ROYAL HANDBAGS

Sunday, November 22, 2015

Kuninkaallisten asusteiden osalta rakastan tarkastella tietysti kimaltavia timantteja, mutta erityisesti myös käsilaukkuja. Kuninkaalliset naiset kantavat lähes aina tunnistettavia merkkilaukkuja ja laukkutrendit näkyvät vahvasti myös siniveristen olalla. Millaisia laukkuja prinsessojen käsivarsilta sitten löytyykään?
Madeleine tuntuu käyttävän prinsessoista eniten pinnalla olevia it-laukkuja ja merkkilaukkujen suosittuja klassikoita. Niin Chanelin perinteiset flap bagit kuin Goyardin suuremmat olkalaukut nähdään usein hänen arjessaan, prinsessan luottosuunnittelijan Valentinon lisäksi. Prinsessa käyttää kollegoihinsa verrattuna selkeästi suuremman kokoisia ja logoilla koristettuja laukkuja. Madeleine onkin laukkutyyliltään aika kansanomainen ja etenkin näiden suurempien laukkujen käyttäminen tekee hänen asukokonaisuuksistaan usein aika arkisiakin. 

Victoria on laukuissaan, kuten pukeutumisessaankin, hyvin monipuolinen. Hänen olallaan nähdään niin perinteistä Chanelia, kuin paljon ruotsalaisia merkkejäkin. Kruununprinsessan laukut herättävät harvemmin suurta huomiota ja hänellä nähdään usein siroja ja asukokonaisuuksiin saumattomasti yhteensopivia laukkuja. Siskonsa tapaan Victoria ei juuri koskaan kanna suuria oversize- malleja ja Victorian laukkutyyli on selkeästi siskoaan elegantimpi.

Kuvat

Kate tunnetaan erityisesti pienistä clutch -laukuistaan ja hänellä nähdään todella harvoin olkalaukkua. Englantilaiset Mulberry, Anya Hindmarch, LK Bennett sekä Alexander McQueen ovat usein edustettuina hänen kainalossaan ja niiden tunnistaminen on usein jopa hieman hankalaa laukkujen pienen koon vuoksi. Ennen herttuattareksi kruunaamistaan Kate nähtiin useammin suurempienkin laukkujen kanssa ja yksi hänen suosikeistaan oli Tod'sin tote. Häiden jälkeen Katen ensimmäinen edustuslaukku oli Mulberryn satchel (kuvassa), mutta tämän jälkeen näitä suurempia laukkuja ei ole herttuattarella juurikaan näkynyt. Kate rakastaa naisellisia matchy-matchy -asukokonaisuuksia ja myös hänen laukkunsa istuvat näihin kokonaisuuksiin aina saumattomasti.

Maryn suosikkilaukut tulevat Pradalta. Mary tuntuu muutenkin olevan eniten perinteisen business-tyylin kantaja ja Pradan tote- laukkuja on nähty hänellä monissa eri väreissä. Tämä on yksi omista suosikkilaukuistani ja ajaton malli sopii mainiosti arkisempaan kuninkaalliseen edustustyyliin. Vaikka laukku on hiukan suurempi kooltaan, on se designiltaan kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs ja viimeistelee Maryn kuninkaallisen tyylin loistavasti.

Kuvat & Kuvat

Kuninkaallisia yhdistävä laukku on ehdottomasti Bottega Venetan perinteinen Knot Clutch. Täydellinen juhlalaukku nähdään jokaisessa kuninkaallisessa juhlassa useammalla naisella ja tyylikkään laukun suosio ei tunnu vuosien aikana laisinkaan laskevan. Ja hyvä niin, sillä Knot Clutch on aina todella tyylikäs valinta ja logottomuus tekee siitä prinsessatyyliin sopivan.

Arjessa mukana kulkevista laukuista suurimman suosion on saavuttanut klassinen Hermèsin Birkin, jonka eri versioita on nähty lähes jokaisen kuninkaallisen naisen käsivarsilla vuosien aikana. Birkin on myös ollut  suurin keskusteluiden herättäjä kuninkaallisten laukuista. 2009 Victorialla nähtiin oranssi Birkin, jonka kallista hintaa arvosteltiin Ruotsissa tuolloin kovastikin. Keskustelu oli kuitenkin pientä verrattuna muutama vuosi tämän jälkeen Maryllä nähtyyn krokotiilinnahkaiseen versioon, joka aiheutti suurta närää tanskalaisissa.

Kuva / Kuvat

Tunnetuin kuninkaallinen laukku on kuitenkin ylivoimaisesti kuningatar Elizabethin Launer London -laukku. Häntä ei nähdä oikeastaan koskaan ilman tätä luottoasustettaan (ei edes Williamin ja Katen häissä!) ja kuningattarelta löytyy Launereita lukuisissa eri väreissä ja malleissa. Hänelle kerrotaan teetettävän joka vuosi useampi uusi väri tästä laukusta, mutta ilahduttavaa on ollut lukea, että hän on myös korjauttanut vanhaansa uuden hankkimisen sijaan tarvittaessa. Normaaliin malliin verrattuna kuningattaren laukut valmistetaan hieman pidemmällä hihnalla, jotta kätteleminen laukun kanssa on sujuvampaa. Laukulla on myös tärkeä tehtävä, sillä Elizabethin kerrotaan viestittävän laukullansa, koska hän haluaa poistua tilaisuudesta. Laukun nostaminen pöydälle viestittää palvelijoille, että viiden minuutin kuluttua on aika siirtyä eteenpäin.Besides the sparkly diamonds I like to pay attention to the handbags we see on European royals. It seems that all the ladies have a very recognizable handbag style and favorite brands to wear. The most elegant way is to carry a small clutch bag and oversized totes are rarely seen on their shoulders. 

When it comes to formal events there is one bag we see every time carried by many guests; the Bottega Veneta knot clutch. The traditional clutch seen on royal events is crafted from satin and is usually solid in color. In more casual occasions the iconic Hermès Birkin is very popular among royal ladies and it is the bag that has caused many public discussions due to its high price. 


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!