PIENEN POJAN SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT

Monday, April 27, 2015

Yksi äitiyden mahtavista puolista on päästä järjestämään juhlia erilaisilla suloisilla teemoilla. Ristiäiset, syntymäpäivät sekä jokavuotiset juhlapyhät ovat nykyään mahdollisuus sukeltaa pastelliseen juhlamaailmaan, jossa mielikuvitusta ei tarvitse turhaan rajoittaa. Rakastan itse juhlien järjestämistä ylipäätänsä ja lapseni tuomat juhlat olenkin ottanut enemmän kuin innostuneena vastaan.

Viime viikolla meillä vietettiin poikani 2-vuotissyntymäpäivää ja lauantaina oli aika juhlistaa hänen toista merkkipäiväänsä perheidemme kesken. Ensi vuonna taitaa olla ensimmäistä kertaa aika kutsua erilliset lasten syntymäpäivät, tänä vuonna juhlistettiin vielä sukulaisten kesken. Perheemme ovat tosin sen verran suuret, että talomme täyttyy lapsista sekä aikuisista tälläkin tavalla.


Tykkään itse suunnitella juhlia jonkun teeman ympärille ja tämän vuoden teema oli pallot. Meillä eletään nimittäin tällä hetkellä niin kovaa pallokautta, ettei ilman kori- ja jalkapalloa mennä edes nukkumaan tai syömään. Kaksivuotias on kovin hellyttävä näky nukahtaessaan sänkyyn pallot tiukasti molemmissa kainaloissa. Kotona ollessa ei äidille montaa lepohetkeä suoda myöskään käskyn käydessä tiuhaan heittelemään tai potkimaan. 

Tarjoilut halusin pitää suht yksinkertaisina ja juhlistimme poikaa iltapäiväkahvien merkeissä. Juhliin tekisi mieli usein valmistaa useampia herkkuja, niin loputtomasti herkullisia vaihtoehtoja näihin tarkoituksiin löytyisi, mutta olen kuitenkin yrittänyt pitää tarjottavat aina muutamiin hyviin vaihtoehtoihin keskittyvinä.

Kuvissa näkyvät vaniljakeksit löytyvät yleensä juhlissamme aina jossakin muodossa, ne kun on niin helppo koristella juhlateemaan sopiviksi ja nämä maistuvat hyvin sekä lapsille että aikuisille. Cupcakesit kuuluvat myös suosikkeihini ja ne tuovat kattaukseen aina kauniin lisän. Kakun osalta näkyi teemamme maltillisesti myös koristeissa ja sisältä löytyi raikas vadelma-rahkatäyte.Lastenjuhlat tuntuvat nykyään nousevan sosiaalisen median kautta entistä enemmän esille ja itse toivon kovasti jokaisen vanhemman järjestävän juuri omalle perheelle sopivat juhlat. Yritän itse aina pitää mielessä, että lapselle on tärkeintä iloinen tunnelma ja huomion saaminen lähipiiriltä, eivät viimeisen päälle olevat Pinterest-juhlat. On aivan yhtä hyvä vaihtoehto hakea kaikki tarjottavat valmiina lähileipomosta kuin tehdä kaikki alusta asti itse, enkä toivo kenenkään ottavan koskaan liikaa painetta juhlien järjestämisestä. Koen tärkeäksi, että pojalleni jää juhlista mieleen ihana tunnelma jo juhlien valmisteluvaiheesta alkaen kiireen ja stressin sijaan ja aina tarpeen vaatiessa luotamme mekin ammattilaisiin tarjottavien osalta. 


Last week we celebrated my son's second birthday and on Saturday it was time to throw a little party. We are blessed to have big families around us and our house was filled with grandparents, uncles, aunts and cousins. I made the invitation for coffee and cake and tried to keep the serving simple and delicious for kids and adults.

This year we celebrated with theme of balloons and balls since my son is all about them at the moment. Almost every hour of a day is spent playing football or basketball and the  balloons get the little one of cource very excited. Is there anything better than seeing the excitement and happiness on a child's face on his birthday?


Tintti

No Comments Yet, Leave Yours!