MEIDÄN JOULUMME

Monday, December 28, 2015

Toivottavasti teistä jokainen on saanut viettää rauhalliset joulupyhät. Omani kului juuri niin kuin siitä eniten tykkään - perheen kanssa yhteistä aikaa viettäen ja hyvästä ruuasta nauttien. Parasta tällä hetkellä on tietysti lasten riemun näkeminen, esikoiseni alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään joulusta jo aika paljon. Tämä joulu oli sen vuoksi tietysti hyvin erityinen, että se oli tyttäreni ensimmäinen. Lasten myötä olen myös pohtinut paljon omia joulutraditioitamme - ja millaisia sellaisia haluamme tulevina vuosina lapsillemme rakentaa. Omat lapsuuden joulut ovat mielessä taianomaisina ja omille lapsilleni haluan tietysti luoda yhtä rakkaita ja tärkeitä joulumuistoja. Omia tapoja muokkasimme tänä vuonna lasten vuoksi jo hieman ja tulemme varmasti tulevina vuosina muokkaamaan vielä enemmän. Esimerkiksi lahjoja tulemme jakamaan perinteisesti aattona, mutta amerikkalaisittain myös joulupäivän aamuna. Näin saamme hiukan rauhoitettua aaton lahjahulinaa (vaikka yritämme pitää lahjojen määrän hyvin maltillisena) ja joulupäivän aamuun saadaan oma taikansa.

Omista traditioista on välillä vaikea päästää irti ja etenkin joulun osalta perinteet tuntuvat usein istuvan kovin tiukassa. Omalla kohdallamme perinteistä luopumista helpotti aikanaan vanhempien muutto Amerikkaan. Tällöin joulun merkitys perheen yhteen saattajana korostui ja parasta oli matkustaa veljieni kanssa vanhempieni luokse ja saada viettää kiireetöntä aikaa yhdessä. Ulkomailla ollessa ei tuttujen traditioiden noudattaminen ollut enää mahdollista ja joulupöytämmekin herkut menivät kertaheitolla uusiksi. Oli oikeastaan todella vapauttavaa ja helpottavaa, kun kaikki vain perinteiden vuoksi toteutetut tavat jäivät pakostakin pois. Takaisin Suomi-jouluihin palatessamme vierailu hautausmaalla sekä joulupöydän perinteiset kalapainotteiset alkupalat nousivat entistä arvokkaampaan rooliin vanhoista joulutraditioista. 

Kuulisin enemmän kuin mielelläni millaisia uusia ja omasta lapsuudestanne poikkeavia jouluperinteitä olette perheillenne rakentaneet? Vai ovatko lapsuuden perinteet toistuneet samankaltaisina omien lapsienne kanssa?


Hope you all had a very relaxing and wonderful Christmas! Ours was filled with good food and cozy time with our families. The best part of the holiday is to see the excitement of the children and creatingnew Christmas traditions for our own children is something I truly love.  


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!