ALPEILLA LASTEN KANSSA

Wednesday, August 5, 2015

Alpeille vaeltamaan lapsen kanssa? Ehdottomasti!

Olemme lomailleet Alpeilla lasten kanssa muutamia kertoja ja voin lämpimästi suositella vuoristolomaa pienten matkaajien kanssa. Reipas vaeltaminen onnistuu lasten kanssa hyvin ja kylistä löytyy paljon lapsille suunnattua tekemistä. 

Lääkäreiltä ja kohteiden turistineuvontapisteistä olemme saaneet ohjeet, ettei alle kaksivuotiaita tulisi viedä yli 2,5 kilometrin korkeuteen. Kohde kannattaa siis valita sen mukaan, että vaellusreitit kulkevat pääosin tämän rajan alapuolella. Helpoimmat reitit kulkevat kuitenkin kaikissa kohteissa yleensä tämän rajan alapuolella, enkä ole kokenut joutuneeni jättämään retkiä tekemättä korkeuden vuoksi. Yleensä korkeammalla kulkevat vaikeammat reitit ovat muutenkin niin vaikeakulkuisia, ettei niille lasten kanssa haluakaan suunnata. 


Yleisesti lapset on huomioitu Alpeilla todella hyvin aktiviteettien ja palveluiden osalta. Lapsille löytyy kaikissa suuremmissa kohteissa todella paljon leikkipuistoja ja -paikkoja. Suurimmassa osassa kohteita jonkin hissin yläasemalta löytyy lastenmaailmoja ja leikkipaikat ovat oman kokemuksemme mukaan todella hienoja, maisemista tietysti puhumattakaan. Tekemistä löytyy laajasti eri ikäisille ja yksi omista suosikeistani on monista kohteista löytyvät kelkkaradat.

Ehdoton varuste näille matkoille mukaan on kantoreppu, jossa ainakin omat lapsemme ovat viihtyneet, esikoinen selkärepussa hieman vanhempana ja vauva rintapuolella kantorepussa. Kantoreppu helpottaa matkustamista tietysti myös lentokentillä sekä kaupungeissakin, mutta vuorilla tämä on ehdoton. Joihinkin leikkipaikkoihin pääsee vaunuilla kondolihisseillä, mutta liikkuminen on paljon helpompaa kantorepun kanssa. Alppikylissä vaunuilla pääsee toki liikkumaan hyvin. Eniten Alpeilla näkyy käytettävän juoksurattaita, joiden suuret pyörät rullaavat kevyesti haastavammassakin maastossa. Keski-Euroopassa ollaan yleisesti myös todella lapsiystävällisiä ja olemme saaneet lähes poikkeuksetta todella hyvää palvelua lasten kanssa. Voisi ehkä jopa sanoa, että hieman etelämpänä täältä ollaan esimeriksi ravintoloissa ymmärretty, että kun lapset viihtyvät, viihtyy koko muukin perhe ja se laskun maksajakin. Lapset saavat ravintoloissa paljon huomioita ja kovassakin kiireessä tarjoilijat pysähtyvät lapsille yleensä aina juttelemaan. Kaikissa kohteissa olemme tunteneet itsemme tervetulleiksi lapsen kanssa.


I love spending holidays in the crisp Alpine air and exploring the mountains with children has luckily been easier than I ever expected. Playgrounds, safe hiking routes and other children friendly activities have guaranteed happy Alpine holidays with the whole family. Tintti

2 comments:

  1. Ah, etelämmässä lasten kanssa ravintolassa syöminen tosiaan on ihan erilaista kun perheen pienintä huomioidaan ihan erityisesti. (Tosin on meillä hyviä kokemuksia lapsiystävällisyydestä myös muutamissa helsinkiläisravintoloissa!) Viime syksynä ystäväperheen kanssa Barcelonassa illallistaessame toinen lapsista (tuolloin vauva vielä) oli todella kärttyisellä tuulella ja syömisestä, saati illasta nauttimisesta, ei ollut tulla mitään. No, miespuolinen tarjoilijamme nappasi vaavin muitta mutkitta itselleen, rauhoitti hänet ja sen jälkeen viihdytti kiitettävästi niin että me saimme syötyä. Kertoi olevansa neljän lapsen isä ja homma olikin hänellä selvästi hallussa! :D

    ReplyDelete
  2. Hyvä pointti muuten tuo, että Helsingissäkin on ilahduttavan monissa ravintoloissa nykyään lämmin vastaanotto myös perheen pienimmille! Erityismaininnan antaisin ainakin The Cockille, jossa saimme todella, todella ihanaa palvelua lapselle. Ja oi, mitä kohtelua Barcelonassa! :) Se on hassua, miten se tosiaan tuleekin usein muualla Euroopassa niin luontevasti tarjoilijoilta olla ystävällinen lapsille ja miten he saavat huomioitua lapset ihan tosi kivalla tavalla, ilman, että se tuntuisi yhtään väkinäiseltä tai tiedostetulta.

    ReplyDelete