KUNINKAALLINEN KESÄ

Friday, August 7, 2015

Kulunut viikko on ollut monelle meistä ensimmäinen työviikko ja edessä on ollut paluu kesälomalta takaisin arkeen. Elokuu on kuitenkin vielä onneksi täysi kesäkuukausi ja Euroopassa se suosituin lomakuukausi. Eri kuningashuoneetkin viettävät vielä lomia aurinkoisissa maisemissa ja takaisin edustamaan palataan pääasiassa syyskuun alusta. Kuninkaallisia kesäkuulumisia olemme kuitenkin saaneet tasaisesti pitkin kesää eri medioista.

Ruotsin kuningasperhe viettää perinteisesti lomaa Öölannissa ja Sollidenin kesäidylliin kokoonnuttiin myös tänä vuonna. Kesä alkoi perheellä vilkkaissa merkeissä ja ennen kuin olimme edes ehtineet kuivata kyyneliämme Carl Philipin hääpuheen jälkeen, olikin aika nostaa malja Madeleinen toiselle lapselle, pienelle prinssi Nicolakselle. 

Heinäkuun 14. päivänä juhlittiin perinteisesti Victorian syntymäpäivää. Tänä vuonna Victorianpäivää siivitti harmillisesti sade, mutta se ei onneksi iloista päivää suuremmin haittaa. Sateen ansiosta Estelle pääsi esittelemään suloisimman hetkeen nähdyn kuninkaallisen asusteen, söpön sateenvarjon, jota prinsessa kantoi reippaan hienostuneesti. Medialta ei jäänyt myöskään huomaamatta pienen prinsessan kielitaito, kun hän kommunikoi sujuvasti englanniksi lastenhoitajansa kanssa. Madeleine ja Chris näyttivät juhlissa todella onnellisilta ja edessä oleva muutto Lontooseen taitaa olla perheelle todella mieluinen.

Kuvat: Kungahuset

Hovi julkaisi heinäkuussa kauan odotetut kuvat suloisesta prinssi Nicolaksesta yhdessä vanhempiensa sekä Leonoren kanssa. Mielenkiinnolla seuraaamme, miten Madde hoitaa tulevat edustustilaisuudet kahden lapsen äitinä, etenkin mikäli Nicolaksesta tulee siskonsa kaltainen vilkas taapero. 

Sollidenissa vietetyn loman jälkeen kuningaspari on jatkanut lomaansa tuttuun tapaan Ranskan rivieralla Sainte-Maximessa ja tällä viikolla joukkoon on liittynyt myös muu perhe Madeleinen perhettä lukuun ottamatta. Tuleva muutto sekä ristiäiset pitävät varmasti Madeleinen kiireisenä, mutta hänen rakastamansa Etelä-Ranska houkuttaisi prinsessaa varmasti myös.

Britanniassa kesän suurin kuninkaallinen tapahtuma oli tietysti prinsessa Charloten ristiäiset. Juhlat eivät tuottaneet pettymystä rojalisteille ja perhe tervehti kansaa ilahduttavan pitkään ennen seremonian alkamista. George edusti Rachel Rileyssa aivan kuten isänsä 30 vuotta sitten ja otti yleisönsä mainiosti.

Katen asuvalintoja sekä palautumista raskauden jälkeen on tietysti myös seurattu mediassa tarkasti ja raportteja hänen asuistaan on saatu tiuhaan. Wimbledonissa herttuatarpari edusti tuttuun tapaan ja Kate esittele samalla päivitetyn hiustyylinsä kuninkaalliseen aitioon astellessaan.

Kuvat: Pinterest


Monacon kuningashuone on myös ollut kiinnostava seurattava kesän aikana Carolinen pojan Pierren häiden vuoksi. Pierren ja hänen tyttöystävänsä Italialaisen Beatricen häät järjestettiin ensin perheen kesken Monacossa ja sen jälkeen juhlittiin suuremman mittakaavan kirkkohäät Italiassa. Pohjois-Italian Lago Maggioren rannalta saimme nähtäväksemme toinen toistaan upeampia juhla-asuja ja kaksi upeaa Armanin morsiuspukua! Morsiamen perheen omistamalla saarella juhlittiin monta päivää ja Beatrice ei pettänyt eri juhlatilaisuuksien asuvalinnoillaan. 


Seuraavaksi odotamme tietysti naapurimaan ristiäistunnelmia sekä seuraamme mielenkiinnolla Madeleinen perheen asettumista Lontooseen.It has been a busy summer for the European royal families; weddings, new family members, christening, and official engagements.


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!