillakin vain muutamia ja erilaiset, oman kokemukseni mukaan kuitenkin laadukkaat, buffet-ruokailut ovatkin todella yleisiä. Maan islamin usko ei resorttisaarilla juurikaan näy ja esimerkiksi alkoholia saa kaikista ravintoloista. Pukeutumisen suhteen ravintoloihin vaaditaan normaalia, siistiä rantapukeutumista (ei esim. hihattomia paitoja miehillä).

Matkaa suunniteltaesssa kannattaa ottaa huomioon saaren sijainti lentokentästä, joka sekin sijaitsee omalla pienellä saarellaan. Kentältä on nimittäin aina vielä matkattava omalle saarelle joko pienlentokoneella tai veneellä ja tämä tuo helposti matkan kustannuksiin 500€ lisää. Ja mikäli saavut maahan illalla, voit joutua yöpymään pääkaupungissa yhden yön ennen kuin speedboatit ja pienkoneet lentävät taas aamusta resorttisaarille. Kohteen suurin miinus onkin korkea hintataso, edullisimmat hotelliyöt resorteissa ovat alkaen 150-200€.  Tämän päälle tulevat puoli/täyshoidot sekä kaikkeen hintaan vielä maan vero ja palvelumaksu 22%. Yksi tapa säästää hiukan matkan kustannuksissa on matkustaa low-seasonin aikaan. Malediivit sijaitsee niin lähellä päiväntasaajaa, että sään puolesta sinne voi matkata ympäri vuoden. All inclusive on yleensä kannattavin valinta, vaikkei se erilaisia ruokakokemuksia kaipaavaa houkuttaisikaan. Resorttisaarilla kaikki on todella kallista ja ruokailusta ja etenkin juomista tulee helposti kokonaisuuteen erikseen ostettuna paljon hintaa lisää.

Miinuksena kohteesta voi myös mainita epäaitouden - ainakin resorttisaarilla matkatessa. Paikallisten elinolot ovat todella köyhät ja ero resorttisaariin valtava. Suurin osa (kuten mekin) matkaa maahan näkemättä aitoa paikallista elämää laisinkaan ja vaikka tämä ei lähtökohtaisesti omaan matkustustapaani kuulu, sopi se häämatkalaiselle.Maldives is know as a one of the most luxurious and romantic travel destinations of the world. The amazingly beautiful views offer a perfect place for total relaxation and we were't alone in the newly-wed bubble on our honeymoon. Staying in a overwater villa is something I highly recommend, there is no better way to enjoy the crystal clear turquoise water. Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!