HELSINKI FAVORITES: BRUNCHES & BREAKFASTS

Monday, November 16, 2015

Taannoisen lempiravintolat-postauksen jälkeen sain ystävältäni tekstiviestitse toiveen tehdä vastaavan brunsseista. Otin haasteen ilolla vastaan, sillä rakastan brunsseja, mutta jostain syystä ne ovat viime aikoina jääneet vähemmälle. Kuulisin siksi enemmän kuin mielelläni myös teidän vinkkejänne ihanista brunssipaikoista! Mitkä ovat teidän uusia suosikkejanne ja luottopaikkojanne?

Täydellinen brunssi minun silmissäni koostuu hyvästä seurasta, kiireettömästä tunnelmasta, aamiaismaisesta kattauksesta ja ystävällisestä palvelusta. Kuvitukseksi valitsin kaikki edellä mainitut kriteerit täyttäneen aamiaisen viime kesäiseltä Lissabonin matkaltamme Four Seasons Ritz -hotellista. Suosikkikuvani aamiaiselta on ehdottomasti kuva mansikka-annoksesta, jossa minulle yritettiin hienovaraisesti pienen jekun muodossa viestittää, että nyt voisi olla hyvä aika lopettaa kuvaaminen ja keskittyä aamupalan syömiseen… :)


Tässä muutamia suosikkiaamiais- ja brunssipaikkojani Helsingissä: 

Helsingin kaunein brunssi on runsas, ylellinen ja pienintäkin yksityiskohtaa myöten viimeistelty. Tämän brunssin varaisin tärkeisiin päiviin (esimerkiksi tulevana syntymäpäivänäni) tai silloin, kun kaipaa hieman erityistä hemmottelua viikonloppuaamuihin.

Karl Fazer Café 
Suosikkini, jota huomaan ehdottavani aina ensimmäisenä brunssipaikkaa valittaessa. Kluuvikadun  perinteisen tunnelman lisäksi Fasun brunssi saa minulta kiitosta puurosta, erinomaisesta kahvista ja ennen kaikkea poikkeuksellisen hyvästä kakkutarjoilusta. 

Café Ekberg 
En tiedä mitään ihanampaa tapaa aloittaa lauantaiaamu kuin Ekbergin brunssille suuntaaminen poiketen samalla Fredan ja Bulevardin pikkuliikkeissä. Ekbergillä on ihana istuskella kaupungin parhaiden croissanttien äärellä jutellen ja kaupungin tunnelmaa tarkkaillen. 

Café Engel 
Kuin pieni pala Pariisia Helsingissä! Engelissä on tarjolla herkullisia ja elegantteja aamiaisannoksia, jotka ovat kivaa vaihtelua runsaiden brunssipöytien keskellä. Vinkki: Engelissä tarjoillaan aamiaista klo 17 asti. 

Seuraavana me haluaisimme Tintin kanssa kokeilla Southparkin ja Michelin brunsseja - onko teillä kokemuksia niistä?

For me, the perfect breakfast or brunch is all about a no-rush atmosphere, amazing breakfast courses, great company and outstanding service. All these criterias were met on one spectacular breakfast last summer in Lisbon pictured here - including a little prank in the strawberry picture trying to tell me "stop taking pictures and let's eat!". As unfortunately breakfast at the Four Seasons / Ritz isn't exactly accessible every week, here are some of my Helsinki favorites:Brasserie KämpFazerCafé Ekberg and Café Engel. 

Betina 

6 comments:

 1. Kiitos ihanat, nää ravintola ja brunssisuositukset on ollut tosi kivoja! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, että tykkäät, Karkki! :)

   Betina

   Delete
 2. Michel nousi on mun listalla aika ylös kun siellä syksyksyllä kävin. Tila oli tosi viihtyisä, ruuat tehty tuoreista raaka-aineista ja tarjolla oli oikein herkullisia vaiehtoehtoja. Palvelukin oli tosi hyvää. Kämpin brunssi on kieltämättä tosi kaunis ja uskallan jopa sanoa, että hintansa arvoinen, vaikka aika tyyris onkin. Fazerilla tarjottava todella toimii, letut ovat kiva lisä. Tin tin tangon ja Torrezafionen aamiaiset ovat suosikkejani ja brunsseista listalle pääsisivät myös puitteidensa puolesta Töölönranra, hyvästä uusiutumisesta Klaus K ja villinä korttina Bistro O mat Kirkkonummella.
  EllenR

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ellen mahtavista vinkeistä :) Michel täytyy siis ehdottomasti kokeilla - samoin Torrefazionen aamiainen ja ehdottomasti myös villikortti Kirkkonummelta!

   Betina

   Delete
 3. Oma brunssisuosikkini on Punavuoren Cafe Maya. Varaus on ihan pakolinen, on niin suosittu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan mahtava vinkki, kiitos! Olen kuullut Mayasta paljon hyvää - ehdottomasti testattava :)

   Betina

   Delete