THE RITZ LONDON

Wednesday, August 26, 2015

Hotellin valkoiset lakanat, runsaat aamupalat, vaahtokylvyt ja ylelliset kylpyhuoneet…kliseitä, jotka ovat varmasti ainakin kaikille blogeja seuraaville jo hyvin tuttuja. Hotellien luksusesta nautimme täysillä ainakin me kaikki, jotka emme joudu työmme vuoksi jatkuvasti matkustamaan, vaan yöt hotellissa todella ovat sitä harvinaisempaa herkkua ja poikkeusta arkeen. 

Välillä hyvään hotelliin haluaa panostaa erityisen paljon. Esimerkiksi silloin, kun on juuri saanut tietää olevansa raskaana ja tulevan työgarderobin päivittämiseen varattu matkabudjetti jääkin käyttämättä. Silloin on erinomainen mahdollisuus panostaa hyvään hotelliin ja nauttia ylellisestä kokemuksesta täysillä. Tällainen hetki koitti viime syksynä, kun suuntasimme pitkäksi viikonlopuksi Lontooseen. 

Legendaarinen Ritz tarjosi unohtumattoman hotellielämyksen ja lunasti kaikki sille asetetut odotukset. Erinomainen sijainti Piccadillyssä kaupungin sydämessä mahdollistaa kävelymatkat moneen osaan Lontoota ja ilahduttavan monet hyvät ravintolat olivat myös kävelymatkan päässä.


Huoneet ovat toki hotellissa todella kauniita, mutta eniten sykähdyttivät upeat ravintolatilat. Näyttävä Palm Court, jossa Lontoon perinteisin iltapäivätee tarjoillaan, on varmasti Ritzin tunnetuin osa ja upea tila on näkemisen arvoinen tyylikkäine ihmisineen. Iltapäiväteelle, kuten muihinkin Ritzin ravintoloihin, vaaditaan miehiltä pikkutakki sekä kravatti ja aamupalallekin Ritzissä suunnataan hiukan muodollisemmin pukeutuneena. Yksi lempipuuhani kaupungilla vietetyn päivän jälkeen oli istua hetkeksi kauniiseen aulaan ja seurata iltapäiväteelle saapuvia seurueita. Suurin osa näkemistäni seurueista oli isovanhempia lastenlastensa kanssa, varmasti monelle lontoolaiselle tuttu ja sukupolvelta toiselle jatkuva perinne. Ritz Clubin hämärässä tunnelmassa kannattaa poiketa illallista ennen tai jälkeen, tilassa on aistittavissa vielä vanhaa hienostuneen sikarintuoksuista tunnelmaa.

Dining Room, jossa myös aamupala tarjoiltiin, oli varmasti yksi kauneimmista koskaan näkemistäni. Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja niitä reunustavat raskaat verhot, kultaiset patsaat, marmoripylväät yhdessä upean koristeellisen katon ja sen lukemattomien suurten kattokruunujen kanssa muodostivat juuri niin mahtipontisen salin, kuin Ritziltä odottaa saattoi. Puhumattakaan tietysti pöytään katetuista hopeista ja toinen toistaan upeammista aterimista.


Hillityn elegantissa hotellissa pääsee nauttimaan hiljaisesta ympäristöstä ja esimerkiksi hektistä lapsiperhearkea pakenevalle Ritz tarjoaakin erinomaisen hengähdyspaikan. Todellista luksusta, joka on kaukana normaalista arjesta. Ritz yllätti myös ilmapiirillään ja hotellin rennon hienostunut palvelu ilahdutti joka päivä. Usein nimittäin Ritzin kaltaisissa hotelleissa on törmännyt jäykkään ja liiankin muodolliseen palveluun, mutta se onneksi Ritzistä puuttui.


If you are looking for a traditional luxury hotel in London, I can warmly welcome the legendary Ritz. The gorgeous dining room and the legendary Palm Court really wowed us and the lobby offered a perfect place for people watching after a long day in the city. The lovely and friendly service made us feel welcome every day and the experience was worth every penny. A true luxury vacation and escape from everyday life. 

Tintti

2 comments:

  1. Kymmenen vuotta sitten matkasin äitini kanssa Lontooseen. Hän halusi ehdottomasti Ritziin teelle, teehetkestä tulikin yksi matkan kohokohdista. Näyttävän ympäristön ja tarjoilun lisäksi nautimme muiden teelle saapuneiden tarkkailusta.

    ReplyDelete
  2. Olin itsekin matkassa juuri äitini kanssa, Ritzin tee (sekä myös läheisen Fortnum&Masonin vastaava) onkin mitä parhainta äiti-tytär -aikaa :) Ihmisten tarkkailuun ei todella montaa parempaa paikkaa ole! :) Olipas hauska kuulla, että olet jakanut samanlaisen kokemuksen, kiitos kommentistasi :)

    ReplyDelete