HAPPY HALLOWEEN!

Thursday, October 29, 2015

Muistan lapsena Suomeen muuttaessani ihmetelleeni kovasti sitä, ettei täällä vietetty lainkaan Halloweenia, sillä Amerikassa juhla on etenkin lapsille yksi vuoden kohokohdista. Suomessa Halloweenin ja Valentine's Dayn kaltaisten juhlien yleistymisestä huolimatta tuntuu, että niitä pidetään hieman turhanpäiväisinä ja kaupallisina, mikä on minusta hieman hassua. Mielestäni etenkin synkimpään vuodenaikaan rehellisesti sanottuna mikä tahansa syy pieneen iloiseen juhlaan arjen keskellä on enemmän kuin kaivattua. Tämä ei tietenkään tarkoita kodin täyttämistä amerikkalaishenkisillä teemajuhlakoristeilla, vaan pieniä iloisia juhlahetkiä ja ennen kaikkea lähipiirin ilahduttamista. Opiskeluaikana esimerkiksi yllätin Sofien viemällä hänelle omatekoisen jack-o'-lanternin - en ikinä unohda hänen ilmettään, kun ilmeistyimme sen kanssa hänen ovelleen!

Viime aikoina olen monestakin syystä pohtinut paljon suomalaisuutta - ja hihitellyt näille somessa suurta suosiota saavuttaneille sarjakuville. Vaikka en ehkä monessakaan mielessä ole tyypillinen suomalainen, en näitä nähdessäni voi välttyä kokemasta huvittavaa samaistumisen tunnetta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne osuvatkin mielestäni tietynlaiseen suomalaisuuden kompastuskiveen: asioiden - ja etenkin itsensä - turhan vakavasti ottamiseen. Jos voisinkin tuoda yhden asian suomalaiseen kulttuuriin, olisi se ehdottomasti hieman kevyemmän ja positiivisemman suhtautumisen asioihin. Throwback-kuva iloisesta pikku Halloween-pellestä toimikoon muistuttajana tästä aiheesta :) 


Having grown up in the States, I absolutely love holidays like Halloween or Valentine's Day. They're becoming increasingly popular in Finland which personally I think is fantastic. Finns are not exactly known as the most social or festive people on the planet, so I'll take any excuse for a fun little celebration. 

Happy Halloween! 

Betina (the trick-or-treating little clown above) 

No Comments Yet, Leave Yours!