HELSINKI FAVORITES: RESTAURANTS

Friday, November 6, 2015

Tunnustan: rakastan erilaisten listojen ja muistiinpanojen tekemistä. Yksi suosikkilistoistani on puhelimestani löytyvä ravintolalista, jonne olen laittanut ylös niin lempiravintoloitani kuin uusia tai kehuttuja paikkoja, joissa haluaisin käydä. Lista on osoittautunut käytännössä erinomaiseksi; en tiedä mitään turhauttavampaa kuin yrittää kollektiivisesti keksiä "jotain kivaa paikkaa" minne mennä - varsinkaan spontaanisti ja nälkäisenä. 


Tässä muutamia lempipaikkojani, joihin huomaan aina palaavani: 

Kysyttäessä suosikkiravintolaani Helsingissä, huomaan aina vastaavani Boulevard Social. Muistan aikoinaan ihastuneeni erityisesti ravintolan astioihin ja etenkin vesilaseihin, joita yritin monta kertaa ostaa mukaan illalliselta. It's all in the detail! 

Ihanan "mysig" paikka, jossa suomalaisuuskonsepti on toteutettu raikkaalla, elegantilla ja modernilla tavalla. Jälkiruoat ja palvelu Juuressa ovat aivan omaa luokkaansa! 

Ravintola Strindbergin yläkerta on aina varma ja klassinen valinta, jossa suosittelen lämpimästi Skagenin tilaamista. Alakerta sen sijaan on ehdoton suosikkini etenkin talviaikaan glögille. 

NJK 
Kesäaikaan Helsingin ehdottomasti kaunein ravintola, jossa pieni lauttamatka tuo oman tunnelmansa. Lisäksi vastarannalta pääsee ihastelemaan kaupunkisiluettia

Mitkä ovat teidän luottopaikkojanne? Entä uusia suosikkeja?


I absolutely love making all sorts of lists. One of the most useful ones I have is a list of restaurants in my phone with all of my favorites and especially new ones that I want to try. Here are a few of my classic favorites in Helsinki: Boulevard Social, Juuri, Strindberg & NJK

Betina 

2 comments:

 1. Boulevard social olisi myös mun listalla. Eteen menisi kuitenkin Pastis ja Muru. Jäljessä tulisi vielä The Cock ja Puttes. Pjazzan tunnelmasta tykkäsin todella paljon, pitsa ei ollut paras mahdollinen. Annan sille silti vielä uuden mahdollisuuden. Testattavien listalla olisi myös Juuri ja Bröd.
  EllenR

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa, että meillä on samoja lemppareita, Ellen :) Puhuimmekin juuri viime viikolla Tintin kanssa, ettemme ole kumpikaan käyneet Pastiksessa - tämä on korjattava asap :) Bröd menee ehdottomasti myös testauslistalle; kuulen mielelläni ajatuksiasi, jos ehdit testaamaan ensin. Toivotaan, että seuraavalla Pjazza yltää ihanan tunnelmansa tasolle!

   Betina

   Delete