DUBAIN MATKAGARDEROBI

Sunday, January 24, 2016

Viime viikon Dubain lomamatkallamme oivalsin jälleen, miten helppoa kevyen ja hyvin toimivan garderobin kanssa on elää. Suunnittelen aina matkavaatteeni huolellisesti ja tällä matkalla ilahdutin sisäistä pakkausperfektionistiani toimivien kokonaisuuksien lisäksi käyttämällä jokaista mukaan ottamaani vaatetta. Vaatteiden valinta on matkalla helppoa, kun vaihtoehtoja on riittävän vähän, niistä jokainen on siihen hetkeen sopiva ja ne toimivat vielä keskenäänkin kaikki hyvin. Pohdin viikon  aikana monesti, että lomalle pakatut vaatteet ovat aina suunniteltu nimenomaan käyttötilanteen mukaan ja tämä on varmasti suurin syy garderobin toimivuudelle. Tämä helppous antoi taas intoa karsia omia vaatteita kotona vielä hiukan lisää kohti sitä ihanan väljää ja yhteensointuvaa vaatekaappia.


Mistä lomagarderobini sitten koostuu? Kirjoitin aiemmin kesäpukeutumisestani ja nämä samat periaatteet toimivat tälläkin matkalla. Tällä matkalla piti toki vielä huomioida vauvan ruokkiminen ja tämän vuoksi jouduin jätämään muutaman suosikki kesävaatteeni matkalaukusta pois. Dubaihin jos johonkin sopivat liehuvat maksimekot, helmat ja hihat, mutta nämä jäivät tältä matkalta käytännön syistä nyt pois. Samoin tein muutamille asusteille, joilla normaalisti tykkäisin kokonaisuudet viimeistellä - tällä hetkellä korut ja huivit päätyisivät vain erään pienen tytön tiukkaan otteeseen.

Ostoskeskuksiin ja esimerkiksi Marinan alueelle lähtiessämme suosikkini olivat väljät ja ohuet housut. Pellavaiset ovat oma suosikkini kesämatkoilla ja näiden lisäksi mukana olivat nämä liehulahkeet. Näiden parina toimivat t-paidat sekä kauluspaidat tilanteesta riippuen. Rannalla tai altaalla ollessa käytössä olivat puolestaan paitamekot, rantatunikat sekä lyhyemmät hameet ja shortsit. Mukana olivat tietysti myös treenivarusteet, tällä rennolla lomalla oli ihanasti aikaa myös urheilemiselle.


Dubain tammikuun ilmasto yllätti meidät positiivisesti. Olin varautunut kylmempiin iltoihin, mutta iloksemme lämpötila ei auringon laskettua pudonnutkaan niin jyrkästi ja ulkona pystyi hyvin istumaan t-paidassakin. Iltoja (ja lentomatkoja) varten oli mukaan pakattu muutama huivi, mutta niitä ei juurikaan tarvinnut. Päivisin meitä helli ihanan lämmin, muttei kuitenkaan laisinkaan paahteinen ilma. Yhtään  pilvistä päivääkään ei viikkoomme osunut vaan saimme nauttia kirkkaan sinisestä taivaasta jokaikinen päivä. Auringon ja lämmön osalta voin siis suositella Dubaita tammikuussa - erityisesti lapsiperheiden osalta.

Matkakohteena Dubai on jo niin suosittu ja yleinen, että sen pukeutumisnormit ovat varmasti kaikille aikalailla tutut. Pukeutumisen suhteen turisteja näkyy ihan laidasta laitaan; osa kulki ostoskeskuksissa minihameissa ja crop-topeissa, osa lyhyessä hameessa, mutta peittävämmässä yläosassa ja suurin osa sekä polvet että olkapäät peitettynä. Itse suosin viimeistä vaihtoehtoa - jotenkin itsestäni tuntuu luonnollisimmilta ja kulttuuria kohtaan huomaavaisimmalta noudattaa tätä sääntöä. Ostoskeskusten ilmastointi pitää myös huolen siitä, ettei kuuma pääse ainakaan yllättämään ja pitkät lahkeet ja hihat tuntuvat mukavilta. Hotellialueella pukeutuminen on luonnollisesti vapaampaa, eikä juurikaan poikkea muista lomakohteista.Our winter holiday in Dubai was filled with warm and sunny days. My holiday wardrobe was made of my summer favorites; white shirt-dresses, linen pants, and light fabrics. When in Dubai many outfits covered my shoulders and knees even though on the hotel area the dress code was more relaxed. A well-planned holiday wardrobe really helps the what-to-wear decision making each morning and  sometimes I wish my closet would be this easy at home too..


Tintti

5 comments:

 1. Hyvännäköisiä asukokonaisuuksia joissa yhdistyy lämpimän sään pukeutuminen ja sopiva peittävyys! Itselläni on vaikeuksia löytää vaatekaapistani sellaisia, mutta jotain olen aina saanut kasaan jos on pitänyt lähteä vähän konservatiivisempaan maahan...

  ReplyDelete
 2. Kiitos :) minulla kesti aika pitkään oppia ylipäätänsä se ihan omimman näköinen kesätyyli. Dubaihin pakatessa tuli ihan onnellinen olo siitä, miten "valmis" kesägarderobi onkaan! Omista kesävaatteista löytyy niin paljon näitä pitkähihaisia kevyitä paitamekkoja, että Dubaihin olikin helppo pakata :) Oma haasteeni oli aiemmin juurikin se, että olin hankkinut kesiä ja matkoja varten paljon värikkäitä toppeja yms. jotka eivät kuitenkaan tyyliini lainkaan istu.

  Tintti

  ReplyDelete
 3. Hei! Löysin viime viikolla teidän instagram-tilin sattumalta ja sitä kautta blogiin ja nyt eilen ja tänään olen vauvan päiväuniaikana ehtinyt vähän selailla blogia. Halusin tulla heti kertomaan, että olen NIIIIIN nyt löytänyt ihanan ja lempiblogilta vaikuttavan blogin, kiitos teille! Selasin vauva ja vaate-osioita läpi, muuta en vielä ole ehtinyt. Varsinkin Tintti sun tyyli on täydellinen minusta :) Siis niin paljon samaa mistä itse tykkään. Kiva myös, että vinkkaatte välillä mistä olette löytöjä vuosienkin takaa tehneet, niistä saa vinkkiä itsekin. Nimimerkillä pitkään etsinyt sopivia paitamekkoja muunmuassa heikolla menestyksellä. Mistä niitä löytää Tintti?
  Nyt lähden lukemaan lisää, jos päiväunet vielä toiselle maistuvat :)
  Marie

  ReplyDelete
 4. Kiitos ihanasta kommentistasi <3 Ja olen todella otettu sanoistasi :) Parhaat paitamekot ovat löytyneet vuosien aikana oikeastaan vähän sieltä täältä, yhtä lempimerkkiä en osaa niiden osalta sanoa. Tässä postauksessa näkyvä valkoinen (ja oma suosikkini) on Helsingistä Kapteeninkadun Lifestyle -liikkeestä ostettu reilu 2 vuotta sitten. Toinen suosikkini (tässä postauksessa: http://www.stellarstories.fi/2015/06/my-summer-essentials.html ensimmäisenä) on American Apparelilta ja muistaakseni jo 7 vuotta vanha. Hyviä on löytynyt myös Kiwi -merkiltä, se kannattaa tsekata myös! Paitamekkojen osalta suositan siis pitämään silmät auki, oikeastaan jokaisen olen itse löytäny silloin, kun en sellaista ole ollut etsimässä :) ja kaupassa kannattaa kokeilla helmaa hiukan rypistämällä, ettei kangas olisi ihan mahdottoman rypistyvää.

  Ihania päiväuniajan omia hetkiä! :)

  Tintti

  ReplyDelete
 5. Kiwi löytyy verkosta Kiwi st tropez-nimellä, jos ei ole ennestään tuttu ��

  -tintti

  ReplyDelete