BATAATTIBURGERIT

Wednesday, November 11, 2015

Avocadopasta, sitruunapasta ja bataattiburgerit. Siinä kolme ruokaa, jotka eivät varmastikaan ole jääneet keneltäkään blogeja seuraavalta huomaamatta. Somessa leviäviä ruokatrendejä on hauska seurata ja etenkin näitä varsinaisia ruokia kokeilen aina kotona mielelläni. Erilaiset superfoodit ja niitä pursuavat sokerittomat herkut eivät minua niinkään innosta, vaikka niistäkin välillä mielelläni luen. Yksinkertaiset ruuat pääsevät kuitenkin lähes poikkeuksetta kokeiluun keittiössäni ja onnistuneet sellaiset jäävät arkeamme ilahduttamaan.



Bataattiburgerit taisivat levitä blogeissa jo yli vuosi sitten. Alunperin Torkkuja ja Nokkosia -blogista alkunsa saanut resepti kuulosti heti erinomaiselta ja mekin siitä molemmat Betinan kanssa innostuimme. Emme ajatelleet jakavamme reseptiä täällä, sillä uskoimme sen olevan jo niin tuttu lukijoillemme. Viime aikoina olen kuitenkin kuullut monen etsivän vielä tätä reseptiä ja koska bataattiburgeri on minusta mainio keksintö, ajattelin täälläkin reseptin vielä jakaa ja rohkaista sitä kokeilemaan. Omassa perheessämme ruoka on saavuttanut suuren suosion ja hieman nirso kaksi ja puolivuotiaskin tykkää burgerista kovasti. 

Burgeri toimii mainiosti gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ja on minusta oikeasti parempaa, kuin moni perinteinen hampurilainen. Suolan kanssa kehotan olemaan varovainen, maistele tsatsiki -kastiketta ennen kuin lisäät suolaa, jottei sitä tule kokonaisuuteen liikaa.

1-2 bataattia hiukan koosta riippuen
400g jauhelihaa
Kananmuna
(Tuoretta chiliä)
Oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
Punasipulia
Tuoretta minttua
Tuoretta timjamia
Paprikamaustetta
Suolaa&Pippuria

200g fetaa
n. 200g Turkkilaista jugurttia
Puolikas kurkku
1/2 sitruunan mehu
1/2 valkosipulinkynsi
Mustapippuria (&suolaa)

Burgerin väliin: salaattia, tomaattia, sipulia, juustoa (itse olen käyttänyt cheddaria tai gruyeria).

Pese bataatit huolellisesti. Leikkaa n. 1cm paksuisiksi kiekoiksi (kaupasta kannattaa valita mahdollisimman pulleita yksilöitä tähän tarkoitukseen). Levitä kiekot pellille leivinpaperin päälle ja voitele kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele päälle hiukan suolaa. Paahda uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes ovat saaneet hiukan väriä ja pehmenneet.

Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, hienonnettu puna- sekä valkosipuli sekä mausteet. Silppua sekaan timjamia sekä minttua ja halutessasi hieman tuoretta chiliä. Lisää joukkoon vielä ruokalusikallinen turkkilaista jugurttia ja sekoita tiiviiksi massaksi.

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta siitä turhat nesteet pois. Muskaa feta haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon turkkilainen jugurtti, raastettu kurkku, silputtua timjamia ja minttua, hienonnettu puolikas valkosipulin kynsi sekä sitruunan mehu. Mausta pippurilla ja maista tarvitseeko tsatsiki suolaa. Sekoita joukkoon vielä pieni loraus oliiviöljyä.

Paista jauhelihapihvit pannulla oliiviöljyssä ja laita loppuvaiheessa juustoviipaleet pihvien päälle, jotta ne sulavat hieman.

Kokoa burgerit haluamillasi täytteillä ja nauti.



Tintti 

No Comments Yet, Leave Yours!