NAISVERKOSTOISTA

Monday, June 8, 2015

Verkostoituminen on todellista 2000-luvun termistöä eikä ainakaan kukaan tuohon aikaan opiskellut ole voinut välttyä kuulemasta networkingin tärkeydestä. Vaikka sekä termi että aihe jo välillä kyllästyttäisivät, olisiko meillä aiheesta oikeasti vielä jotakin opittavaa ja irtiotettavaa?


Suhteiden luomisessa liike-elämässähän ei ole mitään uutta, ja verkostoitumista on tehty kautta aikojen. Se mihin itse haluaisimme kiinnittää huomiota on naisverkostot. Herrasmieskerhothan ovat kaikille tuttuja, mutta niiden rinnalle on muodostunut myös vahvoja naisverkostoja. Vaikka naisverkostoista Suomessa harvemmin puhutaan ja niistä voi olla jopa vaikea löytää tietoa, ovat ne kuitenkin saavuttaneet jo vahvan jalansijan. Etenkin it-alalla naisverkostot ovat toimineet edelläkävijöinä ja näyttäneet hienoa esimerkkiä muille aloille. Ja ei - kaikkien verkostojen ei missään nimessä tarvitse olla sukupuolen mukaan jaettuja, mutta uskomme naisverkostoille olevan kysyntää sikarikerhojen rinnalle.

Me kuulumme molemmat tahoillamme naisverkostoihin ja lähtökohtaisesti kokemuksemme ovat olleet erittäin positiivisia. Verkostot ovat antaneet meille muun muassa mielenkiintoisia keskusteluja, sparrailuja ja tapaamisia eri alojen asiantuntijoiden kanssa, mahdollisuuksia osallistua vierailuluentoihin ja ennen kaikkea auttaneet laajentamaan omaa ajatteluamme ja osaamistamme. Tärkeimpänä oppina verkostojen suhteen on ollut, että ne antavat paljon, jos on itse valmis osallistumaan ja panostamaan. Siihenhän verkostojen voima lähtökohtaisesti perustuukin. Aito verkostoituminenhan ei missään nimessä tarkoita sitä clicheistä käyntikorttien jakamista tai LinkedIn-kutsujen lähettelyä yhden kättelykerran jälkeen.


Haluaisimmekin nyt kuulla minkälaisia kokemuksia teillä on verkostoista? Minkälaisiin verkostoihin te kuulutte ja minkälaisia teidän kokemukset ovat niistä? Onko teillä löytynyt hyviä toimintatapoja? Me koemme, että tällä alueella olisi vielä paljon potentiaalia ja voitettavaa. Verkostot antavat liike-elämässä toimivalle valtavasti ja se on ainakin varmaa, että me naiset tarvitsemme tehokkaita verkostoja ja meidän kannattaa hyödyntää niiden potentiaali miesten kaltaisesti. 

Tintti & Betina 

P.S. Meihin voi myös aina olla yhteydessä sähköpostitse, jos blogiin kommentointi tuntuu vieraalta! 

If you're a business school graduate from the last decade or so, you've probably heard a thing or two about the importance of networking. Instead of the cliches of giving out business cards or inviting near strangers to connect on Linkedin, we really want to focus on proper female networks. In our experience, you can benefit a lot from them, but it requires a little time and effort. We'd love to hear your experiences and / or recommendations on this topic, so please feel free to comment or email us your thoughts!

2 comments:

  1. Olisi mielenkiintoista kuulla, mihin naisverkostoihin te kuulutte! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa Misme! Kiva, kun kysyit :) Me olemme säännöllisen epäsäännöllisesti mukana Tiistai-klubi- ja From Women to Women -nimisissä verkostoissa. Kuulisimme mielellämme vinkkejä muista! :)

      Delete