JUGURTTIBAARI

Sunday, May 24, 2015

Rakastan kutsua ystäviä luokseni ja suunnitella ja valmistaa tilaisuuteen sopivia tarjottavia. Ruuanlaitto ja leipominen ovat itselleni todella mieluista puuhaa ja erityisesti erilaisten herkkujen leipomisen mahdollisuuteen tartun aina mielelläni. Muutama viikko sitten vietimme brunssia kotonamme hiukan vaaleanpunaisella teemalla ja  tätä tilaisuutta varten halusin tarjoilupöytään jotakin sopivan kevyttä ja raikasta tähän vuodenaikaan sopivaa herkkua. Tavoistani poiketen jätin siis suuremmat leipomiset väliin ja keskityin raikkaaseen vaihtoehtoon, jonka valmistaminen on myös todella yksinkertaista ja epäonnistuminen käytännössä mahdotonta.  

Viime vuosien aikana juhlissa yleistyneistä karkkibuffeteista sain idean hieman kevyempään ja brunssille sopivaan vaihtoehtoon; jugurttibaariin. Itse koottavat annokset ovat erinomainen vaihtoehto yhtään suuremman osallistujamäärän brunssille, jokaisen poimiessa lautaselleen omat suosikkinsa ja esimerkiksi gluteenittoman ruokavalion huomioimiseen baari on loistava vaihtoehto. 


Kokosin itse turkkilaisen luomujugurtin sekaan laitettavaksi runsaasti marjoja, hedelmiä, pähkinöitä sekä hunajaa. Tein pähkinöistä valmiin sekoituksen ja pähkinät paahtamalla niihin saa vielä todella herkullisen maun. Oheen voi lisätä täytteitä tietysti aivan mielikuvituksen ja vuodenajan mukaan; kookoshiutaleet, kuivatut hedelmät ja esimerkiksi kaakaonibsit toimisivat kokonaisuudessa varmasti mainiosti. Erilaisilla hilloilla ja esimerkiksi lemon curdilla saa vaihtoehtoihin myös tarvittaessa makeutta.

Tälle brunssillemme sopivasti nautimme kuohuvana alkoholitonta vaihtoehtoa ja tätä Codorniun Zeroa voin todella lämpimästi suositella. Harmi kyllä juoma ei Alkon valikoimaan taida kuulua, mutta jos törmäät pulloon ulkomailla, on tämä erinomainen tuliaisidea alkoholintonta vaihtoehtoa kaipaavalle.

Looking for new ideas for a brunch? What about a yoghurt bar? I tried a few weeks ago and can really recommend this easy and fresh idea. Just pick your favorite fruits, nuts, berries, coconut flakes and what ever you like to the brunch table and I bet it will be delicious! 


Tintti

2 comments:

  1. Loistava idea! Pitääkin ottaa vinkki talteen jotain tulevaa brunssia varten. :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos :) Yksinkertainen on usein se paras ja tämä yksinkertainen idea toimi mainiosti brunssillamme! Ja ideaa voisi soveltaa mainiosti myös esim. puurobaariin ihan samalla ajatuksella :)

    ReplyDelete