RIKHARD VON TRAPPE

Wednesday, April 1, 2015

Hans Välimäen legendaarisen Chez Dominiquen suljettua ovensa viime vuonna, avautui Rikhardinkadulle tilaa hieman rennommalle ravintolakonseptille. Alkuvuodesta avattu Rikhard von Trappe on ollut tutustuttavien ravintoloiden listallamme siitä asti ja maaliskuun alussa pääsimme tätä Välimäen uutta konseptia kokeilemaan. Rikhard von Trappe keskittyy konstailemattomampaan bistroruokailuun ajan hengen mukaisesti ja makujen osalta menua hallitsevat tunnetut belgialaiset ruuat. 

Ravintolan esikuva löytyy Tampereelta August von Trappesta, joka avattiin menestyksekkäästi marraskuussa ja konsepti haluttiin ehdottomasti tuoda myös Helsinkiin. Olin kuullut etukäteen kovasti kehuja paikan hampurilaisesta, mutta itseäni houkuttivat erityisesti sinisimpukat. Rakastan perinteistä Moules mariniere -annosta tuhtien ranskalaisten kanssa ja Rikhard von Trappe lupasi niitä menussaan tarjota, vieläpä kaupungin herkullisimmaksi niitä tituleeraten. Simpukkasesongin viimeisen kuukauden juuri startattua, on erinomainen aika ehtiä vielä kokeilemaan tätä herkkua. 



Ravintolan tunnelma on mielestäni onnistuneen rento ja palvelu toimi omalla kohdallamme erinomaisesti. Odottamani sinisimpukat olivat hyviä, eivät missään nimessä parhaita syömiäni, mutta täyttivät odotukseni kyllä. Kaupungin paras -kunniamainintaa en annokselle antaisi, mutta perusasiat padassa olivat kohdallaan. Enemmän kuin erinomaisia olivat myös sivussa tarjotut ranskalaiset, lisuke, joka hyvään simpukka-annokseen minusta ehdottomasti aina kuuluu. Mieheni maistoi simpukoita aasialaisella twistillä ja myös hänen annoksensa oli todella maukas.

Jälkiruuaksi oli pakko valita perinteinen belgialainen vohveli kaikilla herkuilla ja kokonaisuus täytti suuremmankin makeannälän. Menussa luvattu sotku oli osuva kuvaus ja rehellisen sekamelska vohvelin päällä toimi aterian päättäjänä loistavasti. 


Listalta jäi monta mielenkiintoiselta kuulostanutta annosta mieleen, mutta uskon Rikhard von Trappen vahvuuden löytyvän nimenomaan perinteisen yksinkertaisista annoksista ja erinomaisen rennosta after work -tunnelmasta.


The trend towards more relaxed and simple restaurant concepts seems to continue in Helsinki and after the legendary two Michelin star restaurant Chez Dominique closed it's doors last year the place got a total make over and opened it's doors again in the beginning of the year as a Rikhard von Trappe. A bistro that concentrates on simple dishes and good beverages in a comfy atmosphere.

As a moules mariniere lover I wanted to try their version of this traditional portion that they promised to be the best in town. It really was good and fulfilled my expectations even though I wouldn't say this is the best you'll get in Helsinki. What I really loved was the mandatory side dish, perfect crispy french fries with mayonnaise. As a dessert we had to try the traditional Belgian waffle with basically everything on top of it and it really was a perfect end for our meal.

I can warmly recommend Rikhard von Trappe for a good and easy going dinner or for a relaxed after work place with good snack and beverages. 



Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!