MATKA CHAMPAGNEEN

Sunday, May 31, 2015

Matka Champagnen alueelle kuuluu varmasti jokaisen tästä kuohujuomien kuningattaresta suuresti nauttivan haaveisiin. Itse pääsimme toteuttamaan matkan viime kesänä ja aiempaan viinimatkailuun poiketen teimme matkan juuri yhden vuoden täyttäneen poikamme kanssa. Reissu ylitti odotuksemme kaikin puolin ja päivistä Champagnen alueella jäi mieleen taianomaiset muistot. 

Hiljainen ja elegantti maaseutu silmänkantamattomiin jatkuvine samppanjapeltoineen, rauhalliset aamut majatalossamme odottaen isäntämme ja emäntämme reipasta bonjouria oveltamme tuoreet patongit kainalossa, romanttiset illat parvekkeellamme auringon laskiessa peltojen taakse samppanjoita maistellen pojan mentyä nukkumaan ja hetket majatalomme pihalla keinuen ja yhteisestä ajasta nauttien jäivät tältä matkalta todella vahvasti mieleen. Puhumattakaan tietysti päivistä samppanjataloilla, -kylissä ja -kaupungeissa ja erinomaisten samppanjoiden maistelusta. 


Majoittuminen
Oman kokemukseni perusteella voin todella lämpimästi suositella asumista jollakin pienellä samppanjatilalla. Kun kerran matkustaa tutustumaan samppanjan alueeseen, kannattaa samppanjamatkailusta omasta mielestäni ottaa kaikki irti asumalla myös jollakin tilalla. Tiloja löytyy tähän tarkoitukseen todella paljon eri hintaluokista ja tilalla asuessa pääsee ihan eri tavalla kokemaan alueen tunnelman ja samppanjapeltojen keskeltä herääminen tuo matkapäiviin uniikin leimansa.

Koko Champagnen alue on sen verran kompakti, että autolla näiltä tiloilta on kuitenkin sopivan mittainen matka suurempiin kyliin ja kaupunkeihin. Monet samppanjatalot sijaitsevat kuitenkin kaupunkien ulkopuolella ja asuminen hieman kauempana keskustoista ei haittaa. 

Épernay & Reims
Épernayta kutsutaan samppanjan pääkaupungiksi, vaikka se läheistä Reimsiä paljon pienempi onkin. Épernaysta löytyy kuuluisa Avenue de Champagne, jota reunustavat samppanjatalot toinen toistaan upeampine rakennuksineen ja tämä on tietysti alueelle matkustettaessa nähtävä. 

Épernay oli kaupunkina lopulta aika erilainen, kuin odotimme. Avenue de Champagne oli todella upea, mutta muuten kaupungin keskusta oli ränsistyneempi ja ehkä hieman eri tyylinen kuin ehkä odotimme. Odotimme Épernayn ehkä olevan enemmän Kalifornian Napa Valleyn tyylisempi ja jollain tapaa tyylikkäämpi ja siistimpi. Mutta käymisen arvoinen kaupunki Épernay ehdottomasti on, vähintäänkin tuon Avenue de Champagnen osalta. Ja löytyy kaupungista toki lukuisia samppanjabaareja, -myymälöitä sekä hyviä ravintoloita. Monet myymälätkin ovat jo itsessään elämyksiä niiden sijaitessa vanhoissa kellareissa kaupungin alla. 

Reims puolestaan oli selkeästi paljon suurempi kaupunki ja katukuvassa ei niin vahvasti näkynyt samppanja. Tykkäsimme kuitenkin kaupungista itsestään ehkä Épernayta enemmän. Reimsissä samppanjatalot sijaitsevat hieman keskustan ulkopuolella, mikä vaikuttaa kaupunkiin tietysti paljon ja keskustaltaan Reims muistuttaakin kuin mitä tahansa suurta kaupunkia, vaikka toki sieltäkin lukuisia samppanjamyymälöitä löytyy. Keskustasta löytyy upea katedraali ja paljon hyviä ravintoloita. Lapsen kanssa liikkuessa Reimsistä oli paljon helpompi löytää hyviä ravintoloita, Épernayn parhaat kun olivat hieman intiimimpiä fine dining -paikkoja, jonne ei vilkkaan taaperon kanssa ehkä tee mieli mennä. 

Yksi vierailun arvoinen kylä on ehdottomasti Hautvillers, jossa samppanja on itse asiassa Dom Perignonin käsissä alunperin syntynytkin. Kaunis ja rauhallinen kylä tarjoaa todella upeat maisemat samppanjapelloille ja kylässä saa aistia aitoa samppanjan tunnelmaa. Hautvillersin kirkosta löytyy Dom Perigonin hauta ja kylän katuja kulkiessa ei tosiaan jää epäselväksi, että ollaan aivan samppanjan syntysijoilla. 

Samppanjatiloilla vierailu
Kaikilla samppanjataloilla ei ole mahdollisuutta päästä tutustumaan viinikellareihin ja kuuntelemaan tarkemmin talon historiaa. Itse asiassa näitä taloja on lopulta aika vähän ja suurin osa tarjoaa vain maistelu- sekä ostosmahdollisuuden. Toisaalta monen montaa kellaria ei välttämättä tarvitsekaan nähdä, niin paljon ne lopulta kuitenkin toisiaan muistuttavat. Épernayssa Avenue de Champagnella turistikierroksia tarjoavat ainoastaan Mercier sekä Moët Chandon. Reimsista löytyy samppanjakorttelista esimerkiksi Veuve Clicquot, Pommery sekä Taittinger.

Turistikierroksille on hyvä varata aika etukäteen, paikan päältä saa yleensä varattua ajan seuraavalle päivälle aikaisintaan. Muutenkin kannattaa etsiä etukäteen tietoa hyvistä ravintoloista ja suunnitella missä tiloilla haluaa vierailla, jotta ajasta Champagnessa saa mahdollisimman paljon irti. Myös sellaisille tiloille, jotka eivät suoraan turisteja ota vastaan, voi saada sovittua vierailun etukäteen sopimalla. Épernayn ympäristöstä löytyy pienempiä samppanjatiloja ihan lukematon määrä ja näihin voi koittaa etukäteen sopia maistelun ja tiloihin tutustumisen.

Lapsen kanssa tiloilla vierailu oli helppoa. Suurempiin turistikierroksiin kuuluu yleensä suuremmilla tiloilla ensin jonkinlainen videon katselu auditoriomaisessa tilassa ja tätä hetkeä ja paikallaan pysymistä varten varasimme varmuuden vuoksi yhden helposti syötävän välipalan pojallemme. Kellarissa liikutaan junan kyydissä ja yleensä lapset jaksavat aika hyvin olla paikoillaan jännittävän junamatkan ajan kellareita ihmetellen. Tämän jälkeen on yleensä edessä maisteluosuus, joka ei vaadi paikallaan olemista, me vuorottelimme mieheni kanssa lapsen kanssa kävelemistä toisen maistellessa samppanjoita. Muuten tiloilla saa yleensä kävellä pelloilla ja tämä on tietysti lapsen kanssa kivaa ja helppoa tekemistä. Itse otimme myös selkään laitettavan kantorepun usein mukaan ja poika viihtyi siinä hyvin. 


Liikkuminen
Oma auto on ehdottomasti helpoin tapa nähdä ja kokea Champagne. Autolla pääsee helposti pieniin kyliin, eikä liikkuminen rajoitu kaupunkien yhteyksiin ja sieltä järjestettyihin turistikierroksiin. Ja oma auto on tietysti paras niiden tuliaistenkin osalta.. 

Tuliaisna suosittelen tuomaan erityisesti pienten tilojen samppanjoita, jotka ovat osoittautuneet omiksi suosikeiksinikin. Hinnaltaankin nämä ovat tietysti tutumpien suurten talojen samppanjoita ystävällisempiä, mutta myös maun puolesta suosittelen panostamaan nimenomaan tuntemattomampiin pientiloihin. 


Few days in the heart of French Champagne touring the cellars and sampling bubbly were one of my favorite holidays ever. This wine trip was our first made with our boy and it went better than expected. The champagne houses welcomed childen warmly and the tours were easy to made with a one year old. What I really recommend is to book the accommodation from a champagne yard to get to experience the champagne atmosphere to the fullest. 

Tintti

MAKE A WISH

Thursday, May 28, 2015

Kuten Betina viime viikolla Facebookissamme kirjoitti, rakastamme saada palautetta teiltä blogistamme ja sen sisällöstä. Sitä on tullutkin viime aikoina todella kivasti; ehdottomasti eniten saamme teiltä toiveita  mielenkiintoista ihmisistä kertovista tarinoista sekä päivän asu -tyyppisistä postauksista. Varsinaisesti tyyliin keskittyväksi blogiksi emme ole Stellaria viemässä, mutta silloin tällöin toki täällä mielellämme käymme vierailemassa kuviemme kera. Ja tarinoita lupaamme teille jatkossakin - onhan se yksi keskeisimmistä blogimme ajatuksista. 

Vaikka kommentteja on tosiaan viime aikoina tullut mukavasti, otamme palautetta aina enemmän kuin mielellämme vastaan! Kanavalla ei niin väliä; blogin kommenttiboksi, Facebook, Instagram, sähköposti sekä tietysti kasvotusten saatu palaute on meille kaikki ihan yhtä tärkeää. Ennen oman blogin kirjoittamista sitä ei tosiaan voinut arvatakaan miten paljon jokainen kommentti lämmittää sydäntä!


Omalta osaltani vietetään raskauspukeutumisen viimeisiä viikkoja ja oi, miten odotankaan oman vaatekaappini käyttöönottamista. Toki tämän jälkeen on edessä aika, jolloin pukeutumisessa optimoidaan vauvan ruokailuun liittyviä asioita, mutta tällä hetkellä odotan rehellisesti jo ihan todella paljon aikaa, jolloin pallomaha ei ole rajoittamassa asukokonaisuuksiani. Enää ei tosin kovin montaa kuvaa taideta ehtiä kuvaamaan blogiinkaan viikkojen (tai päivien, ei sitä koskaan tiedä) käydessä koko ajan nopeammin kohti kuopuksemme syntymää.

We love to get feedback on Stellar: each and every comment delights us more than you could ever imagine. No matter if they come via blog comments, Facebook, Instagram, e-mail, or face-to-face - we love getting them. Stories about interesting people and our outfit posts are the most requested content according the feedback we've got and since your wish is our command, here is a few pregnancy outfit pictures. 


Tintti

ILTA TEESOMMELIERIN SEURASSA

Tuesday, May 26, 2015

Heti aluksi on tunnustettava: vaikka juon päivittäin vihreää ja valkoista teetä, olen teeharrastelijoiden maailmassa täysi untuvikko. Muistan ikuisesti aiheuttaneeni ystäväpiiriini kuuluvalle teeharrastelijalle kauhun hetkiä vuosia sitten, kun olin malttamattomana valmistamassa teetä - aivan liian kuumaan veteen. Tiedoksi muille noviiseille: liian kuumassa vedessä teelehdet palavat, jolloin maku muuttuu kitkeräksi ja muun muassa tärkeät antioksidantit häviävät. 


Siksi olikin todella mielenkiintoista päästä Café Ekbergin järjestämään teetastingiin Suomen ainoan teesommelierin, Stefan Sjöholmin, johdolla. Teesommelierin tehtäviin kuuluu viinimestarin tapaan eri lajien tuntemisen lisäksi muun muassa makujen yhteensovittaminen. Kaksituntisen tastingin aikana maistelimme viinimaailmasta tuttuun tapaan kolmea erilaista teetä. Sen lisäksi nautimme lasilliset proseccoa Ekbergin Ihana Helsinki -teemaleivoksen kera. Maistelut tehtiin viinilaseista, jotta eri teelaatujen hienostuneet sävyvivahteet tulisivat paremmin esiin. 

En voi kuin ihailla Savoyssa pitkään työskennelleen ja nykyisin Ekbergin kahvilapäällikkönä toimivan Stefanin innostunutta tapaa puhua teemaailmasta - intohimolla ja asiantuntevasti. Mieleeni tulikin Pinterestissä taannoin näkemäni board: "It's a beautiful thing when career and passion come together".

Tässä vielä muutama vinkki teehetkiin:

- Teetä voi nauttia muistakin kuin paksureunaisista kupeista - esimerkiksi Stefan itse nauttii kotona teensä Iittalan klassisista Ultima Thule -laseista.

- Älä hauduta teetä liian pitkään tai turhan kuumassa vedessä: keskimäärin haudutus 2–3 minuutin ajan 80 asteisessa vedessä on oikein hyvä. Haudutusvaiheessa teelehdille on myös hyvä antaa runsaasti tilaa. 

- Yksi teemaailman tämän hetkisistä trendeistä on cold brew -tee, jossa tee jätetään hautumaan yöksi jääkaappiin runsaaseen määrään kylmää vettä.


Have you ever been to a tea tasting? I had the opportunity to attend one held at Café Ekberg by a tea sommelier - Stefan Sjöberg. I have to confess: even though I drink lots of green tea everyday, I'm a complete rookie when it comes to tea on a deeper level. Listening to Stefan talk about tea for two hours during the tasting was simply fascinating and brought to mind a quote I recently saw on Pinterest: "It's a beautiful thing when career and passion come together". 

Betina 

SINNE HELSINKI

Monday, May 25, 2015

Ruokavalioni on pääasiassa todella kasvis- sekä kalapainotteinen ja suosin yleensä hiukan kevyempiä kokonaisuuksia ja raikkaita makuja. Tästä huolimatta välillä ei kuitenkaan ole mitään parempaa, kuin kunnon hampurilainen tuhtien ranskalaisten kanssa. Tällainen päivä koitti viikko sitten ja päätimme mieheni kanssa suunnata lounaalle viime syksynä avattuun Sinneen Eerikinkadulle, jonka hampurilaisista olimme kuulleet paljon hyvää. 

Sinnen Porvoolainen alkuperäisravintola on tunnettu erinomaisista ja erityisesti mahdollisimman paikallisista raaka-aineistaan. Puhdasta ruokaa, joka tekee syöjälleen hyvää. Helsingin Sinnen listaltakin löysin monen monta ateriaa, jotka haluan vielä kokeilla ja miljööltäänkin todella mukavaan ravintolaan on palattava vielä monesti uudestaan. 


Hampurilaisannos täytti odotukset ja oli juuri niin mehevän herkullinen, mitä olin siitä etukäteen kuullut. Lisukkeeksi valitut ranskalaiset olivat myös erinomaiset ja niitä oli jopa niin paljon, etten niitä jaksanut kaikkia syödä. Hyvän hampurilaisen metsästäjälle voin annosta lämpimästi siis suositella.  

Vinkkinä myös pienten lasten äideille, että Sinneen näytti olevan helppo pääsy rattailla ja lounasaikaan ravintolaan tuli monta äitiä vauvojen kanssa. Ravintoloita, jonne rattaat saa kätevästi pöydän viereen, ei koskaan ole liikaa. 


Sometimes a perfect hamburger with crispy fries is all you need and one place to recommend for this meal is Sinne Helsinki. The restaurant opened in Helsinki last fall and is known for it's great food and excellent service. 



Tintti

JUGURTTIBAARI

Sunday, May 24, 2015

Rakastan kutsua ystäviä luokseni ja suunnitella ja valmistaa tilaisuuteen sopivia tarjottavia. Ruuanlaitto ja leipominen ovat itselleni todella mieluista puuhaa ja erityisesti erilaisten herkkujen leipomisen mahdollisuuteen tartun aina mielelläni. Muutama viikko sitten vietimme brunssia kotonamme hiukan vaaleanpunaisella teemalla ja  tätä tilaisuutta varten halusin tarjoilupöytään jotakin sopivan kevyttä ja raikasta tähän vuodenaikaan sopivaa herkkua. Tavoistani poiketen jätin siis suuremmat leipomiset väliin ja keskityin raikkaaseen vaihtoehtoon, jonka valmistaminen on myös todella yksinkertaista ja epäonnistuminen käytännössä mahdotonta.  

Viime vuosien aikana juhlissa yleistyneistä karkkibuffeteista sain idean hieman kevyempään ja brunssille sopivaan vaihtoehtoon; jugurttibaariin. Itse koottavat annokset ovat erinomainen vaihtoehto yhtään suuremman osallistujamäärän brunssille, jokaisen poimiessa lautaselleen omat suosikkinsa ja esimerkiksi gluteenittoman ruokavalion huomioimiseen baari on loistava vaihtoehto. 


Kokosin itse turkkilaisen luomujugurtin sekaan laitettavaksi runsaasti marjoja, hedelmiä, pähkinöitä sekä hunajaa. Tein pähkinöistä valmiin sekoituksen ja pähkinät paahtamalla niihin saa vielä todella herkullisen maun. Oheen voi lisätä täytteitä tietysti aivan mielikuvituksen ja vuodenajan mukaan; kookoshiutaleet, kuivatut hedelmät ja esimerkiksi kaakaonibsit toimisivat kokonaisuudessa varmasti mainiosti. Erilaisilla hilloilla ja esimerkiksi lemon curdilla saa vaihtoehtoihin myös tarvittaessa makeutta.

Tälle brunssillemme sopivasti nautimme kuohuvana alkoholitonta vaihtoehtoa ja tätä Codorniun Zeroa voin todella lämpimästi suositella. Harmi kyllä juoma ei Alkon valikoimaan taida kuulua, mutta jos törmäät pulloon ulkomailla, on tämä erinomainen tuliaisidea alkoholintonta vaihtoehtoa kaipaavalle.

Looking for new ideas for a brunch? What about a yoghurt bar? I tried a few weeks ago and can really recommend this easy and fresh idea. Just pick your favorite fruits, nuts, berries, coconut flakes and what ever you like to the brunch table and I bet it will be delicious! 


Tintti

SPRING, IS THAT YOU?

Thursday, May 21, 2015

Tänä vuonna kevät on antanut odottaa itseään harvinaisen pitkään, ja sää on pitkään muistuttanut enemmän loka- kuin toukokuuta. Jos jotain positiivista asiasta voi löytää, on se mahdollisuus käyttää pidempään muuten varsin lyhytikäisiä kevättakkeja. Aurinkoisen työpäivän asu koostuikin kevään parhaasta takkilöydöstä ja rennosta toimistoasusta. Viime viikonlopun ihanien aurinkopäivien jälkeen näyttäisi kuitenkin siltä, että kevät (vai jopa kesä?) olisi oikeasti vihdoin tulossa - hip hip hurraa! 

Lämpeneviin säihin liittyen: Stellar on mukana tukemassa tärkeää asiaa #rantakunnossa-kampanjalla, jossa kannustetaan itsensä hyväksymiseen epärealististen ulkonäköpaineiden maailmassa. Olethan sinäkin mukana?


Finland isn't exactly known for its warm weather, but this year spring has been really chilly - even for the Nordics. The only positive side to this has been the possibility to use spring coats for a little longer. Luckily - now it seems that the weather is finally getting warmer and we might actually be able to enjoy some plus degrees here as well. 

Betina 

SITRUUNA-MARENKIPIIRAKKA

Wednesday, May 20, 2015

Yhden suosikkileivonnaisen nimeäminen olisi kaltaiselleni herkkusuulle mahdoton tehtävä, mutta kärkipaikoista olisi varmasti kisaamassa perinteinen ranskalainen sitruuna-marenkipiirakka. Rakastan piirakan kirpeyttä yhdistettynä marengin makeuteen ja mahdollisuuden tullen löytyy tämä herkku usein kahvini seurasta etenkin Ranskassa vieraillessa. 

En ole koskaan aiemmin kokeillut leipoa piirakkaa itse, löytämäni reseptit ovat tuntuneet hiukan monimutkaisilta ja ehkä pelko suuren herkun kohdalla epäonnistumisesta on saanut leipurin epäilemään taitojaan. Törmätessani hyvin yksinkertaiseen reseptiin muutama viikko sitten päätin rohkaistua kokeilemaan piirakan leipomista ja onnistuneen lopputuloksen myötä haluan jakaa reseptin kanssanne.




Pohja:
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
175 g voita
1/2 dl vettä

Täyte:
2 1/4 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 3/4 dl vettä
2-3 sitruunan mehu (n. 1dl)
5 keltuaista
50 g voita

Marenki:
5 valkuaista
1 1/4 dl sokeria

Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.

Mittaa täytettä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Levitä heti pohjan päälle, täyte jähmettyy todella nopeasti.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Pursota marenki täytteen päälle. Laita uuniin 200 asteeseen n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.


Piirakan voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi pohjan ja täytteen osalta. Marenki ei jääkaapissa kestä, joten se kannattaa piirakkaan lisätä vasta tarjoilupäivänä ja tällöinkään piirakkaa ei kannata enää laittaa kuvun alle, jotta marenki säilyy erinomaisena.


Tintti


Reseptin alkuperä: Kinuskikissa

SIZE 0

Monday, May 18, 2015

Äitinä pääsen monen muun ihanan asian lisäksi nauttimaan suloisen pehmeästä lastenvaatemaailmasta. Tästä ajasta, jolloin saan vielä itse päättää, miten lapseni pukeutuvat, otan myös kaiken ilon irti. Rakastan kauniita lastenvaatteita ja etenkin perinteiset ranskalaiset merkit ovat sydäntäni lähellä. Kokosin tähän muutamia omia suosikkimerkkejäni ja linkkejä hyviksi toteamiini kauppoihin, joita voin muille äideille lämpimästi suositella.

Jos pitäisi valita vain yksi, olisi se ehdottomasti ranskalainen Jacadi. Etenkin poikien vaatteiden osalta Jacadi on ollut todellinen suosikkimme, merkiltä kun löytyy kauniita poikien vaatteita laajalla valikoimalla. Tyttöjen puolelta etenkin kauniit seilorihenkiset mekot tulevat varmasti tulevina vuosina tutuksi. Vauva-aikana kaulukselliset bodyt sekä laadukkaat sekä herkullisen väriset neuletakit ovat olleet todella runsaassa käytössä.


Petit Bateau on suosikkini bodien sekä alusvaatteiden osalta. Merkin bodyt ovat kestäneet kovaa käyttöä ilman kulumista ja perinteiset raidalliset kuosit miellyttävät minua kovasti. Pojalle meillä on kesäisin ollut käytössä merkin shortsihaalareita ja nämä ovat olleet myös erinomaisia. Suosikki college-housumme päiväkotikäyttöön ovat myös Petit Bateaulta hankittu ja onpa merkiltä löytynyt myös lempisadetakit sekä pojalle että äidille. 

La Coqueta on ollut käytössämme etenkin kenkien, sukkien ja asusteiden osalta. Pojan siistimmät kengät olen tilannut täältä ja vöitä, henkseleitä ja sukkia on ollut käytössämme myös paljon. Tytölle on jo valmiina odottamassa rusetteja, joita löytyy laaja valikoima sekä muutamat sukkahousut, jotka vaikuttavat myös erinomaisilta. Pojalle olen myös tilannut La Coquetalta muutaman kerran shortseja ja siistimpiä neuleita ja olen ollut niihin kovin tyytyväinen.



The Little White Company on ollut paras paikka pyjamien ostoon ja suurin osa pojan yöasuista onkin täältä hankittu. Suosikkejani ovat ehdottomasti gingham-kuosiset kaksiosaiset pyjamat. Merkiltä löytyy myös laaja valikoima esimerkiksi vilttejä ja shaaleja etenkin vauva-aikaa ajatellen. Little White Company saa eritysesti kiitosta myös laajasta unisex-valikoimastaan vauvoille.

Ralph Laurenilta olen hankkinut aina tuliaisina perinteisiä polo-paitoja sekä neuleita, jotka pysyvät arkikäytössä siisteinä erinomaisesti. Päiväkotikäyttöä ajatellen GAP on ollut myös loistava, sieltä olen hankkinut paljon college-housuja pojalle. Vinkkinä GAPille; kannattaa hyödyntää heidän amerikkalaisten juhlapyhien mukaan osuvat alennukset, jotka ovat myös amerikkalaisen runsaita. 

Poikien vaatteiden osalta Trotters on ollut myös mainio ja klassisia vaatteita löytyy merkiltä paljon. Neuleita, kauluspaitoja sekä polo-paitoja olemme merkiltä käyttäneet ja olleet niihin kovin tyytyväisiä. Kauluspaitojen osalta vinkkinä muuten Helsingistä Galleria Esplanadista löytyvä Schoffa, josta löytyy pienille pojille hyvällä hinta-laatusuhteella kauniita kauluspaitoja. 


Tässä omat suosikkini, kuulisin teiltä myös enemmäin kuin mielelläni vinkkejä suositeltavista lastenvaatemerkeistä!


Being a mom means working as a stylist as well and I really enjoy this role also. Cute children's clothes are close to my heart and I love it when I still get to decide the outfits. No Disney characters or other "fashionable" statements yet and mom gets to buy all the beautiful and classic clothes. 


Tintti


Kuvat: Jacadi & La Coqueta

HÄÄHUMUA JA LUSIKKALEIPIÄ

Friday, May 15, 2015

Tulevana kesänä juhlitaan Carl Philipin ja Sofian suuren päivän lisäksi (Stellar-kutsu muuten taitaa olla vielä matkalla postissa…?) kahden ystäväni häitä, joissa minulla on ilo toimia kaasona. Kevään aikana olemme viettäneet monia hauskoja excelin ja kuohuviinin täyteisiä iltoja hääjärjestelyiden parissa. Ensimmäisiä häitä vietetään kesäkuussa, ja huh miten upeat Pinterest-häät niistä onkaan tulossa! Vietimme helatorstain häiden herkkupöytään tulevien lusikkaleipien teon parissa. Suloiset Marie Antoinette -henkiset pikkuleivät valmistuivat helposti ja vaivattomasti alla olevalla reseptillä. Olikin hyvä, että aloitimme leivonnan ajoissa, sillä kokeilemistamme gluteenittomista versioista tuli jostain syystä… varsin sympaattisen näköisiä. Ehkä hääpari voi sanoa saaneensa apua leivontaan kummilapsiltaan kaasotiimin sijaan?



Lusikkaleivät 

200 g voita
130 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
noin 260 g vehnäjauhoa
Väliin marmeladia tai hilloa

Sulata voi ja anna sen ruskistua hieman. Jäähdytä vähän. Sekoita sokerit voisulan joukkoon ja anna jäähtyä. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää voi-sokeriseokseen vähän kerrallaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele massa tiiviisti lusikan pesään ja aseta pellille kupera puoli ylöspäin. Paista noin 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä. Täytä jäähtyneet pikkuleivät hillolla ja kierittele sokerissa.


As we're still waiting for the Stellar invitation to the royal wedding in June (must be stuck in the mail) - it's time to concentrate on the other upcoming weddings on the agenda as well. Two of my closest friends are getting married during the summer and I have the pleasure of being a bridesmaid in both of them. During the spring, we've spent some really fun nights wedding planning with a bunch of bubbly and lots of excel sheets. Yesterday we baked some extremely cute Marie Antoinette like cookies in preparation for the first wedding - which from the look of things will become the perfect Pinterest wedding. 

Betina

DEN 13 JUNI

Thursday, May 14, 2015

Seuraaviin kuninkaallisiin häihin on enää alle kuukausi aikaa ja valmistelut käyvät naapurimaassamme kiivaina. Kutsut ovat lähteneet hyvissä ajoin, vieraslista on julkaistu ja tarjoiluista vastaavat kokit on vahvistettu. Tiedämme, missä kuninkaallisille pääsee vilkuttamaan vihkimisen jälkeen, missä juhlaillallinen järjestetään sekä kuka vieraita siellä viihdyttää. Iloisena yllätyksenä hääpari on päättänyt päästää kamerat myös iltatilaisuuteen, mistä olemme tietysti todella onnellisia. 

Tiedämme etukäteen hääpäivästä paljon, mutta yksi suuri salaisuus säilyy (onneksi) tärkeimpään hetkeen asti; Sofian hääpuku. Tällä kertaa julkisuuteen ei ole tihkunut edes vihjailuja siitä suunnitteleeko puvun ruotsalainen suunnittelija vai luottaako Sofia ulkomaalaiseen suurempaan muotitaloon. Itse pelaisin panokseni ruotsalaisen suunnittelijan puolesta ja näin myös toivon Sofian tekevän. Toisaalta esimerkiksi Silvian puvun aikanaan valmistanut Dior voisi todella olla oiva valinta tulevaa anoppiaan hiukan muistuttavalle morsiamelle. 

Hääpuvun mallin osalta toivon Sofian rikkovan viime vuosien tuttua prinsessakaavaa pitsisestä puvusta. Pitsipuvut ovat aina elegantteja ja kauniita, mutta tällä kertaa toivon Sofian tuovan hääpukumuotiin jotakin uutta ja kaivattua vaihtelua. Sofia on tosin tähän asti osoittanut olevansa pitsin suuri ystävä ja etenkin tänä keväänä pitsin ollessa taas muutenkin kovasti muodissa, saattaa tämä olla hänellekin ilmeinen vaihtoehto.

Kuvat: Pinterest

Puvun mallin osalta uskon sen noudattavan usein Sofian päällä nähtyjen pukujen linjaa; selkeälinjaisuutta ja modernia ja hiukan merenneitomallista leikkausta. Uskon puvun muistuttavan  paljon Sofian Nobel-debyytissä nähtyä mallia tyköistuvan yläosan ja hieman lasketun vyötärön osalta. Hääpuku tulee tosin varmasti olemaan tätä pukua peittävämpi, mutta mesh-kangasta hääpuvussa saateittaisiin ehkä nähdäkin. Ruotsalaisista suunnittelijoista vahvimmat vaihtoehdot ovat Ida Sjöstedt, Göran Alfredsson sekä jopa Victorian puvun suunnitellut Per Engsheden. Puvun leikkausta määrittää selän puolelta varmati jonkin verran Sofian tatuointi, jonka uskon jäävän puvun peittoon.  

Laahus puvussa on varmasti näyttävä, mutta varmasti maltillisempi Victoriaan ja Madeleineen verrattuna. Tiaraa Sofia pääsee käyttämäään hääpäivänään ensimmäistä kertaa ja tiaran valintaa odotan myös mielenkiinnolla. Korujen osalta on muutenkin mielenkiintoista odottaa, mitkä perintökorut ehkä näemme kokonaisuudessa vai lahjoitetaanko hänelle kenties jotakin aivan uutta häälahjana perheen puolesta.


It's only few weeks left before the next royal wedding in Sweden and a lot of information has been published about the big day. One of the most interesting part remains still as a secret; the wedding dress. I'm placing my bets for an elegant mermaid style with interesting details. One really interesting part of the whole wedding outfit will be the jewelry Sofia will wear and we will definitely see her wearing a tiara for the very first time. 


Tintti 

RAAKAHERKKUJEN PAULOISSA

Tuesday, May 12, 2015

Raakaleivonta tuntuu tällä hetkellä olevan yhä enemmän ja enemmän esillä niin mediassa kuin ystävien brunssi- ja juhlakattauksissa. Parantumattomina herkkusuina, mutta samalla ruoan ravitsevuudesta ja terveellisyydestä kiinnostuneina päätimme ottaa selvää mistä raakaleivonnassa on oikein kyse ja minkälaisia hyötyjä siinä on. Pääsimme iloksemme iltapäiväkahville raakaruokakokki Maija Tiilaman kanssa, joka työskentelee Warrior Coffee & Warrior Cake Factory -brändien parissa. 


Mistä raakaruoassa oikein on kyse? "Periaattessa siitä, että ruoka on niin terveellistä kuin olla ja voi - unohtamatta kuitenkaan hyvää makua ja kauneutta. Käytännössä raakaleivonnassa korostuvat terveelliset rasvat, käsittelemättömät sokerit ja ravintotiheys", Maija kertoo. Raakaruoan perusajatuksena on mahdollisimman vähäinen prosessointi sekä kuumentamattomuus, sillä yli 42 °c lämpötila tuhoaa useimpia ravintoaineita. Raaka-aineiden suhteen monelle herkistymistä aiheuttavat viljat ja maitotuotteet jäävät luontaisesti kokonaan pois ja ne korvataan ravintopitoisemmilla aineilla, kuten esimerkiksi avokadolla, pähkinöillä, kookosöljyllä sekä tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Makeuttajana valkoisen sokerin sijaan raakaleivonnassa käytetään muun muassa hunajaa, kookospalmusokeria tai erytritolia. Aktiivisessa käytössä Maijan keittiössä ovat myös muun muassa heraproteiini, limemehu ja merisuola. 

Aloittelevalle raakaleipurille Maija vinkkaa neuvoksi helposta ja yksinkertaisesta reseptistä aloittamisen sekä ennakkoluulottoman kokeilun. Käytännön kannalta suurin ero perinteiseen leivontaan on se, että raakaleivonnassa uunin sijaan käytetään pakastinta. Tämä vaikuttaa erityisesti siihen, ettei leivonnaisten maku muutu samalla tavalla kuin paistamisessa. Siksi maistelu onkin erityisen tärkeässä roolissa raakaleivonnassa. Muistisääntönä maistelussa voi pitää sitä, että mausta olisi aina löydyttävä niin suolaista, makeaa kuin hapanta. Erityisesti suolan käyttöä on turha arastella, vaikka onkin kyse makeasta ruoasta.


Miten raakaruokaa voisi integroida omaan ruokavalioonsa? "Pienillä muutoksilla, kuten esimerkiksi suolan vaihtamisella laadukkaampaan versioon tai esimerkiksi välipalarahkan korvaamisella raakaruokasmoothiella. Yhden hyvän tavan lisäämisellä voi olla merkittävä vaikutus hyvinvointiin", Maija vinkkaa. Kysyttäessä mahdollisista haasteita perinteisten raaka-aineiden korvaamisessa raakaleivonnassa Maija hymyilee ja toteaa: "Kaikkeen on kyllä löytynyt aina ratkaisu - pitää vaan rohkeasti kokeilla!". Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan Maijalta saamaamme alla olevaa aloittelijalle sopivaa raakakakkureseptiä ja seuraamaan inspiraatioksi Maijan upeita herkkuja Instagramissa @raakakakku. 


Suklaamoussekakku (16 hlö)

Pohja

170g taateleita

120g saksanpähkinää

20g Warrior-raakakaakaojauhetta

Ripaus suolaa

Ripaus kardemummaa


Täyte

230g avokadoa

750g cashew-pähkinöitä

115g kaakaovoita

100g kaakaomassaa

300g kookospalmusokeria tai erytritolia

Ripaus suolaa

2dl vettä


Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Jauha taatelit ja saksanpähkinät tahmeaksi massaksi. Lisää kaakaojauhe ja mausteet. Painele taikina kookosöljyllä voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja aseta se pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita monitoimikoneessa liotetut cashewpähkinät yhdessä kookossokerin ja veden kanssa mahdollisimman silkkiseksi. Sulata kaakaomassa ja kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi ja kaada ne monitoimikoneeseen pähkinöiden joukkoon. Lisää myös avokado ja suola. Blendaa kunnes olet saavuttanut sinua miellyttävän moussen. Maistele. Lisää suolaa. Lisää vettä, jotta koostumus olisi silkkisempi. Kun olet tyytyväinen, kaada suklaamousse kakkupohjan päälle ja painele pinnalle haluamasi koristeita. Jähmetä kakkua pakastimessa vähintään neljä tuntia. 

Kakku sulaa huoneenlämmössä noin tunnissa ja jääkaapissa kahdessa-kolmessa. Kakku säilyy hyvin jopa viikon - ainakin teoriassa ellei ehdi sitä ennen parempiin suihin.

Betina 

ÄITINÄ

Sunday, May 10, 2015

Olen..

oppinut itsestäni enemmän kuin koskaan ennen, mutta tiedostanut silti olevani vasta tutustumassa tässä koulussa.

saanut jokapäiväiseen arkeeni onnellisia pieniä hetkiä, jotka saavat sydämeni melkein halkeamaan, mutta joissa kukaan muu ei välttämättä mitään erikoista näe.

huomannut olevanikin se perheemme kärsivällisin jäsen.

ajatellut päivittäin, kuinka ihanaa kaikki tämä onkaan ja miten tulen juuri tätä aikaa vielä joskus kaipaamaan. 

vienyt itseni aivan jaksamisen äärirajoille. 

nauttinut salaa jokainen kerta siitä, kun sänkyymme on yöllä ilmestynyt välillä hiukan unta häiritsevä pieni, jonka vierestä saan aamulla herätä, vaikka viisaampien mielestä tästä tavasta pitäisi päästä äkkiä eroon.

todenut huumorin olevan kuitenkin paras selviytymistapa, vaikka oltaisiin jo todella kaukana hetkestä, joka saa nauramaan.  

miettinyt, että kuninkaallinen äitiys voisi olla hiukan vaativa rooli synnytyksenjälkeisine edustuksineen. Ja rakastunut kuninkaallisiin tämän myötä vielä entistä enemmän. 

ihmetellyt sitä tunteiden kirjoa joka muutamankin tunnin aikana käydään välillä läpi lapsen kanssa.

ollut aivan uudella tavalla huolestunut lasten hyvinvoinnista, koulukiusaamisesta ja turvallisuudesta yhteiskunnassamme. 

miettinyt monen monta kertaa, ettei sitä hetkeä, kun ensikertaa sai oman lapsensa rinnalleen pysty koskaan käsittämään eikä onneksi millään tapaa unohtamaan.  

pohtinut, ettei tämän roolin moninaisista ulottuvuuksista ja siitä todellisesta arjesta puhuta julkisesti kovinkaan aidosti.

tukkinut kaikki muistikortit lapsesta päivittäin otetuilla valokuvilla ja videoilla. 

tajunnut oikeasti olevani aikuinen. 

oppinut, että tulevina vuosina saattaa mennä paljon roskia silmiin äitienpäivä-, kevät-, joulu-,  ja kaikissa muissa juhlissa lapsien esiintyessä ja etenkin laulaessa vanhemmilleen.

ollut onnellisempi kuin ikinä.



Erinomaista äitienpäivää kaikille äideille! Toivottavasti olette saaneet herätä märkiin suukkoihin. 


Happy Mother's Day!


Tintti

ÄITIJOHTAJANA

Wednesday, May 6, 2015

Tapasin muutama viikko sitten lounaalla viestintätoimisto Ellun Kanojen kehitysjohtajan Anna Puustellin, jonka kanssa keskustelimme äitiyden ja uran yhdistämisestä. Kaksi ja puolivuotias esikoinen sekä hieman alle vuoden vanha kuopus eivät tunnu rajoittavan Annan uraa ja häneltä näyttää liikenevän aikaa sekä työlle että kodille harvinaisen tasapainoisella tavalla. Halusinkin ottaa selvää, miten Anna tämän kaiken ratkaisee, vai onko avain onneen löydetty työnantajan puolelta?

Työnantajan roolia ei pienten lasten äiti voi sivuuttaa ja Ellun Kanojen työkulttuurilla on luonnollisesti iso merkitys töissä viihtymiselle. Se, että työnantaja ymmärtää elämäntilanteen haasteet,  työkulttuuri on avoin ja salliva ja molemminpuolinen jousto on itsestään selvää, ovat Annalle tärkeitä asioita. Eikä sitäkään voi ohittaa, että oman esimiehen ollessa itsekin äiti, on monista käytännön asioista helpompi sopia molempien ymmärtäessä perhe-elämän tuomat haasteet ja ennakoimattomat tilanteet. Käytännössä työnantajan joustaminen tarkoittaa mahdollisuutta 80 % työaikaan Annalle sopivalla tavalla järjestettynä sekä ymmärrystä siitä, että työpäivien venyttäminen ei ole useimmiten mahdollista. Tunne siitä, että äitiys koetaan työpaikalla ennemmin vahvuudeksi kuin heikkoudeksi, on äitiyslomalta töihin palatessa suuri arvo ja tuntuu jopa usein vaikuttuvan monen äidin työpaikan valintaan. Anna toteaakin, että suurin osa äitiyttä tukevasta työkulttuurista on nimenomaan syvältä kumpuavia arvoja ja asenteita ennemmin kuin käytännön järjestelyitä.


Viime aikoina Anna on puhunut paljon Ellun Kanojen tänä vuonna naisjohtajuutta käsittelevän Dialogi -hankkeen tiimoilta eri yritysjohtajien kanssa äidin ja isän aidosta tasa-arvosta työpaikalla ja yritysten kulttuurimuutoksesta perhevapaisiin suhtautumisessa. Erinomaisena inspiraationa aiheeseen toimii Anne-Marie Slaughterin Ted Talks- puheenvuoro, joka avaa aihetta hyvin. Isän rooli kotona on aivan yhtä tärkeä kuin äidin ja äitien ei missään nimessä tulisi ottaa automaattisesti vastuulleen kaikkia perhevapaita sekä koko kodin pyörittämistä. Jako huoltajaan ja elättäjään on vanhanaikainen ja tarpeeton. Tärkeintä on luonnollisesti, että jokainen perhe etsii itselle  sopivan ratkaisun, mutta yrityksiin on onneksi pikkuhiljaa hiipimässä yhä vahvemmin kulttuuri, joka arvostaa miesten perhevapaiden pitämistä. Mitä se kertoo miehestä, joka haluaa olla kotona lastensa kanssa verrattuna mieheen, jonka mielestä hänen ei ole mahdollista töistä muutamaa kuukautta olla pois?

Omista aikatauluista huolehtimista ei tässä elämäntilanteessa voi tarpeeksi korostaa Annan mukaan ja käytännössä tämä näkyy myös usein kykynä organisoida ja suunnitella viikon työt tehokkaasti joka maanantai ja välttyä näin ylityötarpeelta. Kone ei iltaisin kotona aukea ja töiden tekemiseen on riitettävä niille kalenterista varatut tunnit. Joskus etätyömahdollisuus säästää juuri sen tarpeellisen ajan, joka kuluisi työmatkoihin ja tällä tavoin työtunteja saa mahdutettua hieman lisää viikkoon. Palaverit kestävät enää harvemmin koko tuntia ja turhiin sellaisiin ei enää osallistuta laisinkaan. Alunperin sovittu keskiviikkoinen hoitovapaa siirtyy toiseen päivään aina tarvittaessa ja joustoa odotetaan myös työntekijältä. Anna naurahtaakin, että eihän se neliviikkoinen päivä monenakaan viikkona suunnitellusti toteudu, vaan jokainen viikko suunnitellaan aina etukäteen töiden ja perheen mukaan.

Kukaan ruuhkavuosia elävä ei varmastikaan voi liikaa korostaa tukiverkkojen merkitystä. Useimmiten arjen pelastajiksi nousevat isovanhemmat, mutta Annan perheen kohdalla tätäkään vaihtoehtoa ei ole käytettävissä heidän asuessa satojen kilometrien päässä. Helpottava apu on löydetty yhdessä samankaltaisessa tilanteessa elävän ystäväperheen kanssa, joiden kanssa on myös palkattu omahoitaja lapsille päiväkodin sijaan. Ystäväperheet auttavat toisiaan tarpeen tullen lasten hoitamisessa ja omahoitaja helpottaa lastenhoidon järjestelyitä mukautumaan perheiden arkeen. Silloin, kun lapset ovat kipeitä, on kotona aina jompi kumpi vanhempi heitä hoitamassa siihen myös keskittyen. Kipeää lasta ei  hoideta läppäri auki, vaan lapselle huomion antaen.

Ylimääräisiä tunteja viikossa ei voi ruuhkavuosia elävällä olla, mutta Anna heittää keskustelumme päätteeksi mielenkiintoisen ajatuksen siitä, että ehkä monen äidin haasteena onkin riittävän ajan sijaan yritys olla monessa paikassa samaan aikaan ja siitä aiheutuva riittämättömyyden tunne. Läsnäolon taito ja aidosti hetkeen keskittyminen ovatkin ehkä ne olennaisemmat asiat Annan arjessa ja tämä näkyy myös tehokkaana uranaisena sekä äitinä.


I never say no to a possibility to have lunch with an interesting career mom and few weeks ago I met a very inspiring woman. Anna Puustell works as a Development Director in the communications agency Ellun Kanat and is a mother of two young girls. She seems to have her family and career life in very good balance and I wanted to find out her secret. 

The role of a employer can not be underestimated and the business culture, values and attitude must support a working mom in order to be able to build a career with small kids. However Anna highlights that the employer can never carry the responsibility of organizing the everyday life of a mom and we all are responsible for finding the keys for combining work and family life. In the end the most important thing could be the ability to live in the moment and really focus on the present role. 

Tintti

PALE PINK & SUMMER CORAL

Sunday, May 3, 2015

Kosmetiikka-alalla työskentelevänä saan viikottain kyselyitä tuttavapiiristäni erilaisista meikkivinkeistä, kuten täydellisestä punaisesta huulipunasta tai parhaasta kynsilakkasävystä. Vastaankin aina näihin kyselyihin mielelläni, sillä mielestäni on ihana voida jakaa vinkkejä asioista, joiden parissa työskentelen päivittäin. 


Jos minun pitäisi valita kosmetiikan osalta jokin "signature style", olisi se ehdottomasti pale pink -sävyinen kynsilakka. Se on kuulunut tyyliini jo vuosien ajan enkä usko siitä kovin helposti luopuvani. Asiaan kuuluu se, että kynteni muistuttavat ahkerista kotimanikyyreistä huolimatta lähinnä viisivuotiaan pikkupojan kynsiä; näin ollen olen todennut helpon, vaalean sävyn minulle parhaaksi arkiratkaisuksi. Vaikka siis työni puolesta pääsen kokeilemaan jatkuvasti ihania uusia kynsilakkasävyjä ja -efektejä, huomaan palaavani aina tuttuun ja turvalliseen "8 Pionimeri / Full of Peonies" -sävyyn merkiltämme.

Vapun kunniaksi päätin kuitenkin kokeilla kesäisiä korallinsävyisiä kynsiä tuomaan väriä muuten musta-valkoiseen asuun. Kokeilu kannatti, sillä ihastuin sävyyn kovasti ja se jääkin varmasti pitkäaikaisempaan käyttöön. Kyseessä sävy "43 Poutapäiviä / Poetic Days". 



Working in the beauty industry, I often get asked for beauty tips like what's the perfect shade of red lipstick or what's my favorite everyday nail polish. Well - one of my signature styles in makeup is a pale pink polish. It's been a part of my style for years and I always seem to come back to it. However, being in a spring mood this week, I took a little walk on the wild side with a coral shade - and I absolutely love it. These favorites of mine are from the Lumene Gel Effect range in shades "8 Full of Peonies" (pale pink) and "43 Poetic Days" (coral).

Betina