TRAIN DE BONBON

Tuesday, December 8, 2015

Moni on kysynyt minulta, mistä olen saanut innostuksen piparkakkutaloihin. Tämä joulunodotuksen traditioni juontaa juurensa nuoruuteeni, kun eräs vuosi vain päätin kokeilla talon tekemistä. Lapsuudessamme äitini teki aina talon, mutta sanotaanko nyt niin, ettei projekti ollut hänelle ehkä se  rentouttavin joulutraditio…monta vuotta olimmekin sitten ilman piparkakkutaloa, kunnes päätin sellaista itse alkaa tekemään. Aloitin ihan perinteisestä mökistä ja joka vuosi kokeilin jotakin uutta tapaa talon rakentamiseen. Ja yhtäkkiä siitä muodostuikin yksi rakkaimmista jouluvalmisteluistani. Tämän vuoden piparkakkutalo sai inspiraationsa jokapäiväisistä junaleikeistämme poikani kanssa. Piparkakkujuna sai taakseen juna-aseman, sillä halusin kuitenkin tehdä mukaan myös perinteisemmän talon.


Omat vinkkini piparkakkutalon tekemiseen:

Sulatettu sokeri toimii parhaiten liimana. Sulata siis sokeria paistinpannulla ja dippaa osat siihen kiinnitystä varten. Myös painavammat korsteet kannattaa kiinnittää sulatetun sokerin avulla. Pienemmät ja kevyimmät koristeet pysyvät sokerikuorrutteen avulla kiinni. 

Käytä valmistaikinaa. Itse tehty taikina on paremman makuista, mutta talo on helpompi tehdä valmistaikinasta, joka on hieman kovempaa. 

Enemmän on enemmän. Tässä tapauksessa koristeita saa olla paljon ja talo kuorrutettu kimaltavilla koristeilla. 

Just do it! Eli älä ota projektia liian tosissaan. "Virheitä" taloon tulee aina, mutta ne peitetään kuorutteella. Piparkakkutalo ei myöskään saa olla liian täydellinen, persoonallisuus tekee talosta vain sympaatttisemman.


My boy is all about trains at the moment and the inspiration for the gingerbread house came from our everyday play with train toys. "Train de Bonbon" fills our house with lovely scent and I love the sparkle that it brings to our living room (more is really more in this gingerbread case). Now I should only try to keep the two year old away from the tempting decoration..  


Tintti

2 comments:

  1. Huhhuh, aivan mielettömän hieno! Kyllä minäkin vielä joku päivä... ;)

    - T.

    ReplyDelete
  2. Voi kiitos :) Ja ehdottomasti, tekemään vain! jouluvalmisteluista parhainta <3

    ReplyDelete