BABY ESSENTIALS

Monday, September 28, 2015

Vauvaa odottaessa sitä tuntuu välillä hukkuvan tavaraviidakkoon ja etenkin ensimmäisen lapsen kanssa tarpeellisten tavaroiden erottaminen kaikesta ylimääräisestä tuntuu olevan haastavaa. Kokosin tähän postaukseen muutamia suosikkejani vauvalle hankituista tarvikkeista, jotka olen itse todennut tarpeellisiksi.

Rakastan vauvanhuoneen sisustamista kaikella suloisella ja hänen huoneensa saakin olla erilaista  tarviketta täynnä. Muun kodin pitäisin kuitenkin mielelläni vauvatavarasta vapaana, mutta kokemukseni mukaan vauva tuo kyllä vaikutteensa myös olohuoneen sisustukseen. Olen yrittänyt löytää tätä varten vain välttämättömät tarvikkeet ja yksi tällainen on ollut pehmeä leikkimatto, jolla useimmat vauvat viihtyvät hyvin. Oma suositukseni on ostaa leikkimatto tyylikkään neutraalin sävyisenä ja lisätä kaareen roikkumaan muutama värikkäämpi lelu. Koko maton ei kuitenkaan tarvitse olla riemunkirjavia värejä loistava. Erinomainen vaihtoehto löytyy esimerkiksi täältä.

Olohuoneeseen kertyy myös yleensä muutamia pienempiä leluja ja näitä varten voin lämpimästi suositella jotakin aivan tavallista sisustuskoria tai kassia. Meillä on käytössä Harri Koskisen Meno -kassi ja se on toiminut erinomaisesti suuren kokonsa ansiosta. Lelut mahtuvat sinne hyvin ja se on kauniin näköinen olohuoneessa. Pehmeä huopakangas sopii erinomaisesti juuri tämän hetken syystunnelmaan.

Tyttöä varten tuunasin kehtoa ruseteilla. Molemmat lapset ovat tutustuneet kehtoon heti sairaalasta kotiuduttuaan, tässä poika juuri kotiin saapuneena. 

Molemmat vauvamme ovat nukkuneet ensimmäiset kuukautensa korikehdossa ja uskon tämän olevan taikamme erinomaisesti nukkuviin vauvoihin. Molemmat lapsemme ovat nimittäin alkaneet nukkua yönsä heräämättä yhden-kahden kuukauden ikäisinä. En voi tästä itse kunniaa ottaa erinomaisena unikouluttajana, joten sen täytyy olla mukavan unipaikan ansiota. Tämä kevyt kehto on myös kannettu olohuoneeseen päivien ajaksi ensimmäisten viikkojen aikana, kun vauvat lähinnä nukkuvat kaiket päivät ja minusta on ollut kiva totuttaa pieni nukkumapaikkaansa hyvin myös päiväaikaan. Kaunis kehto on ollut kivan näköinen sisustuselementti kodissa, jonne on juuri muuttanut uusi vauva. Mamas&Papas -merkkistä kehtoa löytyy esimerkiksi täältä. Meillä tyttö nukkuu kehdossa vielä hetken ja sen jälkeen se saa jäädä tytön huoneeseen kauniiksi koristeeksi ja myöhemmin nukkejen sängyksi.Tälle syksylle saimme Pikku Vaniljasta pienen lahjan ja tästä haluan myös vinkata, sillä lämpöpussista on tullut suuri suosikkimme. Pehmeän pussin saa kaikkiin auton turvakaukaloihin kiinni ja esimerkiksi kauppaan mennessä tämän on todella käytännöllinen. Kotona ei tarvitse vauvaa pukea moniin kerroksiin, kun laittaa vain pienokaisen makuupussiiin sisälle. Kaupassa säästyy ulkovaatteiden riisumiselta, kun avaa vain makuupussin reilusti auki. Pussi on meillä myös usein käytössä vaunuissa  vauvan nukkuessa päiväuniaan ulkona. Baby's Only -lämpöpussi löytyy täältä.


The endless world of baby products can confuse especially when expecting first child. As a mother of two I have now found my essentials for the first year and here are few recommendations. My secret for really well sleeping babies has been the beautiful moses basket. Babies do need some place in living room as well and for that my choice is an elegant baby gym. My tip is to buy it in neutral color and add some colorful toys in it. For the colder days I can highly recommend the Baby's Only footmuff that I got from Pikkuvanilja as a gift. No need for dressing the baby in heavy clothes! 


Tintti

*Lämpöpussi saatu Pikkuvaniljasta

4 comments:

 1. Kiitos tästä. Kaikki vinkit tulevat tarpeeseen, odotamme esikoistyttöä syntyväksi joulukuun lopussa. Tuo korisänky onkin jo ostoslistalla. Kotimme on kaksikerroksinen, joten tarvitsen sängyn, jota voin välillä kantaa mukana myös yläkertaan. Ja kiitos tuosta leikkimattovinkistä, menee tilaukseen heti. Ne värikkäät ovat niin "ei cool". Tosin mieheni kyseenalaistaa ideaani ja miettii onko lapsi onneton kun ei saa katsella värikkäitä viidakon eläimiä :D Tähän en usko.

  EllenR

  ReplyDelete
 2. Oi, onnea! <3 ja kiitoksia, tuo on palautteesta parhainta jos postauksistamme on apua :) Meilläkin on kaksikerroksinen koti ja korisänky toimi mainiosti ylhäältä alas sitä kannettaessa päivien ajaksi. Ja heh, meillä käytiin tismalleen sama keskustelu. :) Minua ei ensin uskottu, että neutraalin värinen leikkimatto kiinnostaisi vauvaa, mutta värikkäät lelut toimivat mahtavasti! niitä voi välillä vaihdella ja vinkkinä sanoisin myös, että kannattaa hankkia yksi sellainen, josta saa musiikkia soimaan. Se on ollut meillä molempien kohdalla hitti. :)

  Ihanaa loppuodotusta!

  ReplyDelete
 3. Meillä molemmat lapset nukkuneet samanlailla ja isompi nukkui täysiä öitä 2kk alkaen. Nuorempaa pitu herättää syömään ja nukkuu vieläkin yöt erittäin huonosti, täyttää marraskuussa 2v. Jos ikinä tulisi lisää lapsia, en koskaan enää herätä vaikka kuinka käskettäis. Syytän sitä, että nukkuu huonosti..

  ReplyDelete
 4. oi, ei. Toivottavasti pieni oppii pian nukkumaan yönsä läpi..Minua myös käskettiin herättelemään vauvoja, kun alkoivat niin pienenä nukkua yöt läpi, mutta luotin omaan äidinvaistooni ja annoin lasten kyllä nukkua herättämättä heitä.

  ReplyDelete