RASKAUSAJAN TYÖPUKEUTUMINEN

Thursday, April 16, 2015

Työpaikallani noudatetaan media- ja mainosalalle kovin tuttua epävirallista pukukoodia ja työpäiviä varten saa pukeutua itselle mieluisalla tavalla, toki päivän agendan ja tapaamiset huomioiden. Tällä hetkellä pukeutumista rajoittaakin pukukoodia enemmän kasvava vatsani, joka tuo omat haasteensa toimistopäivien pukeutumiseen ja ne suosikkityövaatteet ovat viettäneet viime aikoina aikaansa vaatekaapissa harmillisen paljon.

Kuulun itse siihen joukkoon, joka mieluummin pitää vatsansa hieman vähemmällä huomiolla, enkä ainakaan toivo korostavani sitä töissä ollessani. Raskausvatsat ovat minusta kauniita, mutta en tässäkään raskaudessa ole tuntenut oloani kotoisaksi erityisesti vatsaa korostavissa asuissa. Omaan kasvavaan ulkomuotoon on ollut samalla tavalla totuttelemista kuin ensimmäisellä kerrallakin ja töissä haluan fokuksen pysyvän muutenkin työasioissa raskauden sijaan. 


Suosikkejani viimeisten kuukausien toimistoasuista ovat olleet jakut ja suuremmankin vatsan päälle kauniisti laskeutuvat puserot. Hiukan löysemmän mallisia kauluspaitoja olen myös käyttänyt paljon ja huivit ovat tuoneet kokonasuuksiin kaivattua piristystä. Harmikseni rakastamani mekot ja hameet olen joutunut jättämään työpukeutumisestani jo raskauden puolivälissä, kaikki helmani kun on varustettu kovin napakalla vyötäröllä, eivätkä ne muutenkaan tällä hetkellä istu enää kauniisti päälläni (olisipa se vatsa ainoa raskaudessa kasvava ruumiinosa...).

Housujen osalta pelastukseni on tälläkin kertaa ollut Belly Belt, jonka avulla olen voinut käyttää normaaleja farkkujani edelleen. Farkut ovat toimistollamme täysin hyväksytty pukukoodimme osalta ja ne ovatkin muodostaneet yhden raskausaikaisista pukeutumisen kulmakivistäni hameiden, mekkojen ja muiden housujen ollessa poissa pelistä.

Nämä asut on kuvattu raskausviikolla 32, aikana, jolloin vatsa todellakin siis jo aidosti pukeutumista rajoittaa ja olo on tukeva. Todella mielenkiinnolla kuulisin, mikäli teillä olisi jakaa omia hyviä vinkkejä raskausajan toimistopukeutumiseen näille viimeisille viikoille?


Growing belly sets its own challenges to office outfits and my workwear wardrobe is getting very limited. Our casual dress code helps the everyday dressing challenge a little and it has still been quite easy to choose outfits that doesn't highlight the growing belly.

As in my last pregnancy I hope that the focus stays on business at the office and I don't want my outfits to highlight the pregnancy. This far my favourite wardrobe cornerstones have been blazers, looser dress shirts and blouses. Thanks for the Belly Belt I have been able to wear my normal jeans through the pregnancy.

There is not that many weeks left with the office looks anymore and I try to enjoy these days with workwear as much as I can. Soon it will be pure luxury to be able to wear all the blazers and silk blouses again. 


Tintti

2 comments:

  1. Olin just itse kirjoittamassa postausta aiheesta "miten pukeutua raskaana töihin, jos ei pidä raskausvaatteista"! :D Itse en oikein tykkää etenkään mistään raskaana oleville tarkoitetuista (trikoo)vaatteista ja siten sovelsin hyvin pitkälle omaa olemassa olevaa vaatevarastoani. Noudatin itse siis samantyylistä pukeutumislinjaa, tosin sillä erolla, että meidän toimistolla farkut ovat vähän no-no. Suurin pelastukseni olivat tummat äitiyshousut ja kaikki liehuvahelmaiset paidat, sekä juurikin noi mainitsemasi jakut! :) Raskaana ei mielestäni juuri tarvinnut tinkiä toimistotyylistä, eikä siis pukeutua pelkästään niihin venyviin trikoopaitoihin jossa jo muutenkin pallomainen habitus vaan korostuu. :D

    ReplyDelete
  2. Oi, mielenkiinnolla jään odottamaan postaustasi! :) Minuakaan eivät tosiaan houkuta laisinkaan nuo varsinaisesti raskausaikaan tehdyt vaatteet, jotka liian usein ovat trikoota ja tarpeettoman vatsaa korostavia vaatteita. Omista vaatteista on minusta molemmissa raskauksissa saanut koottua helposti riittävän määrän asuja, joilla pystyy sinnittelemään ostamatta raskausajan vaatteita erikseen. Housut tosiaan tietysti rajoittavat aika paljon, jos farkut eivät pukukoodiin sovi, mutta onneksi niitä siisitimmän oloisia housuja taitaa nykyään löytyä myös aika kivasti jo kaupoista?

    Näillä viimeisillä viikoilla samat asut alkavat vähän jo kyllästyttämään ja voi miten kaipaankaan omia vaatteitani, mutta lopulta tämä on kyllä aina niin nopeasti ohi menevä aika ja on ihanaa, että tästä selviää ilman suurta panostusta uusiin vaatteisiin!

    Ihania viimeisiä viikkoja raskaana! <3

    ReplyDelete