THE OFFICE LOOK

Thursday, April 9, 2015

Keskustelimme taannoin ystäväni kanssa muutoksesta, jonka olemme huomanneet tapahtuneen työpukeutumisessamme oltuamme työelämässä muutaman vuoden. Hymyilyttää hieman ajatella miten virallisesti sitä vastavalmistuneena ensimmäisessä positiossani ainakin itse pukeuduin - lähestulkoon aina jakkuihin ja kauluspaitoihin. Toki kyseiset vaatekappaleet kuuluvat tälläkin hetkellä työasuihini viikottain, mutta lähtökohtaisesti sekä oma että tuttavapiirini ote toimistopukeutumiseen tuntuu olevan hieman aiempaa rennompi ja persoonallisempi. Asiaan omalta osaltaan varmasti vaikuttaa, että monet lähipiiristäni työskentelevät tapaani markkinointi- ja mainonta-alalla, jossa lähtökohtaisesti pukukoodit eivät ole niin tiukasti määriteltyjä kuin monilla muilla aloilla. 


Vastavalmistuneena ja työuran alkutaipaleella sitä varmasti tiedostamattakin pyrkii vahvistamaan omaa uutta työidentiteettiään ulkoisin keinoin pukeutumisellaan. Tarve tähän vähenee työkokemuksen ja ammattitaidon lisääntymisen myötä. Pian sitä myös oppii tuntemaan oman tehtävänsä, yrityksensä ja toimialansa lainalaisuudet ja normit niin pukeutumisen kuin muiden käytäntöjen suhteen. Tällöin myös oman persoonallisuuden ja tyylin tuominen osaksi työpukeutumista tulee luontevammaksi. Mielestäni on ihana seurata business-persoonia, jotka tuovat työpukeutumisessaan rohkeasti esiin esimerkiksi omaa naisellista tai sporttista tyyliään. 

Minulle hyvin tyypillinen työpäivän asu koostuu yksinkertaisista elementeistä, kuten neuleesta ja  klassisesta kynähameesta. Oma tapani tuoda persoonallisuutta työasuihin taitaakin olla ensisijaisesti asusteiden kautta. Kuvassa näkyvään asusteeseen liittyykin hauska pieni tarina, sillä Laura Ashley -pitsikaulus on itse asiassa peräisin lapsuuteni vaatekaapista. Äitini osti sen minulle aikoinaan mekkojen kanssa juhliin käytettäväksi, ja muistan inhonneeni sen käyttöä jostakin syystä. Nyt vuosia myöhemmin satuin sen löytämään ja siitä onkin tullut yksi suosikkiasusteistani, joka tuntuu keräävän joka käyttökerralla kehuja. Äidit taitavat olla aina oikeassa - myös tyyliasioissa.


It's funny how when you start working after graduation, you tend to dress in this extremely formal and preppy way at the office - at least I did.Over the years you start evolving your own professional style often bringing in a little personality as well. I really love it when people in the business world boldly integrate their own personal style into their work attire - like a really feminine look for instance.Personally, my office look tends to be quite classic and simple, but I use accessories to express my own look.One of my go-to pieces is a lace collar from Laura Ashley, which actually happens to be a childhood treasure of mine. 

Betina

No Comments Yet, Leave Yours!