MOUNTAIN VIEW

Wednesday, July 22, 2015

Viime viikolla saimme nauttia perheemme kanssa korkeammista ilmoista sekä lämpötilosta Alppien jylhissä maisemissa. Lomaviikkoamme helli joka päivä yli kolmenkymmenen kivunneet lämpöasteet ja loma sattuikin hyvään saumaan tästä hieman raikkaammasta suomalaisesta kesäsäästä. 

Olimme matkassa suuren kaveriporukan kanssa ja talon vuokraaminen jostain päin Eurooppaa on jo tullut saman porukan kesken loistavaksi lomaperinteeksi. Ensimmäiset reissut tehtiin omalta osaltamme ilman lapsia ja muutamalle viimeiselle olemme lähteneet ensin yhden sylilapsen kanssa ja tällä kertaa ensimmäistä kertaa nelihenkisenä perheenä. Talon vuokraaminen on oman kokemukseni mukaan mainio lomamuoto perheellisille ja mahdollistaa ajan viettämisen ystävien kanssa paljon hotellia paremmin. Ainoa haaste omalla kohdallamme alkaa olla riittävän suuren talon löytäminen, tällä kertaa lapsia taisi olla mukana nimittäin jo 25.. Onneksi Eurooppa on pullollaan toinen toistaan upeampia linnoja ja vanhoja kivitaloja, joista tällekin porukalle majoitus vielä varmasti jatkossakin löytyy.Rakastan itse Alppeja, niin kesällä kuin talvellakin. Vuoret ovat tulleet tutuksi lapsuudesta lähtien talvisin ja muutaman viime vuoden aikana olen tutustunut Alppehin myös kesäaikaan. Kumpikin erinomaisia lomanviettoaikoja, enkä taida kyllästyä vuoristoon koskaan. Uljaat maisemat, alppi-ilma, lyhyet etäisyydet lukuisiin kaupunkeihin ja pieniin kyliin sekä aktiivinen loma ovat itselleni erinomaisesti sopiva yhdistelmä. En ole oikein koskaan ollut pitkää aikaa paikallaan pysyvää tyyppiä ja paljon aktiviteetteja tarjoava loma sopii itselleni erinomaisesti. Välillä aktiviteettina toimii shoppailu tai kahviloiden kiertäminen ja välillä on kiva lähteä ihan kunnolla urheilemaan vaeltamisen merkeissä. 

Suosittelen lämpimästi etenkin kaikille lapsiperheille yhdessä ystävien kanssa talon vuokraamista, omasta mielestäni toimii rutkasti hotellia paremmin. Itse olemme etsineet kesän kohteet aina noin vuotta ennen lomaa, joten ensi kesää varten kannattaa kohta alkaa majoitusta jo etsimään.Our summer holiday trip in the Alps was perfect. We have a tradition of renting a big house (or a castle) somewhere in Europe with our friends and I love the easiness of living in the same house instead of a hotel. This year we chose an active holiday in he mountains that included amazing views, hot European summer days, shopping and excellent food. Thanks to the short distances I was also able to do some shopping and enjoy the elegant cafeterias in different cities as well. 


Tintti

2 comments:

  1. Ooh, 25 lasta, mahtavaa! Meillä oli kaveriporukan lomamatkalla tänä kesänä 9 aikuista ja 3 lasta ja jo silläkin porukalla riitti menoa ja meininkiä, voin vain kuvitella miten teillä. :)

    ReplyDelete
  2. jep, vilinää ja vilskettä ei tosiaan enää tällä porukalla puutu :) ystäväperheiden kanssa reissaaminen ja talon vuokraaminen on kyllä niin paras lomamuoto! ja miten hiljaiselta koti tuntuukaan näiden lomien jälkeen… :)

    ReplyDelete