IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE..

Saturday, November 28, 2015

Kaamoksen virallisesti alettua menneellä viikolla, on viimeistään nyt aika koristaa kotia tulevaan juhlasesonkiin. Joulu on muutoinkin juhlista ehdottomasti oma suosikkini ja tämän pimeän vuodenajan selviytymiskeinoni. Kun pimeä laskeutuu jo iltapäivästä, ei ole mitään parempaa, kuin koteja valaisevat tunnelmalliset valot sekä tulevaan juhlaan koristettu koti. 

Tunnelmaa tuovat valot ja kynttilät ovat tässä vaiheessa joulukoristeiden pääosassa ja pikkuhiljaa Joulua kohti mentäessä jouluisia elementtejä tulee kotiimme lisää. Sisustuksemme noudattaa muuten aika simppeliä tyyliä, mutta tämän sesongin aikaan saa mielestäni kimaltaa ja kotona on selkeästi muita vuodenaikoja runsaampi sisustus. Koristeista parhaimmat tuovat mukanaan myös tuoksun ja olenkin huomannut kiintyväni eniten juuri tuoksun tuoviin joulukoristeisiin. Pääosassa näistä tietysti kuusi juuri ennen aattoa, mutta sitä ennen tärkeässä roolissa ovat myös joulukukat ja erityisesti hyasintit. Vuosien aikana tärkeimmäksi joulukoristeeksi ja joulunodotuksen traditioksi on itselleni muodostunut piparkakkutalon tekeminen. Tämäkin koriste on sekä näyttävä että viimeistelee kodin herkullisella tuoksullaan. Piparkakkutalon rakennan yleensä aina itsenäisyyspäiväviikonloppuna ja tämänkin vuoden osalta piirustukset ovat jo lähes valmiina.  Marraskuun viimeiset viikot kuluvatkin siis osaltani aina oman  elämäni arkkitehtiä leikkien ja tämä suunnitteluvaihe on tärkeä osa talon rakentamista. Tämän vuoden toteutukseen palaan sitten ensi viikonlopun jälkeen..

Kaksi vuotta sitten kotiamme koristi piparkakkukaruselli
Viime vuonna talosta tuli perinteisen englantilaisen tyylinen Lontoon matkan innoittamana.


The best cure for the Finnish fall darkness is beautiful Christmas decorations and especially lighting.  Slowly but surely are homes are now filled with Christmas decoration and one of the most important traditions for me is to make a gingerbread house. Two years ago we had a Carrousell de Nöel and last year a traditional English house. This year it's gonna be something different again and this little architect is almost ready with the drawings..

Tintti

4 comments:

 1. No onpa upeita!! Aikamoinen taitellinen lahjakkuus olet. Olen joskus itsekin tehnyt piparkakkutaloja, mutta eivät ne tuolta näytä :D
  EllenR

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos :) tämä on se projekti, johon puran taiteelliset tarpeeni ja halun tehdä jotakin käsillä. Olen varma, että sinunkin talosi ovat upeita!

   -Tintti

   Delete