SUMMER DESSERT PERFECTION

Monday, June 22, 2015

Kesän paras jälkiruokaresepti on löytynyt! Ja kuinka ollakaan - suosikkiruotsalaislehdestäni. Kuninkaallisia seuraavat ehkä arvaavatkin mistä lehdestä on kyse. Olen maininnut aiemminkin pitäväni ruotsalaisista resepteistä, sillä niiden huolettomuus sopii easy going -kokkausfilosofiaani. Tämä jälkiruoka on osa "Årets Kock" Thomas Sjögreninin suunnittelemaa "Lyxmenyta", mutta sopii mielestäni täydellisesti rennoille kesäillallisille esimerkiksi mökille. Komponentit on helppo valmistella etukäteen ja koota yhteen juuri ennen tarjoilua. 


Sokerikakku raparperin ja tuorejuustokermavaahdon kanssa

Kakku
75 g voita 
1 dl maitoa 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta

Mausteseos taikinaan
0,5 tl (vihreää) kaardemummaa
0,5 tl kanelia 
0,5 tl vaniljasokeria
1 tähtianis (en itse käyttänyt tätä) 

Raparperikompotti
0,5 l raparperia (käytin kuorittuna) 
1-2 dl sokeria 
1 vaniljatanko 
2 dl tuorejuustoa (korvasin tämän vanijarahkalla) 
1 dl kermaa 

1. Sulata voi. Sekoita kananmunat ja sokeri lisäten hiljalleen mukaan maito, voi, jauhot ja leivinjauhe. Lisää mausteseos taikinaan ja kaada vuokaan. Ruskista uunissa 175 asteessa noin puolisen tuntia riippuen vuoan muodosta / kakun paksuudesta. Anna kakun jäähtyä. 

2. Keitä raparperit sokerin ja vaniljan kanssa. Anna jäähtyä. 

3. Vaahdota kerma ja tuorejuusto / rahka. 

4. Tarjoile kakku yhdessä raparperikompotin ja vaahdon kanssa. Koristeluun voi käyttää esimerkiksi syötäviä kukkia. 

Resepti: Svensk Damtidning 25/2015

Betina 


2 comments:

  1. Ah, näyttää ja kuulostaa ihan täydelliseltä! Ja mikä tärkeintä - tarpeeksi helpolta. :D Tätä pitää testata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä se olikin - super ihanaa ja helppoa! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan :)

      Tuli juuri mieleen, että tämän voisi myös tarjoilla kivasti myös niistä Hobstar-laseista!

      Delete