MOTHERS IN BUSINESS

Tuesday, October 27, 2015

Äitiyslomalaisille on nykyään tarjolla paljon erilaista tekemistä taidetuokioista vauvajumppiin ja päiviin löytää helposti aktiviteettejä lapsen kanssa. Olen itse käynyt monissa tällaisissa tilaisuuksissa ja ne ovat olleet kiva tapa nähdä kavereita ja tutustua uusiin äiteihin. Näiden lisäksi äitiyslomalla kaipaa kuitenkin usein tekemistä, joka ei olisi niin lapsikeskeistä. Äitejä kehittävää toimintaa, jossa lapsi saisi olla mukana, ei ole samalla tavalla tarjolla kuin edellä mainittuja ja etenkin omaa työosaamista kehittävää tekemistä kaipaan itse kovasti.
Monet unohtavat ja haluavatkin unohtaa ihan tietoisesti kaikki työasiat äitiyslomalle jäätyään. Vauvan syntymän tuoma tauko antaa hyvän hengahdystauon työelämästä ja kotona vietetty aika voi olla todella tervetullut irtiotto työelämän pyörteistä. Tauko, joka sitten myöhemmin palkitsee entistä motivoituneempana ja innostuneempana työntekijänä. Oman ensimmäisen äitiyslomani aikana huomasin nopeasti, että kaipaan työhöni liittyvää tekemistä myös kotona ollessa. Vaunulenkkien aikana pohdin enemmän kuin usein uraani liittyviä asioita, luen paljon ammattiini liittyviä tekstiä ja pidän itseni muutenkin tietoisena alallamme tapahtuvista asioista. Kaipaan työminääni myös tämän loman aikana ja pienillä panostuksilla harjoitan myös sitä puolta äitiyslomani aikana. Etäisyys on antanut näkemystä moniin työasioihin ja etenkin omaan uraan liittyen ja varmasti senkin vuoksi työasiat pyörivät mielessä.

Yksi mahtava tapa harjoittaa työasioita äitiyslomalla on verkostojen hyödyntäminen. Yksi eri alojen äitejä yhteen keräävä hyvä verkosto on Mothers in Business, joka tarjoaa kehittävää toimintaa äideille. Verkosto järjestää esimerkiksi työpajoja, yritysvierailuja ja vapaamuotoisia lounaita ja aamupalatilaisuuksia kuin luentojakin, joihin voi lähtökohtaisesti aina mennä vauvan kanssa. Olin kovin iloinen löytäessäni tämän verkoston ja aion ehdottomasti hyödyntää heidän tarjoamiaan tapahtumia äitiyslomani aikana. Jos innostuit, liittymään pääsee täältä.

Mothers in Business is an organization that offers work related events to moms with small children. The purpose of the organization is to empower educated moms to combine a career and a family and encourage moms to take courageous career steps. There are a lot of different kinds of mom-child activities to attend, but this is something I have been missing during my maternity leave. Work related  activity that I can attend with my baby during the day time. 


Tintti

2 comments:

  1. Mahtavaa, kiitos vinkistä! Liityin jäseneksi :)

    ReplyDelete
  2. Mahtavaa, että vinkistä oli hyötyä! Näissä merkeissä siis toivottavasti sitten tapaamme :)

    -Tintti

    ReplyDelete