NOBEL 2015

Tuesday, December 15, 2015

Loppuvuosi on meille mieluisaa aikaa tietysti jouluvalmisteluiden johdosta, mutta tähän aikaan liittyy meille rojalisteille muutakin miellyttävää. Vuosittaiset Nobel-juhlallisuudet ovat kuin kolme karkkipäivää kerralla. Meidät tavalliset kansalaiset päästetään mukaan Kaupungintalon juhlahumuun poikkeuksellisen hyvin tehdyn tv-lähetyksen myötä, jossa käsitellään juhlan taustoja ja valmistautumista todella kattavasti. Kymmenennen päivän juhlallisuudet ovat aina häikäisseet kimalluksellaan, mutta muutaman viime vuoden aikana seuraavan päivän kuninkaan illallinen on vaivihkaa noussut vähintään yhtä kiinnostavaksi tilaisuudeksi pukujen osalta. 

Nobel-juhlien suosikikseni asuvalinnaltaan nousi Madeleine. Prinsessan siniharmaa pitsipuku sopi kantajalleen täydellisesti ja asun kruunasivat todella kaunis meikki sekä kampaus.  Kokonaisuuden viimeisteli diadeemi, jonka visiittiä näihin juhlallisuuksiin on ehkä jo odotettukin. Madeleinen hiuksilla loistanut prinsessa Margarethan Englannista tuotu akvamariini -diadeemi oli enemmän kuin täydellinen valinta juhlaan tarinansa vuoksi ja on lisäksi todella kaunis. Sormessaan prinsessa kantoi muistoa rakkaasta isotädistään Lilianista suuren akvamariini-sormuksen muodossa. Lilianilta peritty näyttävä sormus sopi muuhun kokonaisuuteen erinomaisesti ja näitä kimallusta rakastaneen Lilianin perintökoruja näemme toivottavasti jatkossakin prinsessoilla. 

Jos Madeleine oli omasta mielestäni edellisillan upein, oli prinsessa kohahduksen aiheuttaja perjantaina. Puku ei ole ihan täysin omaan makuuni, mutta pidin Madeleinen valinnasta silti paljon, ja erityisesti jälleen myös meikistä. Alberta Ferrettin puku on todella näyttävä ja sen korkea kaulus upea. Madeleinessa on ollut prinssi Nicolaksen syntymän jälkeen onnellista säihkettä! Iloisesta ja tasapainoiselta vaikuttavasta prinsessasta saimme nauttia myös Skavlanin viimeisimmässä jaksossa.

Kuva / Kuva

Sofian Oscar de la Renta oli upea ja on tietysti saanut jo paljon arvostelua hintansa vuoksi. Se on ainakin nyt tullut muutaman vuoden aikana selväksi, että Sofia on tässä pukupelissä täysillä mukana ja hänen tulevien vuosien valintojaan odotamme jo innolla. Sofian seuraavan päivän pukuvalinta kohahdutti ei pelkästään kauneudellaan, vaan samankaltaisuudellaan Madeleinen edellisen illan puvun kanssa. Tuoretta prinsessaa ei näytä raskaus painavan ja molempina päivinä puvut häivyttivät vatsan allensa kauniisti. Sofia käytti molempina päivinä häälahjaksi saamaansa diadeemia. Mielellämme olisimme tietysti nähneet hänen hiuksillaan kuninkaan illallisella jotakin uutta, mutta appivanhemmilta lahjaksi saatu diadeemi sopii hämmästyttävän paljon nuorelta Silvialta näyttävälle Sofialle todella hyvin.

Victorian Nobel-juhlan puku oli raskaana olevalle kruununprinsessalle erinomainen valinta. Väri sopii kantajalleen kauniisti ja suuren vatsan kanssa yksinkertaisuus on kaunista. Estellen ensimmäistä Nobel -esiintymistä emme unohda koskaan äitinsä glitter-mekon alta ja oli todella ilahduttavaa nähdä Victorian käyttävän mekkoa jälleen raskausvatsan kanssa kuninkaan illallisella. Pukujen kierrättäminen ilahduttaa aina ja etenkin näiden raskausasujen näkeminen uudestaan ilahduttaa kovasti.

Kuva / Kuva

Kuninkaan illallisen ehdottomasti parhaiten pukeutunut oli Silvia. Victorian pukuun sointuva kimaltava puku oli kuningattarella harvemmin nähty valinta, mutta todella onnistunut sellainen. Väri sopii Silvialle mainiosti ja hän todella loisti kuninkaan vierellä. Edellisen illan kaksiosainen punainen puku ei itseäni niinkään miellyttänyt, vaikka puvun pääntie todella kaunis onkin. Kahden punaisen yhdistäminen oli tehty tyylillä, mutta kokonaisuus jäi silti minusta hieman tunkkaiseksi. Elegantti Silvia toki aina on ja näyttävän tiaran ja korut hän kantaa upeasti.


The annual Nobel festivities are like early Christmas celebrations for us. The Nobel banquet at the Stockholm city hall amazes year after year and we are lucky to take part to it via live TV show. The sparkly festivities continue the next day on a King's dinner party for the Nobel winners. The two day flow of royal dresses and sparkly diamonds beats any runway!


Tintti

4 comments:

 1. Teidän bloginne on vaan niin mieluinen, etten kestä! Kiitos ihanasta blogista ja hyvää joulua :-)

  ReplyDelete
 2. No en kestä, miten ihana kommentti, kiitos <3 Ja kiitos sitä samaa, nautitaan viimeisestä joulunvalmisteluviikosta täysillä! :)

  Tintti

  ReplyDelete
 3. Samaa mieltä, pisimmän korren veti Silvia,no question about it! Eikö Victorian ja Sofian lasketut ajat ole ihan toistensa perässä? Aika suuri ero vatsan koossa nimittäin... Tai sitten Sofia peittää sen paremmin ;)
  Ellen

  ReplyDelete
 4. Lasketuissa ajoissa taitaa tosiaan olla vain muutaman viikon ero, jännää! :) ja toinen on tosiaan hiukan muhkumpi, hehe. Ei sitä turhaan ole niistä kaksosista kyselty… :)

  Tintti

  ReplyDelete