MARIMEKKO

Wednesday, October 7, 2015

Suuret kuviot ja kirkkaat värit eivät ole koskaan olleet osa vaatekaappiani. Tästäkään syystä tunnistettavista kuoseistaan tunnettu Marimekko ei ole varmastikaan koskaan ollut minulle se kaikista houkuttavin vaatemerkki, enkä ole tuntenut mallistoja omakseni. Vaatekaapistani on löytynyt tähän asti ainoastaan yksi kappale Marimekkoa; Samu-Jussi Kosken suunnittelema pikkumusta, josta olen tykännyt kovasti. Asustepuolelta vanhemmiltani lahjaksi saatu pieni Tasku -pussukka kulkee usein mukanani. 

Mainitsimmekin kulutustottumukset -postauksessamme, että suosisimme mielellämme suomalaisia brändejä ja että Marimekkoa kohtaan ovat odotuksemme korkealla uuden luovan johtajan myötä. Kaipaisimme merkiltä etenkin laadukkaita perusvaatteita, jotka kestävät aikaa. Olemme seuranneet suurella mielenkiinnolla Anna Teurnellin tekemisiä ja lukeneet kaikki hänen haastattelunsa innolla. Hänen jos kenen, pitäisi olla oikea henkilö tuomaan Marimekolle juuri oikeanlaista ruotsalaista osaamista alalta. Osaamista, jota on kerrytetty H&M:n sekä &Other Storiesin design-johtajana ja kansainvälisten tiimien vetäjänä. Vaikka Marimekko ei näiden ruotsalaisten brändien kaltaiseksi edulliseksi ja nopeatempoiseksi brändiksi haluakaan, on Annalla varmasti juuri oikea osaaminen siivittämään Marimekon kasvua.Tämän syksyn mallisto oli ensimmäinen, jossa näkyy Annan vaikutteet ja me olimme ilahtuneita näkemästämme. Pitkästä aikaa mallistosta löytyi useampikin houkuttava vaate ja mallistossa oli juuri sitä kaipaamaamme tyylikästä yksinkertaisuutta. Yksivärisiä vaatteita ja mielenkiintoisia materiaaleja. Leikkauksissa näkee uutta tuulahdusta ja juuri oikeanlaista modernia, mutta omaleimaista pohjoismaista tyyliä. Yksiväriset vaatteet olivat suosikkejamme myös Pariisin muotiviikoilla sunnuntaina esitellyssä SS16 mallistossa. Marimekon ensiesiintyminen yhdessä maailman tärkeimmässä muotitapahtumassa sai kriittisiltä muotivaikuttajilta positiivista palautetta ja merkin herättämä mielenkiinto oli ilahduttavaa kuultavaa. Palais de Tokyossa vallitsi kuulemma tuttavallisen rento tunnelma vieraiden istuessa jakkaroilla ja nojatuoleissa suurten värikkäiden tyynyjen keskellä ja catwalkilla hymyilleet mallit jäivät vieraiden mieleen. 

Tämän syksyn mallistosta löysin itselleni hiukan pidempään jo etsimäni pidemmän mallisen mustan hameen. Vaatekaappini on kaivannut hametta, jonka saa todella helposti muutettua arkeen ja juhlaan ja on helppo käyttää. Midi-mittaiset hameet ovat todella monipuolisia muuntautuen tehokkaasti toimistolle sekä oikeilla asusteilla todella juhlavaksi. Takaisin työelämään palatessani tiedän hameen pelastavan monen monta työpäivien vaatepohdintaa. 

Mielenkiinnolla odotamme jo seuraavia mallistoja ja suuntaa, johon Anna Marimekkoa luotsaa. Ja pienen pienen muutoksen brändissä huomasimme myös viime viikolla; merkin Instagram-tililtä löytyi yhtäkkiä nimi Marimekko Design House entisen pelkän Marimekon sijaan. Pieni muutos normaalille kuluttajalle, suuri muutos kaltaisillemme brändinörteille.Vaikka jokainen suomalainen varmasti tuntee Marimekon, ei brändi tähtää jokaisen kuluttajan mainstream-merkiksi. Mielipide Marimekosta jokaiselta suomalaiselta kuitenkin varmasti löytyy. Mitä mieltä te olette Marimekosta? Onko uusi luova johtaja tuonut mielestänne oikeanlaisia muutoksia mallistoihin?

ja ps. yhdestä asiasta on pakko antaa Marimekolle noottia.. Ostokokemukseni tyylikäässä liikkeessä oli täydellinen; inspiroiva ympäristö, erinomainen asiakaspalvelu ja kaikki sujui erinomaisesti vaunuissa nukkuvan vauvan kanssa. Kompastus tapahtuikin siinä ihan viimeisessä vaiheessa; maksun jälkeen sain iloisen hymyn kera pitkään odottamani ostoksen käteeni. Mutta mihin se olikaan pakattu; punaista unikkokuosia kirkuvaan muovipussiin! Pussi äkkiä vaunujen uumeniin ja yritin vain fokusoida ajatukseni pussin ihanaan sisältöön. Minun Marimekkoni ei ole unikkoa.


Marimekko is a very well-known brand among us Finns and the colorful clothes with big patterns have its own audience. The new creative director of the brand, Anna Teurnell, has brought a delightful changes to the Marimekko clothes and the fall collection had many pieces I would like to wear. My favorite was this black midi skirt that I have been looking for to my wardrobe for a long time. Very versatile and perfect for the office and works as a party dress as well. Investing in Finnish brands is more important than ever at the moment and we are very happy to see Marimekko taking steps into right direction with the fall collection. 

The brand made its debut to Paris fashion week on Sunday in Palais de Tokyo. The SS16 collection got positive feedback and the brand aroused interest among the fashion people. What I loved the most in the new collection were the simple monochrome pieces with modern silhouette. 

Tintti

4 comments:

 1. Kaunis kokonaisuus! Tykkään tuosta hameesta hirmuisesti, vaikka valitettavasti itselleni sen malli ei oikein toiminut.
  Miia

  ReplyDelete
 2. TÄMÄ HAME... Pakko saada, viitsisitkö kertoa, mikä malli? Oon yrittänyt etsiä tätä netistä, mutta mallin nimen puuttuessa on aika haastavaa löytää.. Sovitin tätä yhdessä outletissa, mutta koko oli liian suuri, ja jäi hampaankoloon... Kiitos jos viitsit vastata :)

  ReplyDelete
 3. Moikka, tietysti viitsin :) Hame on kyllä ihana! Malli on nimeltään ohhoh :) Toivottavasti löydät sen, se on nimittäin ihana!

  Tintti

  ReplyDelete