SÄKER STIL OCH SOFIA

Saturday, October 17, 2015

Niin hassulta kuin se ehkä tänä digitaalisena aikana tuntuukin, me molemmat rakastamme kauniita coffee table -kirjoja ja erilaisia tyylioppaita. Tähän asti parhaat kirjat ovat löytyneet Amerikasta, mutta nyt haluamme nostaa esille tänä syksynä lanseeratun ruotsalalaisen tyyliopuksen.

Ebba Kleberg von Sydowin ja Emilia de Poretin "Säker Stil" on saanut hyvää palautetta kriitikoilta ja me allekirjoitamme palautteen täysin. Ajatonta skandi-chicia edustavat kirjoittajat eivät innosta kopiomaan omaa tyyliään, vaan kannustavat löytämään ne itselleen sopivat vaatteet ja oman "univormun". Sinänsä asiassahan ei ole mitään uutta; Säker Stilissä se on vain tuotu mielekkäällä ja järkevällä tavalla esiin. Onko tällaisesta tyyliopuksesta sitten oikeasti hyötyä? Ainakin meidän kohdalla se motivoi järkevään ostamiseen ja jollakin tapaa myös ymmärtämään omaa garderobia paremmin. Tintin tärkein take off kirjasta oli, että nyt on entistä helpompaa poimia vaatekaapista ne turvavaatteet, jotka toimivat aina  etenkin ei-mitään-päälle-pantavaa-tilanteissa. Kirjan lukemisen myötä tuli myös varmempi olo oman tyylin suhteen. Betina sen sijaan on inspiroitunut syksyn aikana ruotsalaiskaksikon tyylistä ja huomannut valitsevansa yhä useammin kaapista ryhdikkäitä kauluspaitoja.

Kirjan paras vinkki? Mikäli haluat uudistaa garerobiasi älä mene ostoksille, vaan aloita karsimalla ja puhdistamalla vaatekaappisi. Tämän filosofian mukaisesti Betina toimi viime kesänä vieden kirpparille arviolta noin 40 % vaatekaapistaan. Vaikka niistä monista kauniista, mutta ainoastaan muutaman kerran käytetyistä vaatekappaleista luopuminen tuntui hurjalta, oli se kuitenkin järkevin teko vuosiin. Aamuiset ja juhlia edeltävät pukeutumisrumbat ovat nyt helpottuneet huomattavasti, kun ne "ei-täydelliset" vaatekappaleet karsiutuivat pois. Samassa yhteydessä toteutui myös liian pitkään odottanut vaatteiden muokkautusoperaatio, jonka puolesta puhumme lämpimästi. Muutaman sentillä voi olla iso merkitys vaatteen istuvuuteen ja ennen kaikkea siihen, että vaatetta tulee käytettyä.

Hieman erityyppistä scandi-chiciä saimme ihailla reilu viikko sitten prinssi Nicolaksen ristiäisissä, jossa juhlan säteilevin oli mielestämme prinsessa Madeleine. Upea ja syysjuhlaan täydellinen Valentinon puku, kaunis hiuskoriste ja kokonaisuuteen matchaavat elegantit viininpunaiset avokkaat sopivat prinsessalle täydellisesti. Kokonaisuuden viimeisteli tummanpunainen kynsilakka ja elegantti kampaus. Madeleine ei mielestämme ole pukeutujana kovinkaan tasavarma, mutta tällä kertaa hän teki todella onnistuneen valinnan. Victoria suloisen vauvavatsansa kanssa sen sijaan ehkä antoi päivänsankarien loistaa valitsemalla tilaisuuteen sopivan varman ja hillityn lookin.

Ruotsissa kovasti ihastuttanut Sofian look sen sijaan ei varsinaisesti voittanut meitä puolelleen. Guccin mekko oli kieltämättä kaunis, mutta tarkkaavaiset katseemme huomasivat mekon istuvuudessa parantamisen varaa. Tälle saimmekin sitten onnellisen selityksen ja annettakoon se Sofialle anteeksi. Rusettipannan ja prinsessakiharoiden yhdistelmä sen sijaan olisi voinut toimia toisenlaisessa asussa (ja ehkä toisenvärisellä rusetilla?); nyt kokonaisuus meni meidän makuun ehkä hieman sekavaksi kyseiseen tilaisuuteen. Trendikäs asu olisikin mielestämme ehkä sopinut kaiken kaikkiaan toisenlaiseen juhlaan. Herättikö Sofian asu ihastusta teissä?

We have a soft spot for beautiful coffee table books and different kind of style guides. Our absolute favorite one this fall has been "Säker Stil" - a Swedish one by Ebba Kleberg von Sydow and Emilia de Poret. Highly recommended!

Tintti & Betina

2 comments:

  1. Olen lukenut tuosta kirjasta paljon, vaikuttaa hyvältä opukselta. Ja mitä ristiäisiin tulee, niin mielestäni Sofian asu oli tosi nappivalinta rusetin väriä myöten. Tosin vielä parempi tuo valinta olisi ollut, jos oltaisiin juhlittu pienen tytön ristiäisiä. Ainoa mihin kiinnitin huomiota hänen lookissaan oli huonot sukkahousut, värisävy asteen verran pielessä. Madden asu oli tosi upea, mutta Victorian iso hattu pilasi hänen ilmestyksnsä tehden hänestä 10 vuotta vanhemman. Mekko kuitenkin oli aika istuva ja kaunis.

    EllenR

    ReplyDelete
  2. Kirja on tosiaan saanut hyvän vastaanoton - ja syystä! :) Me olemme ilmeisesti Betinan kanssa jotenkin poikkeavia tämän Sofian asun suhteen, kaikki muut tuntuvat sitä nimittäin ylistävän, heh. :) Ja tiedätkö, olemme usein katsoneet kuvista hänen sukkahousujensa loistavan hiukan väärän (ja liian näkyvänä) sävyisinä! Tästä voisi englannin Kate antaa oppitunnin, hänellä tuntuu aina olevan juuri oikean sävyiset ja huomaamattomat sukkikset :) Victoria oli tosiaan hiukan täti, mutta elegantti sellainen kuitenkin :)

    Tintti

    ReplyDelete