LASTEN KESÄSUOSIKIT

Friday, September 4, 2015

Syksy tekee tuloaan myös lasten vaatekaappeihin ja kesän helleasut taitaa olla aika pakata pois lämpimämpien vaatekertojen tieltä. Onneksi useita kesävaatteita voi vielä käyttää kerrostamalla niitä sukkahousujen ja neuleiden kanssa, eikä ihan kaikille pienille kesävaatteille tarvitse vielä sanoa hyvästejä. Kokosin tähän omat suosikkini lasten kesävaatteista; ehkäpä tässä olisi vinkki, jos olet pohtimassa lahjaa jollekin pienelle tai poimit jo ensi kesää varten ideoita.

Tytön syntymän myötä vaatekaappiin löysivät tiensä suloiset mekot ja röyhelöt ja niitä on tietysti tullut käytettyä paljon. Mekkojen rinnalle on noussut nyt muutaman kuukauden jälkeen myös toinen suosikki; lahkeettomat haalarit eli rompersit.


Väljä haalariasu on kesäisenä hellepäivänä ihanan vilpoisa ja hiukan raikkaampana kesäpäivänä neuletakin ja sukkien kanssa riittävän lämmin. Tykkään vauvojen ja lasten vaatteista suurimmaksi osaksi yksivärisinä tai hyvin maltillisesti kuvioituna, mutta rompersien osalta viehättää minua hiukan kirjavammat ja kesäisemmätkin kuosit.

Rompersit ovat ihan hurjan suloisia vastasyntyneilläkin, mutta luulen näistä tulevan vielä suursuosikit tytön lähtiessä liikkeelle. Konttaavalla vauvalla shortsihaalarit pysyvät nimittäin mekkoja paremmin päällä ja ovat varmasti pienellekin mukavammat kuin jatkuvasti korviin nouseva mekko. Lempihaalarini ovat löytyneet Jacadilta sekä Ralph Laurenilta.

Kaksivuotiaan pojan kesän suosikkivaatteet ovat ehdottomasti olleet kauniin yksinkertaiset shortsit yhdessä rentojen kauluspaitojen tai raikkaan valkoisten t-paitojen kanssa. Shortseissä tykkään klassisista väreistä; tummansinisestä, vaaleansinisestä sekä pirteästä mintunvihreästä. Shortseja olen tilannut eniten La Coquetasta ja arkisempia kauluspaitoja on löytynyt hyvin esimerkiksi Zarasta. T-paidoissa luotamme edelleen Petit Bateauhun, merkin laatua on vaikea päihittää. Shortseissa tärkeää on hyvä laatu ja kaunis leikkaus. Hyvälaatuisia shortseja ei tarvitse silittää ja se tietysti helpottaa arkea paljon.Mieluiten paritan shortsit polvisukkien kanssa ja viileämpiin kesäpäiviin tämä onkin erinomainen kokonaisuus yhdessä neuleen kanssa. Shortsit muokkautuvat helposti niin juhlavammaksi kokonaisuudeksi kuin ihan arkiseen puistokäyttöön eri tavalla kenkien ja yläosien kanssa vain asustamalla.


Fall is truly here and before taking a look for the fall must haves I wanted to share my favorites from the children's' summer wardrobes. For the baby girl I fell in love with rompers. Very useful in hot summer days and excellent for crispy days with stockings and a comfy knit. My favorites are from Ralph Lauren and Jacadi. 

For the two year old boy the summer must haves were classic shorts with simple white t-shirts. For colder days I paired them with a cardigan and ribbed knee high socks. My favorites were found from La Coqueta, Petit Bateau and Zara.


Tintti

2 comments:

  1. Aivan mahtavaa, löysin teidän Alexan blogin kautta! Mielenkiinoisia juttuja näyttää olevan täällä, jään ehdottomasti seurailemaan! :)

    ReplyDelete
  2. Voi kiitos ihanasta kommentista! Ja tervetuloa!

    ReplyDelete