MÄTIKAKKU

Thursday, July 2, 2015

Resepteistä parhaat kiertävät äideiltä tyttärille ja yhden tällaisen aarteen haluan jakaa kanssanne. Jos rakastat mätiä sekä graavilohta, tulet varmasti ihastumaan tähän kesäiseen kakkuun. Omalla kohdallani mätikakku on ollut monen monta vuotta osa Juhannustani ja keskikesän juhlapöydässä on tätä kakkua aina ollut alkupalana. Lapsuudessa äitini valmistamana ja viimeisten vuosien aikana itseni tekemänä. 

Kakku on mahtava myös valmistuksensa osalta; helppoa ja todella nopeaa. Uskaltaisin luvata kakun onnistuvan varmasti, kunhan vain teet sen ajoissa ja annat hyytyä jääkaapissa riittävän kauan. 300g graavilohta
3dl mätiä (muikun tai siian)
2dl kuohukermaa
2dl smetanaa
3rkl sipulisilppua
2 rkl sitruunamehua
tillisilppua
mustapippuria
4 liivatelehteä + tilkka vettä

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermaan mäti, smetana, sipuli- sekä tillisilppu sekä hyvin pieniksi paloiksi pilkottu lohi. Mausta seos rouhitulla mustapippurilla sekä sitruunamehulla. Tarkista maku. 

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä. Puserra ne kuiviksi ja liuota tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää mätiseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. 

Jaa hyytelö joko 10 pieneen metallivuokaan tai yhteen suurempaan kakkuvuokaan (pitkulainen tai rinkula, kuten itselläni) ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään tai vähintään 4 tuntia. Tarjoile joko valmiiksi viipaloituna tai tillillä koristeltuna kakkuna. 

Yhdessä uusien perunoiden kanssa nautittuna pala taivasta.


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!