3 LISUKETTA

Tuesday, November 3, 2015

Syksy ja sadonkorjuu on maukkainta aikaa erilaisten lisukkeiden valmistamiseen. Kauppojen vihannesosastot pursuavat värikkäitä juureksia, eikä niitä tarvitse käsitellä monimutkaisesti saadakseen niistä maukkaita lisukkeita aterioille. Välillä sitä kuitenkin kaipaa jotakin hieman erilaista perinteisten uunijuuresten ja muiden tuttujen tapojen vaihteluksi ja kokosin tähän kolme hiukan erilaista lisuketta, jotka tuovat hieman uutta vivahdetta tuttuihin makuihin. 


Pilko porkkanat ja keitä niitä n. viisi minuuttia kunnes ovat hiukan pehmenneet. Pilko tällä välin sipuli sekä persilja pieneksi silpuksi. Kaada valmiista porkkanoista vesi pois ja jätä porkkanat odottamaan sivuun. Laita samaan kattilaan pieni nokare voita ja lämmitä liedellä keskilämmöllä. Freesaa sipulia hetki ja lisää joukkoon porkkanat ja anna maustua n. viisi minuuttia. Sekoita mukaan persilja ja mausta suolalla. 




Paahda murskatut mantelit uunissa; 175 astetta 5-10 min murskatun matelin koosta riippuen tai pannulla nopeasti paahtaen. 

Keitä papuja reilussa vedessä muutaman minuutin ajan. Kaada vesi pois, huuhtele pavut kylmällä vedellä, kuivaa ja siirrä hetkeksi sivuun. Laita kattilaan voi, paahdetut mantelit, raastettu juusto sekä valkosipuli. Sekoita hyvin keskenään ja lisää pavut joukkoon. Anna maustua n. 4 minuuttia samalla sekoittaen. 




Höyrytä tai keitä suupaloiksi pilkotut parsa, parsakaali, herneet sekä pavut nopeasti. Muutama minuutti riittää, niin, että ne jäävät napakoiksi. Hienonna valkosipuli sekä pieni pala inkivääriä kulhossa ja lisää joukkoon 1 limen mehu. Sekoita joukkoon soija, seesamiöljy ja balsamico. Mausta halutessasi mustapippurilla ja suolalla.

Keitä noodelit ohjeen mukaan. Paahda seesaminsiemeniä sekä chiliä hetki pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Paista tämän jälkeen pannulla nopeasti kypsät nuudelit, kasvikset sekä kastike ja kaada tarjoiluastiaan. Lisää päälle paahdetut seesaminsiemenet ja chilit. 

Lisää annoksen päälle vielä toisen limen mehu sekä hiukan tuoretta korianteria.  


Tintti

Kaksi ensimmäistä reseptiä on kirjasta at home with Magnolia Bakery ja viimeisin hieman muokattu versio Jamie Oliverin kirjasta Everyday Super Food.

2 comments:

  1. Mä otan ton neulapavut manteleiden ja juuston kanssa heti viikonloppuna testiin, kuulostaa hyvältä! Välillä todellakin kaipaa vähän vaihtelua lisukkeille.
    EllenR

    ReplyDelete
  2. Jee, ihana kuulla! Ja voin lämpimästi suositella, se on hyvää :)
    -Tintti

    ReplyDelete