SISUSTUSVINKIT TURKUUN

Saturday, August 1, 2015

Meillä on molemmilla ollut tapana käydä kerran kesässä pienellä retkellä Turussa, kuten myös tänä vuonna. Yksi suurimmista syistä retkille on kaupungin mahtava ravintolakulttuuri ja erityisesti ehdoton suosikkimme Tintå. Jokirannalla saa todellakin herkuteltua vatsansa täyteen ja seuraavallekin kerroille jää vielä monta uutta ravintolaa testattavaksi.

Tintin tämän kesän retken uutena kohteena oli Ruissaloon avattu sisustusliike Avelia. Keskustasta suurempiin tiloihin muuttanut liike toimii myös kahvilana ja reissun viimeiset kahvit nautittiinkin Avelian rouhean kodikkaassa miljöössä. Tätä koukkausta voi lämpimästi suositella Turkuun matkaaville, kahvilan herkkujen lisäksi sisustusliike on nimittäin ihana!


Sään salliessa voi kahvit juoda Avelian pienellä parvekkeella; keskellä telakkavarustamoa kahvilan tunnelma on ainakin uniikki ja keskustan kahviloista poikkeava. Sisustusliikkeen osalta tarjolla on niin huonekaluja kuin pienempiä sisustustavaroita ja astioita. Liikkeestä löytyy myös paljon kodintekstiilejä ja pieni valikoima vaatteitakin.

Pienten lasten kanssa matkustaville vinkkinä voi myös lämpimästi suositella kierrosta Turun Linnassa. Kaksivuotias juoksi innoissaan linnan kierroksen läpi, joka oli hänelle juuri sopivan mittainen. Korkeat kiviportaat ja jännittävät käytävät olivat todella tehokas paikka purkaa sitä loputonta energiaa, jota tuon ikäisillä tuntuu olevan. Juoksulenkin jälkeen vanhemmat saivatkin nauttia lounaan rauhallisessa tunnelmassa. 


Betinan retkikohteena oli hieman romanttisempaa skandisisustustyyliä edustava Loviisan Aitta, joka sijaitsee Turusta pienen ajomatkan päässä Ruskossa. Vanhaan navettaan rakennetussa liikkeessä on laaja valikoima muun muassa Tine K:n, Lene Bjerren, Beach Housen ja Riviera Maisonin sisustustuotteita sekä vaatepuolelta lukuisia merkkejä, kuten Day Birger Et Mikkelsenia ja Lexingtonia. Suuressa liikkeessä sivurakennuksineen hurahti aika nopeasti kauniita tavaroita katsellen ja peltomaisemaa kahvin äärellä ihastellen. Mukaan tarttui "tuikitarpeellisia" kodintarvikkeita, kuten laventelintuoksuinen pillow spray.


We both have a little soft spot for Turku and thus try to visit the city at least once a year on a little road trip. The day usual consists of trying out some new restaurants and visiting some interesting stores. Our absolute favorite restaurant is Tintå which always has amazing food, great wines (you have to try their rosé!) and outstanding service. This summer our store destinations were on the interior side: the new Avelia store in Ruissalo and Loviisan Aitta in Rusko which are both were definitely worth the drives! 
  
Tintti & Betina

No Comments Yet, Leave Yours!