KUNINKAALLINEN KEVÄT 2016

Wednesday, January 6, 2016

Alkanut kuninkaallinen vuosi ja etenkin kevät tulee olemaan todella mielenkiintoinen - ja kiireinen. Naapurissamme Ruotsissa vuoden kohokohdat tulevat tietysti olemaan kahden kuninkaallisen vauvan syntymät. Estellen pikkusisar tulee syntymään maaliskuun alussa ja kiilaa kruununperimysjärjestyksessä heti siskonsa perään. Tämän jälkeen ei tarvitse montaa viikkoa odottaa, että Carl Philipin ja Sofian esikoinen näkee päivänvalon. Tämän pienen prinsessan tai prinssin syntymä siirtää Madeleinen ja Chrisin lapset myös kauemmaksi kruununsta ja on kuninkaalle ja kuningattarelle jo viides lapsenlapsi. Kahden vauvan syntymä merkitsee tietysti myös kaksia kuninkaallisia ristiäisiä loppukeväästä ja kesästä. 

Lasten lisäksi Ruotsin hovissa tulee tapahtumaan kevään aikana paljon. Kuninkaan 70-vuotisjuhlia vietetään huhtikuun 30. päivä. Pyöreiden juhliminen tulee varmasti keräämään yhteen suuren joukon kuninkaallisia Euroopasta, muistatteko vielä kymmenen vuoden takaiset tunnelmat? Kuninkaalla ja kuningattarella on myös aihetta juhlaan kesäkuun 19. päivänä, sillä silloin juhlitaan heidän rubiinihääpäiväänsä. Tämä tarkoittaa myös Silvian 40-vuotispäivää kuningattarena. Hämmästyttävän paljon Sofiaa muistuttanut morsian  häikäisi suurena päivänään ja tulee varmasti loistamaan myös kevään ja kesän juhlallisuuksissa.

Briteissä juhlitaan suurta merkkipäivää myöskin huhtikuussa, hiukan Carl Gustafia aikaisemmin. Kuningatar Elizabeth täyttää 21. päivä kunnioitettavat 90-vuotta. Suuremmat juhlat järjestetään perinteisesti kesäkuussa hiukan paremman sään toivossa ja nämä kesäkuiset juhlat tulevat varmasti olemaan todella tärkeät siniveristen keskuudessa. 29. huhtikuuta on tärkeä päivä myös, sillä silloin  William ja Kate juhlistavat 5-vuotishääpäiväänsä. Emmekä tietysti ohita Charlotten ensimmäistä syntymäpäivää toukokuun toisena päivänä. 

Kuva

Eilen sai ensi-iltansa yksi suosikkiohjelmistani, kun SVT:llä julkaistiinn perinteinen Året med Kungafamiljen. Ohjelmassa pääsemme jälleen kurkistamaan kuninkaalliseen kesäidylliin Sollidenissa sekä tietysti viime vuoden tärkeisiin tapahtumiin Ruotissa sekä ulkomailla. 


New year means a new royal calendar and this spring will be a lucky one for us royalists. Two royal babies and christening, the 70th birthday of the King and the 40th wedding day for the Queen and the King of Sweden. In Great Britain the Queen celebrates her 90th birthday on April and there will be a glamorous party held on June. Yesterday one of my favorite (web)TV shows was aired on SVT. If you are interested in Swedish royals, I highly recommend to watch!


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!