NUTELLA-JUUSTOKAKKU

Sunday, December 6, 2015

Amerikassa kasvaneena minulla on erityinen paikka sydämessäni uunissa paistetuille juustokakuille. Kun siihen yhdistetään vielä Nutella - ei lopputulos voi olla kuin hyvää. Varoituksen sana reseptin kokeilua ajatellen: kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä tarjoiltuna, joka on käytännössä kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty nutellantuoksuisen leivontaprosessin jälkeen. Lopputulemana me päädyimme syömään kakun käytännössä suoraan uunista melkein kuumana. Oh well! 


Nutella-juustokakku 

Pohja

175 g Domino-keksejä 
80 g voita  

Täyte 

130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia) 
2 kpl kananmunaa
150 g ranskankermaa (15-18 %) 
100 g Nutellaa 

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. 

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20-22 cm irtopohjavuoan päälle. Laita kylmään jähmettymään. 

Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokonaisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä. (Tämän osalta minun on tunnustettava, että päädyin kokeilemaan toista tapaa, joka ei varsinaisesti ollut mikään suuri succé esteettiseltä kannalta - onneksi on tomusokeri! Suosittelenkin siksi pysyttelemään reseptin  ehdottamassa tavassa.) 

Paista juustokakkua uunissa noin 40-50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta, mutta on keskeltä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi, jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä noin tunnin ajan. 

Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä tarjoiltuna. 

Resepti: Maku.fi

Betina

2 comments:

  1. Tämän on pakko olla hyvää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se oli mielettömän hyvää - suosittelen lämpimästi kokeilemaan :)

      Ihanaa joulun odotusta!

      Betina

      Delete