BOSTON

Saturday, October 10, 2015

Amerikan itärannikko on tullut minulle hyvin tutuksi tietysti New Yorkin vierailujen ansiosta, mutta etenkin sen vuoksi, että vanhempani asuivat Bostonissa aikanaan. Itärannikko on varmasti suosikkiosaani Amerikasta ja meille eurooppalaisille monilta osin tunnelmaltaan hyvin kotoisa. Voin suositella kaupunkia todella lämpimästi lomakohteeksi ja kokosin tähän muutaman vinkin, mitä Bostonissa kannattaa omasta mielestäni tehdä. 

Boston on siitä harvinainen ja ihana amerikkalaiskaupunki, että siellä pärjää hyvin ilman autoa. Välimatkat ovat keskustan alueella käveltävissä ja kaupunki on suunniteltu myös jalankulkijoita ajatellen. Kaupunki on kokonaisuudessaan amerikkalaiseksi kaupungiksi pieni ja kaikki tärkeimmät nähtävyyddet sijaitsevat hyvin kompaktilla alueella. Kävellä kannattaa tietysti ainakin kaupungin tunnetuin ostoskatu; Newbury street. Newbury streetiltä sekä sen sivukaduilta löytyvät lähes kaikki tunnetuimmat merkkiliikkeet sekä muutamia hyviä ravintoloita.Mikäli kaipaa ostoskeskusta, on Prudential Center keskustan suurin sellainen. Sinne suositan käymään ainakin 52. kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa Top of The Hub, josta avautuvat huikeat näköalat ympäri kaupunkia. Jos menet syömään, ota ehdottomasti lobster roll, oma suosikkini ja niin kovasti kaipaamani annos. Ravintolaan voi myös mennä vain drinkeille ihastelemaan näköaloja. Ravintolan alapuolella 50. kerroksesta löytyy Skywalk Observatory, josta voi vuokrata kuulokkeet ja kiertää kerroksen ympäri oppaan selostaessa Bostonin tärkeimmistä paikoista. 

Kävelylle suosittelen suuntaamaan myös elegantille Beacon hillille. Pieni kukkula on täynnä toinen toistaan perinteisempiä new englandin taloja. Juhlasesonkien aikaan kadut ovat koristeltu teeman mukaan ja koristeet tekevät pienestä kukkulasta entistäkin hurmaavamman. Viereinen Boston Common -puisto kannattaa myös samalla kävellä läpi, Bostonin oma central park on kaunis hengähdyspaikka keskellä kaupunkia. Talvisin puistosta löytyy luistinrata ja kesäaikaan kahluuallas lapsille.


Toinen kävelyreitti kannattaa ehdottomasti tehdä Waterfront -alueella North Eastissa meren rannassa. Rantaa pitkin on tehty Harborwalk-reitti, joka kiertää veden päällekkin rakennetut talot ja maisemat ovat ihanat. Matkalla voi tervehtiä myös New England Aquariumin hylkeitä. Mikäli tätä rantaa jatkaa hieman pidemmälle etelään, löytää sillan ylitettyä South Endin puolelta hurmaavan Flour Bakeryn, jossa kannattaa pysähtyä kahville. 

Illallispaikoista parhaat löysimme North Endin kaupunginosasta. Pienellä alueella on muutamalla kadulla runsaasti kahviloita ja ravintoloita ja ikisuosikkimme oli Mamma Maria. Toinen suosikkimme  Mare kelpasi myös Tom Cruiselle hänen vieraillessaan kaupungissa. Elämäni parhaat osterit olen nauttinut hieman myöskin samalla alueella sijaitsevassa Neptunessa. Paikka on pieni, eikä ota varauksia, joten varaudu pieneen jonotukseen, mutta osterit ovat pienen odotuksen arvoisia. Toinen toistaan herkullisempia mereneläviä ja äyriäisiä kaipaan todella kovasti ja Boston onkin omasta mielestäni ehkä maailman paras ruokakaupunki.
Hiukan Bostonin ulkopuolelle kannattaa suunnata tutustumaan Harvardin alueeseen. Monista elokuvistakin tutut maisemat ovat näkemisen arvoiset ja alueelle kulkee metro suoraan Bostonin keskustasta. Punatiilisten rakennusten välissä kävellessä tuntee välillä olevansa keskellä elokuvaa ja  herra Harvardin kanssa täytyy tietysti käydä ottamassa kuva.

Kauneimmillaan kaupunki on ehdottomasti keväällä magnoliapuiden kukkiessa ja esimerkiksi Pääsiäisloma on mahtavaa aikaa matkustaa kaupunkiin. 


I have a special relationship with Boston since my parents used to live there and for some years I spent all my holidays in the East Coast. I have found my favorite spots of the city and want to share them with you. Boston must be the most elegant city of the States and it feels like home for us Europeans with its sophisticated atmosphere. It also serves the best food in the world in my opinion. I'm a huge fan of seafood and Boston has served the best lobsters (and lobster rolls) and oysters that I have ever tasted. 


Tintti

2 comments:

  1. Kiitos tästä! Boston on ehdottomasti ensi vuoden matkalistallani. Olen aina uskonut tykkääväni kaupungista. Ainoa hidaste voi olla nyt loppuvuodesta syntyvä tyttö, mutta ehkäpä hänet voi ottaa kesällä tai syksyllä jo mukaan noinkin pitkälle lennolle, toivottavasti! :)

    EllenR

    ReplyDelete
  2. Oi, olen onnellinen puolestasi, että pääset Bostoniin :) Ja mahtavaa, että postauksesta oli hyötyä! Ihanat ajat sinulla edessä <3 ja tyttö on ensi kesänä ja syksynä juuri sopivan ikäistä matkaseuraa :)
    -Tintti

    ReplyDelete