STELLAR-VINKIT TUKHOLMAAN

Wednesday, September 2, 2015

Tintin Tukholmavisiittiin kuuluu tietysti monta erinomaista ruokahetkeä. Hotellin runsaan aamupalan  ja Djurgårdenin ympäri juostun aamulenkin jälkeen nautin mieluiten lounaaksi Sturehofissa joko toast skagenin tai katkarapusalaatin ennen ostoskierrosta Sturegalleriassa. Iltapäivän fika nautitaan Cafe Saturnuksessa ja hetkeen kuuluu tietysti paikan legendaarinen pulla. Ennen illallista suuntaan mieluiten alkudrinkille Nobis-hotellin kauniiseen aulaan, jossa suosikkini on raikas mansikkadrinkki. Illalliselle suuntaan mieluiten B.A.R. -ravintolaan aivan Grand Hotelin kupeeseen. Illallinen pitää sisällään tuoretta itse tiskistä valittua kalaa, simpukoita ja syntisen hyviä ranskalalaisia majoneesilla. Päivän aikana olemme ehtineet kierrellä lempikaupunginosani Östermalmin kauniita katuja ja illallisen jälkeen suuntaamme vielä nauttimaan vanhan kaupungin turisteista tyhjentyneistä kaduista.Lasten kanssa matkustaessa agenda on tietysti hieman toisenlainen ja suosituksia saavat perinteiset lastenkohteet; hyvällä säällä suuntaamme päiväksi Skansenille tai sitten päivä kuluu Astrid Lindgrenin Junibackenissa. NK:n leluosasto houkuttelee sekä lapsia että äitiä ja kierrokset naistenvaateosastolla, Byredon tuoksujen luona sekä alakerroksen asusteshopeissa mahtuvat toivottavasti aina agendalle. Ja kunhan lapset vielä hiukan kasvavat, en malta odottaa, että saan viedä heidät vanhassa kaupungissa sijaitsevaan karkkikauppaan polkagris-ostoksille.

Tällä hetkellä haavelistallani on matka Tukholmaan ilman lapsia ja yöpyminen ihanassa Ett Hem -hotellissa. Päivällä kävisin ainakin ikkunashoppailemassa ensi vuoden aikana avattavassa uudessa Chanelin liikkeessä ja kiertäisin ajan kanssa kaikki ihanat sisustusliikkeet ja nauttisin tyylikkäiden tukholmalaisten katselusta kaikessa rauhassa.

Betinan täydellinen Tukholma-päivä alkaisi kiireettömällä kävelyllä latte kädessä Skeppsholmenin ja Strandvägenin rantamaisemissa kauniita taloja, veneitä ja pieniä liikkeitä ihastellen. Strandvägenillä ollessa kuuluu aina käydä Svenskt Tennillä; vaikka tuotteet värikkäine printteineen ovat minimalistin makuun hieman villejä, on liikkeessä kiva käydä ihastelemassa tyylikästä tunnelmaa ja piipahtaa teesalongissa. Päivän power shopping -kierroksella suunnattaisi Tintin mainitsemien kohteiden lisäksi Biblioteksgatanille (Sephora först, självklart!) ja Moodiin Leila's General Storeen. Leila Lindholmin liikkeessä myydään ruoanlaitto- ja leivontatarvikkeiden lisäksi paljon erilaisia ihania Pinterest-tyylisiä teemajuhlakoristeita. Moodissa on myös kiva pistäytyä lounaalla Boqueriassa. Shoppailukierros ulottuu usein myös suloiseen Slottsbodeniin, jossa myydään kuninkaallisen hömpän lisäksi paljon kauniita sisustusesineitä. Joskus on myös saatanut käydä niin, että eräs äiti-tytär-kaksikko on raahannut liikkeestä valtavan suuria kukkaruukkuja lentokoneeseen...


Shoppailukierros päättyisi ehdottomasti yhteen Tukholman kauneimmista ja viihtyisimmistä paikoista: Grand Hotelin Cadier Bariin, jossa on ihana istua hetki cappucinon ja petit fourin äärellä. Ennen illallista voisi vielä nopeasti piipahtaa aina yhtä inspiroivassa Fotografiskassa. Täydellinen Tukholma-päivä päättyisi rennolle dinnerille T-Bariin tai taivaallisen hyvälle pihvi-illalliselle Griffin's Steakhouseen.

Betinan tämän hetkisellä Tukholman want to do -listalla on aamiainen Richessä, kiireetön spa-päivä Grandissa ja illallinen joko Lilla Egossa, Supper Stockholmissa, Urban Delissä tai pian avautuvassa Surfersissa. Myös valokuvauskurssi Fotografiskassa houkuttelee kovasti pidemmällä reissulla.

Olemme molemmat suuntaamassa kaupunkiin taas pian, joten kuulisimme enemmän kuin mielellämme teidän parhaita Tukholmavinkkejä! Matkojemme agendoille haemme aina myös inspiraatiota ja vinkkejä Östermalmin kaunottarelta Veeralta.

We both absolutely love spending time in Stockholm. Here are a few of our favorite places - just click on the links to find out more!

Tintti & Betina 

No Comments Yet, Leave Yours!