HON HAR BLOMMOR I SITT HÅR

Tuesday, June 30, 2015

Oman lapsen ristiäiset ovat äidille kovin herkkä tilaisuus. Se, että kaikki läheisimmät ovat kokoontuneet juhlimaan oman lapsen ensimmäistä juhlaa saa liikuttuneeksi ja pienen sankarin puolesta on ollut molempien lasten kohdalla todella onnellisen jännittynyt olo. Eikä vähiten tietenkään myöskään siksi, että olemme halunneet pitää molempien kohdalla nimen salaisuutena aina ristiäisseremoniaan asti. Se on jännittävä hetki, kun sen omasta mielestä maailman kauneimman nimen saa ensi kertaa sanoa ääneen.

Juhla sujui erinomaisesti ja tilaisuus oli iloisen elämänmakuinen. Pienemmät vieraat sekä oma poikamme pitävät tällaisessa tilanteessa huolen, ettei juhlasta pääse muodostumaan liian jäykkää ja lapset tuovat tällaisiin juhliin minusta aina iloista rentoutta. 

Kastemekko on sama, jossa itseni on aikanaan kastettu ja ensimmäiset omat Mary Janesit tilasin tytölle La Coquetasta.

Päivän tärkein asuste. Sain jossain vaiheessa kevättä idean pienen sankarittaren kukkaseppeleestä ja onnekseni kukkakauppias ymmärsi ideani täysin ja valmisti meille päivää varten täydellisen seppeleen. 

Kastepöydälle emme hankkineet erikseen kukkakimppua, vaan teetimme sukumme kastemaljan ympärille kranssin. 

Vadelmaa, mansikkaa ja valkosuklaata sisältänyt mousse-kakku suunniteltiin yhdessä Ekbergin kondiittorin kanssa ja siitä tuli upea ja maku keräsi vierailta paljon kehuja. Tyttäreni nimi on kakusta blurrattu pois, kaunokirjailtu nimi toimi kakun kruununa valkosuklaisessa koristeessa. Kakku on saatu yhteistyönä Ekbergiltä. 


Juhlan teemaan koristellut ja sankarittaren nimellä kirjaillut pikkuleivät ovat minusta tarjoiluihin todella kaunis lisä ja tälläkin kertaa tilasin Unelma Bakerystä suloistakin suloisempia keksejä. (Unelma Bakery on tällä hetkellä virallisesti tauolla omistajiensa perhevapaiden vuoksi). Kauniin ulkomuotonsa lisäksi keksit ovat oikeasti herkullisia. 

Minicupcakesit tilasin Brklyn Bakerystä mintun vihreän ja vaaleanpunaisen sävyissä.

Alkoholitonta juhlajuomaa etsivälle hyvä vinkki; erinomaisen makunsa lisäksi erinomaisesti teemaan sopivan sävyinen juoma. 

Omissa juhlissamme näkyi tällä kertaa todella vahvasti tytön syntymäaika. Se, että hän sai syntyä kaikista kauneimpana aikana vuodesta luonnon ollessa täydessä kukkaloistossaan oli vahvasti esillä ristiäisissämme. Värien osalta tytön juhlassa oli tietysti paljon vaaleanpunaista, mintun vihreällä sekä valkoisella höystettynä.

Tarjoiluiden osalta halusin tälläkin kertaa varmistaa, ettei turhaa stressiä tule ja tilasimme kaiken valmiina. Ristiäiset ovat minusta juhla, joissa ammattilaisiin luottaminen todella kannattaa ja tarjoiluiden valmistamisesta ei stressiä kannata ottaa. Vastasyntyneet voivat olla arvaamattomia ja etukäteen voi olla vaikea ennustaa, kuinka paljon aikaa leipomiseen ja tarjottavien valmistamiseen jää aikaa. Etenkin tällä kertaa, kun mukana oli myös vilkas taapero.
Celebrating good times. 


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!