KORSIKA

Sunday, September 13, 2015

Korsika taitaa olla meistä suurimmalle osalle hiukan tuntemattomampi lomakohde, vaikka se sijaitseekin aivan Ranskan Rivieran suosittujen lomakohteiden lähellä. Suoria lentoja ei Suomesta käsin saarelle lennetä ja helpoin reitti saarelle kulkee Nizzan kautta, josta kulkee laivoja päivittäin eri puolelle Korsikaa. 

Saaren upea luonto on ehdottomasti näkemisen arvoinen ja omasta puolestani voin kohdetta lämpimästi suositella, esimerkiksi juuri Rivieran lomaan yhdistettynä. Saari ei ole kovin suuri, mutta nähdäkseen sen upeimmat kohteet, vaatii se kuitenkin vajaan viikon verran lomaa. Ajomatkat eri kohteiden välillä ovat hitaita ja jottei loma kuluisi pelkästään autossa, on lomapäiviä hyvä varata muutamaa enemmän.

Olimme valmistautuneet mieleenpainuviin maisemiin, mutta saaren luonto yllätti meidät siltikin aivan huikaisevalla kauneudellaan ja erityisesti sen monimuotoisuudellaan. Saavuttuamme laivalla saaren pohjoisosan lähes autiomaan karuisuutta henkineeseen kaupunkiin ajoimme mahtavissa vuoristonäköaloissa läpi vehreiden metsien, lumisten vuorenhuippujen, hiekkaisen kuivuuden ja peltomaiseman keskeltä päätyen lopulta jälleen kirkkaan turkoosin meren äärelle. Ja kaikki tämä muutaman sadan kilometrin aikana.


Parasta saaressa olikin ehdottomasti sen luonto ja toinen toistaan vaikuttavammat maisemat. Saarta ympäri ajaessa saa huokaista monen monta kertaa ihmeellistä luontoa ja haukkoa henkeään vaihtuvien maisemien äärellä. Isoja kaupunkeja saaressa ei ole laisinkaan, vuoristoisia teitä ajaessa kurvaillaan pienten kylien läpi.

Korkeuserot ovat saarella todella huimia ja on ihan käsittämätöntä, että alle 50km päässä merenrannasta on lumen kuorruttamia vuoria. Tämän johdosta saaren tiet ovat myös todella jyrkkiä ja tarjoavat näitä ainutlaatuisia maisemia. Ja tästä johtuen ajomatkan aikana saattoi säätila vaihtua muutamassa minuutissa; korkeimmilla vuoristopätkillä saimme niskaamme sadekuuroja, kun taas rannalla porotti aurinko tauotta.


Korsika vaikutti meistä vahvemmin etelä-italialaiselta kuin ranskalaiselta saarelta ja elintaso on selkeästi manner-Ranskaa matalampi. Välillä sitä ihan havahtui muistamaan olevansa edelleen Ranskassa kuullessaan kieltä tai lukiessaan ravintoloiden ruokalistoja. Suurimmassakaan kaupungissa, Ajacciossa, ei oikeaa ranskalaisen kaupungin tuntua ollut. Tämä Napoleonin syntymäkaupunki ei muutenkaan pikaista visiittiä pidempää pysähtymistä välttämättä tarvitse, saaren parhaat palat kun löytyvät kaukaa kaupungin rajojen ulkopuolelta luonnosta. Ajaccion sijaan näkemisen arvoinen kaupunki on ennemmin Bonifacio. 

Ennen Korsikalle matkaamista suosittelen tekemään hiukan taustatyötä ravintoloista ja varaamaan mahdollisesti pöytiäkin etukäteen. Saarelta löytyy nimittäin erinomaisia sekä todella heikkolaatuisia ravintoloita aivan vierekkäin. Erinomaisten ruokakokemusten varmistamiseksi kannattaa siis lukea etukäteen suosituksia ja suunnitella ravintoloita lomaa varten. Monet hyvät ravintolat sijaitsevat myös keskellä ei mitään ja nämä pysähdykset kannattaa suunnitella etukäteen ajomatkojen varrelle.

When exploring the French Riviera I recommend paying a visit to Korsika. An island full of amazing views, crystal clear waters and beautiful beaches, mountains, and small villages. The diversity of the island really wowed and Korsika offers a lot to see, eat and drink. Just remember to do a little research about the restaurants to find the good ones. 

Tintti

4 comments:

 1. Ooh ihania kuvia ja maisemia! Hello there, travel fever! :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos :) ja nämä kuvat eivät tosiaan helpota matkakuumetta! pahinta on katsella kuvia turkoosista merestä syksyn pimeyden ja kylmyyden saavuttua… :)

  ReplyDelete
 3. Korsika kiinnostaa! Missä asuitte, suositteletko? Entä niitä hyviä ravintolasuosituksia?

  ..S...

  ReplyDelete
 4. En harmi kyllä osaa antaa ravintolasuosituksia. :( Matkasimme itse ottamatta etukäteen tietoa ravintoloista ja löysimme tosiaan näitä erinomaisia sekä niitä huonojakin. En tajunnut silloin kirjata ylös niitä hyviä, mutta uskon googlen auttavan tässä! :) Meillä oli lapsi matkassa mukana ja majoituimme tämän vuoksi ihan hyvässä omalla keittiöllä varustetussa huoneistohotellissa, mutta tästäkään en tietenkään tajunnut ottaa tietoja muistiin :/. Mutta tämänkin suhteen löytyy varmasti kokemuksia netistä ja hyviä suosituksia. Asumisen suhteen tärkeintä on katsoa sijainti; mitä nähtävyyksiä haluaa saarella käydä katsomassa ja miten hotelli näihin sijoittuu. Ajomatkojen ollessa pitkiä ja hitaita, on sijainnilla paljon merkitystä.

  ReplyDelete