BREAKFAST TIME: BRASSERIE KÄMP

Friday, January 8, 2016

Aamuihmisenä sovin mielelläni tapaamisia aamupuuron äärelle - niin työasioiden kuin ystävien osalta. Minulla onkin erityinen paikka sydämessäni hotelliaamiaisille ja siksi päätimme tehdä loppiaisesta hieman ylellisemmän aloittamalla päivän Brasserie Kämpin aamiaisella. Paukkupakkasista oli ihana livahtaa Kämpin tunnelmallisiin puitteisiin hiljaisen kaupungin vielä heräillessä.


Brasserie Kämpin arkiaamiainen (29 €) on kaunis, klassinen ja monipuolinen - erinomaista palvelua unohtamatta. Aamiainen on sopiva yhdistelmä aamupalamaisia annoksia ja ruokaisampia lajeja, kuten salaatteja ja lohta. Ilahduttava yllätys aamiaisella oli laaja mehuvalikoima, johon kuului karpalo-mintun ja mustaherukka-rakuunan kaltaisia skandihenkisiä makuyhdistelmiä. Esteetikkona en voi olla myös mainitsematta kauniiden astioiden ja kattausyksityiskohtien merkitystä osana Kämpin viehätystä.


Olen aiemminkin maininnut Kämpin kuuluvan suosikkipaikkoihini Helsingissä kauniin miljöönsä ja ainutlaatuisen kansainvälisen tunnelmansa ansiosta. Varsinkin aamiaisella turistien ja työmatkalaisten puheensorinan keskellä tuntuu hieman siltä kuin olisi ulkomailla omassa kotikaupungissaan. Lasiverranalla jouluvalojen alla istuessa voisi jopa hetken ajan kuvitella olevansa Pariisissa.

Brasserie Kämp is one of my absolute favorite places in Helsinki. There is just something almost magical about this beautiful old hotel. The breakfast (29€) is fantastic and definitely worth a try! 

2 comments:

 1. Ihania kuvia! Kämpin puitteet ovat kyllä mieletäni varmaan Helsingin parhaat. En ollut tajunnutkaan, että Brasserie Kämpissä voisi käydä arkisin aamiaisella muutenkin kuin hotellivieraana. Ehdottomasti päästävä testaamaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos, Emma! Kannattaa tehdä varaus varmuuden vuoksi etukäteen :)

   Ihanaa viikonloppua <3

   Betina

   Delete