NURSERY

Wednesday, June 3, 2015

Uuden tulevan perheenjäsenemme myötä olemme päässeet sisustamaan kotiamme jälleen uudestaan. Tällä kertaa äitiys vaati myös pienen uhrauksen, sillä aiemmin kotimme ylimääräinen maakuhuone oli muutettu ihanan tilavaksi vaatehuoneekseni ja nyt on ollut aika luopua tästä arjen luksuksesta remontoimalla huone vauvan huoneeksi. 

Yksi ihanimmista valmisteluista vauvan syntymään liittyen on varmasti juurikin tulevan pienokaisen huoneen sisustaminen. Se, kun saa suunnitella ja sisustaa ihanien pastellisävyjen maailmassa kaikkeen suloiseen keskittyen. Vastasyntyneen vauvan osalta huone pysyy vielä ihanan siistinä ja hallittuna, kun leikit ja lelut eivät ole valtaamassa huoneesta tilaa ja koriste-esineet pysyvät paikoillaan. Vaikka ihanaa on se reilun vuoden päästä koittava vaihekin, jolloin huone herää aivan uudella tavalla eloon leikkien myötä. 


Olen itse suunnitellut molempien lastemme huoneet vauva-ajalle hyvin klassisina. Tapetit ja suuremmat kalusteet on valittu hillityissä sävyissä ja unisex-väreissä. Huoneisiin tulevat tekstiilit, lelut ja pienemmät koriste-esineet tuovat kuitenkin aina kokonaisuuteen tarpeeksi sukupuolta korostavia elementtejä ja pitämällä suuret linjat harmosinina, pysyy kokonaisuus omaan makuuni riittävän yksinkertaisena. Liike, jossa todella mielelläni olisin käynyt ostoksilla molempien lasten huoneita varten, on Pottery Barn Kids, josta löytyisi todella paljon sisustukseemme sopivia huonekaluja. Toinen liike, josta enemmän kuin mielelläni tekisin vauvan huoneeseen hankintoja, on ranskalainen Bonnichon, josta löytyisi toinen toistaan suloisempia vaihtoehtoja.

Säilytystilaa lastenhuoneessa tarvitaan aina paljon ja erilaisia lipastoja, laatikostoja ja kaappeja olisi tarvetta huoneisiin saada useampi, jotta yleisilme säilyy huoneessa avarana ja siistinä. Lelujen lisääntyessä on huoneisiin tarvittu myös erilliset lelukorit, joihin on lapsen itsekin helppo lelunsa leikkien jälkeen kerätä. Zara Home on ollut näiden etsimiseen mainio paikka ja valikoima on todella kattava erilaisen piensisustuksen osalta muutenkin. Laura Ashleyn Espan liikkeestä olen tehnyt hyviä löytöjä myös ja erityisesti tapetteja ja verhokankaita varten kannattaa Espalle suunnata. Hyvän valikoiman lisäksi tarjolla on ammattitaitoista apua.  

Kuvituksena tässä Pinterestistä tallentamiani kuvia, joista olen ideoita ja ajatuksia lastenhuoneiden sisustamiseen etsinyt. Näiden Pinterest-kansioiden kerääminen alkoi tietysti molempien lasten kohdalla erittäin hyvissä ajoin heti raskauden alkuvaiheessa. Nyt kuopuksemme huoneen suunnitelma on  saatu valmiiksi ja odottamassa pienen pientä asukkiaan saapuvaksi.


Decorating the nursery for the newborn is one of the loveliest preparations during the pregnancy. Drowning yourself into all cute and pastel pretty is luckily very easy on Pinterest and it offers an excellent source of inspiration for the planning. 


Tintti


Kuvat: Pinterest

No Comments Yet, Leave Yours!