DEN 13 JUNI

Thursday, May 14, 2015

Seuraaviin kuninkaallisiin häihin on enää alle kuukausi aikaa ja valmistelut käyvät naapurimaassamme kiivaina. Kutsut ovat lähteneet hyvissä ajoin, vieraslista on julkaistu ja tarjoiluista vastaavat kokit on vahvistettu. Tiedämme, missä kuninkaallisille pääsee vilkuttamaan vihkimisen jälkeen, missä juhlaillallinen järjestetään sekä kuka vieraita siellä viihdyttää. Iloisena yllätyksenä hääpari on päättänyt päästää kamerat myös iltatilaisuuteen, mistä olemme tietysti todella onnellisia. 

Tiedämme etukäteen hääpäivästä paljon, mutta yksi suuri salaisuus säilyy (onneksi) tärkeimpään hetkeen asti; Sofian hääpuku. Tällä kertaa julkisuuteen ei ole tihkunut edes vihjailuja siitä suunnitteleeko puvun ruotsalainen suunnittelija vai luottaako Sofia ulkomaalaiseen suurempaan muotitaloon. Itse pelaisin panokseni ruotsalaisen suunnittelijan puolesta ja näin myös toivon Sofian tekevän. Toisaalta esimerkiksi Silvian puvun aikanaan valmistanut Dior voisi todella olla oiva valinta tulevaa anoppiaan hiukan muistuttavalle morsiamelle. 

Hääpuvun mallin osalta toivon Sofian rikkovan viime vuosien tuttua prinsessakaavaa pitsisestä puvusta. Pitsipuvut ovat aina elegantteja ja kauniita, mutta tällä kertaa toivon Sofian tuovan hääpukumuotiin jotakin uutta ja kaivattua vaihtelua. Sofia on tosin tähän asti osoittanut olevansa pitsin suuri ystävä ja etenkin tänä keväänä pitsin ollessa taas muutenkin kovasti muodissa, saattaa tämä olla hänellekin ilmeinen vaihtoehto.

Kuvat: Pinterest

Puvun mallin osalta uskon sen noudattavan usein Sofian päällä nähtyjen pukujen linjaa; selkeälinjaisuutta ja modernia ja hiukan merenneitomallista leikkausta. Uskon puvun muistuttavan  paljon Sofian Nobel-debyytissä nähtyä mallia tyköistuvan yläosan ja hieman lasketun vyötärön osalta. Hääpuku tulee tosin varmasti olemaan tätä pukua peittävämpi, mutta mesh-kangasta hääpuvussa saateittaisiin ehkä nähdäkin. Ruotsalaisista suunnittelijoista vahvimmat vaihtoehdot ovat Ida Sjöstedt, Göran Alfredsson sekä jopa Victorian puvun suunnitellut Per Engsheden. Puvun leikkausta määrittää selän puolelta varmati jonkin verran Sofian tatuointi, jonka uskon jäävän puvun peittoon.  

Laahus puvussa on varmasti näyttävä, mutta varmasti maltillisempi Victoriaan ja Madeleineen verrattuna. Tiaraa Sofia pääsee käyttämäään hääpäivänään ensimmäistä kertaa ja tiaran valintaa odotan myös mielenkiinnolla. Korujen osalta on muutenkin mielenkiintoista odottaa, mitkä perintökorut ehkä näemme kokonaisuudessa vai lahjoitetaanko hänelle kenties jotakin aivan uutta häälahjana perheen puolesta.


It's only few weeks left before the next royal wedding in Sweden and a lot of information has been published about the big day. One of the most interesting part remains still as a secret; the wedding dress. I'm placing my bets for an elegant mermaid style with interesting details. One really interesting part of the whole wedding outfit will be the jewelry Sofia will wear and we will definitely see her wearing a tiara for the very first time. 


Tintti 

No Comments Yet, Leave Yours!