@MYBERRYFOREST

Tuesday, September 1, 2015

Sosiaalisen median paras puoli on nimensä mukaisesti sen sosiaalisuus. Ihmisiä yhdistävät kanavat ovat enemmän kuin tervetulleita hektiseen arkeen ja mahdollisuus löytää yhdellä klikillä inspiraatiota haluamastaan aiheesta on kätevää, ja koukuttavaa. Globaalit mediat mahdollistavat kansainvälisen verkostoitumisen nopeasti ja saman mielenkiinnon kohteen jakavia ihmisiä saattaa helposti löytää toiselta puolelta maailmaa.

Upean My Berry Forest -Instagram -tilin takaa löytyvä Tiina ei aiemmin ajatellut olevansa sosiaalinen verkossa. Instagram kuitenkin alkoi houkuttaa, mutta yleinen sieltä täältä napsaistuja kuvia esittelevä tili ei Tiinaa innostanut. Omalle tilille olisi keksittävä kantava idea ja pikkuhiljaa ajatus ruokavalioon keskittyvästä tilistä syntyi, kun Tiinan pojalla todettiin allergioita ja Tiina oli itse siirtymässä kasvisruokavalioon. Tiinan tavoitteena oli jakaa arjen palasia vegaaniruuan kautta sekä löytää itselle uusia ideoita ja vinkkejä uuteen ruokavalioon. Tilin perustamista siivitti uusi iPhone 6, jonka avulla hyvälaatuisten kuvien ottaminen ja jakaminen sujui helposti. Tili syntyi lopulta lokakuussa 2014 ja imaisi saman tien mukanaan.


Muutamassa kuukaudessa Tiina oppi hyödyntämään Instagramia parhaalla mahdollisella tavalla. Vegaaniruokavalion ympärille syntyneet yhteisöt sekä saman henkiset käyttäjät löytyivät, kun Tiina ymmärsi hashtagien, kommentoinnin ja muiden kuvien tykkäämisen merkityksen. Tiinalle tärkeät hashtagit (#healthyfood #realfood #cleaneating #healthyfamily #eattherainbow #vegan) linkittivät nopeasti muihin vastaaviin tileihin ja niiden takana oleviin ihmisiin. Tiina kirjoittaa kuvatekstit englanniksi ja yhteisöt ja verkostot löytyivätkin heti ulkomailta. Keskustelut siirtyivät nopeasti myös muihin some-kanaviin ja Tiina huomasikin yhtäkkiä olevansa todella aktiivinen some-käyttäjä - tarvittiin vain oikea kanava sosiaalisuudelle.

Ruokien kuvaamisesta on tullut nopesti Tiinalle luonteva rutiini. Muutenkin perheen ruuista vastaavana valmistaa Tiina päivittäin paljon ruokaa ja niiden kuvaaminen hoituu tehokkaasti kolmesta viiteen kertaan viikossa. Lapset ovat innostuneet värikkäistä ruuista ja vaikka he eivät täysin vegaaniruokavaliota noudatakaan, maistuu heille värikäs kasvisruoka hyvin. Lasten suosikkeja ovat esimerkiksi värikkäät kasvikset dippikastikkeilla, bataattiranskalaiset, kasvispastat ja perunavuokaruuat linsseillä tai pavuilla. Ruokakuvista on tullut Tiinalle niin luonteva osa arkea, että niiden suunnittelu tapahtuu välillä jopa unissa. Ideoita syntyy jatkuvasti ja niitä tallennetaan mukana kulkevaan muistikirjaan. Kaikki ruuat eivät tietenkään ole kuvauskelposia ja välillä lapsiperhearki vie instagramkelpoisten kuvien ajan. Kuvissa näkyy myös usein pieni hurmaava yksityiskohta; pieni käsi kurottamassa ruokaa lautaselta. Nykyään lapset auttavatkin mielellään sekä ruokien valmistuksessa että kuvaamisessa ja kuvaukset hoidetaan päiväsaikaan hyvässä valossa eri kuvausalustoja omassa keittiössä vaihdellen.


Kauniiden kuvien kommentointi on vienyt jo pitkälle; Tiina oli kesällä New Yorkissa tapaamassa uusia Instagram-ystäviään. Ikimuistoisena päivänä syötiin tietysti hyvää ruokaa ja ihmeteltiin sosiaalisen median voimaa. Pikkuhiljaa somessa tapahtunut ystävystyminen toi ihmiset yhteen eri puolelta maailmaa. Ja lisää on tapahtumassa: syksyllä aloittaa toimintansa globaali Instagram Foodie -kirjekerho, jota Tiina on mukana perustamassa. Instagramin ohelle on roolitettu muitakin some-kanavia ja Snapchat, Whatsapp sekä perinteinen sähköposti ovat ahkerassa käytössä. 

"Ruokien suunnittelu, ruoanlaitto ja kuvien ideointi on todella hauskaa, ja teen tätä täydestä sydämestäni. Toivon, että kuvistani välittyy ilo ja hauskuus, ja toivon voivani inspiroida muitakin syömään värikästä ja kaunista kasvisruokaa!" Tässä tavoitteessaan Tiina on todella onnistunut ja hänen kuviaan katsoessa toivoisi usein olevansa kuvaustilanteessa, jotta saisi nauttia siitä parhaasta hetkestä; herkkujen nauttimisesta kuvausten jälkeen. 
Looking for inspiration for vegan food? Check out @myberryforest on Instagram for amazing pictures!


Betina ja Tintti


Postauksen kuvat: https://instagram.com/myberryforest/

2 comments:

  1. Tämäpä oli positiivinen blogilöytö :) Kaunista <3

    ReplyDelete